» »

Cabrio CD-rom

Cabrio CD-rom

Dami ::

Sn tuhtal da bi cd-rom odprl in zgoraj namesto tistga okvirja dal en plexi, tak da bi se pol not vidl. Bi to šlo, al more bit stvar zaprta zarad laserja? Mam zdele trenutn enga Philipsa 32x sam se odpre sam spodnja stran, vezje in zgornji pokrov se pa skup drži.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

VASkO ::

laser je neviden in zato se posebej nevaren za oci, tak da lepo zaprto pusti skatlo.

Matek ::

Kolko jest vem je laser rdeče barve alne?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

fictionel ::

jah itak da je lasr rdec!!!

pr discmanih vem da je; pol je pa itak se pr cd-romih!!!

eh... vasko.... :D
no edin ces mislu da je tko 'tanek' da se ne vid :D:D

sam lasr nj bi se odbijov stran od spodnje ploskve cdja; tko da mislm da ni panike ce ni zgornje stranice... razn ce nimas cd-roma tko da bi ti nevem kuko lih tist lasr u oci sijov...
itak sam moje skromno mnenje :))

Dami ::

Ja sn vidu fotke k si je en sam plexi ohišje nardiu, pol pa dau cd-rom za notebooke not, ki nima zgornje stranice in se vidi kak se cd vrti :D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

CaqKa ::

em nic ti nebo skodlo ce bos dau stranico dol.
barve laserjev so v rdečem spektru pri CD romih in v oranznem pri DVD ! nikakor pa niso nevidni (seveda sevajo majhen del nevidnega valovanja...)
Če si pa kdo hoče izrecno oke uničit pa si naj nabavi malo močnejši laser kot pa je oni pri cdromu
lp caqka

jakinj ::

Zadnji cd, ki sem ga kupu lepo gor piše
invisable laser pa še klicaj v trikotniku je zraven
To live whitin the circle of life only one thing is asked in return. Everyone pays the ultimate price. Make every moment count.

CaqKa ::

daj sliko naredi ker ti ne verjamem!
SSKJ: "laser - naprava, ki oddaja curek izredno vzporedne in izredno enobarvne svetlobe..."
eni ste pač preveč pametni...
Za to da mu barvo spremenimo pa se dodajo barvni filtri.
btw sigurno te je že kdo z laserjem posvetil v oči!
kaj ni bilo rdeče? ali je imel morda zeleni filter v obliki puščice?!

Tomi ::

Laserji ponavadi oddajajo enobarvno svetlobo v vidnem polju. Nikjer ( ok, razen verjetno v tehnologiji ), ni omejitve, da ne bi mogel oddajati svetlobe izven VS sprektra. Samo to nima smisla.
Sicer je pa barva odvisna od lambde ( ponavadi se uporabljajo 632 nm laserji, ki jih poceni dela tudi Iskra ), obstajajo pa seveda tudi drugi. Vem, da imajo na IJS en ubitačen zelen laser na vodno hlajenje za preučevanje sipanja na delcih.
Sicer se pa ne igrat z laserji ( gledanje vanje, ker ni prijetno ), jaz sem enkrat za raziskovalno gledal skozi laser in mikroskop ( sicer 40x, ampak ok ), pa ni bilo prijetno. Preden se vprašate, zakaj, vzrok je bila raziskovalna srčni utrip pajka>:D
metrodusa.blogspot.com

CaqKa ::

em ne jim razlagat o lambdi ker jih itak tričetrt nebo razumelo kaj ki zakaj, kaj šele da boš začel pravit o uklonu svetlobe....zaradi katere je pri DVDji laser oranzne.
vglavnem:
Dami: tista svetloba, ki izhaja iz lasera ti naj nebi škodovala v kaksni vecji meri, poleg tega bo večino časa laserski žarek skrit za cd plosco.

linker ::

Hehe folk, a se vi sploh spomnite kaj je naslov teme? Za informacijo: ni BARVE IN SPEKTRI LASERSKE SVETLOBE, ampak Cabrio CD-ROM!8-O(ja saj vem da ste presenečeni)
PEJĐ je tu, sicer je za DVD pogon, postopek pa je verjetno isti.
Link me!

linker ::

aja... če se boš stvari lotil, jo malo pofotografiraj, napiši kakšen komentarček in napravi članek.:))
Link me!

Tomi ::

Se je pač debata malo izmaknila iz originalne teme. Saj konec koncev to niti ti taka deviacija, ker je vprašanje, ali je lahko Cdrom odprt ali ne, glede na to, da gre pri vsem skupaj je le velike energije ( laser ima, kot vsi veste, velik j ( energijski tok, zaradi majhne površine ).
Sicer pa, če so zavedo že preiskusili, potem očitno ni tako nevarna.. Saj tudi sam kljub nekaj skurjenim paličicam in čepkov vidim normalno.
metrodusa.blogspot.com

Dami ::

Hvala linker za link:D. Sej je fajn gledat kak se folk začne špetirat in pozabi na temo:D
To modificiranje bom nardil k bom meu drugo ohišje ki bo tud cabrio in nov cd-rom. Ko bo nared ziher pokažem fotke.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

jetam ::

Lahko pa probaš HD modificirat tko kot se je tegale lotil tale freak HDmod

Stran je mal velika za ogled ampak se splača...
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Dami ::

Ta tip si pa upa, ni kaj. Sam a ne pride nč umazanije (prah...) na plošče?? Jst bi to s kakih starim diskom nardiu, da vidim če bi delal. Mam enga fujitsuja 1.7GB, sam ga bom rajš prodau:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

jetam ::

Hja baje jih je že en kup zmodificiral pa še zmeraj vsi delajo... Probaj pa boš videl :D
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Bungee- ::

Tema je strasno deviirala, pa nic zato. CD-romu lahko komot das gor prozoren okn 8-) Problem bi znal nastat samo zaradi prevelike kolicine zunanje svetlobe, to se mi je na enem CDju zgodil, in nihotel delat dokler ni bil v temi, Darker kaj cmo :P Kar se pa tadruge deviacije tice pa: Laserji v CDjih so v IR spektru, zato so nevidni tolk BTW
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

Dami ::

Ne glede teme ni problem, kr mam itak dol zavese cel dan, drgač mam prevroče (je že itaq vroče, ka bi šele blo), kr mi sonce cel dan not sije.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

freejack ::

Joj,..fantje ste mi vi pametni,.. Sn mel pred pol leta pr men celo enga cepca,.ko mu je cdrom crknil,..pa mi je rek, če mu lahk iz nga laserja,...nardim tazga,..ko se v trgovinah prodaja za kazat,..ko sn ga poslal v tri p* m*,..pa vas bom tut..Un laser, ko je v cd-romu je škodljiv za oči FEJST,..eni očitno to še vejo,..tko da,..jst na vašem mestu ne bi odpiral kakega cdroma,.. (sicer obstaja ena možnost kako bi to nardil,..sam)..Če pas pa tolk zanima kk od znotraj zgleda,..pa mene vprašajte,..ka sn jih razstavo,..pa popravu (ok ok,..nekatere tut pokvaru) cel kup..:))Skratka,..odsvetujem,..itd.

Pretorijanec ::

freejack: dej umiri se malo človek! Daješ teme, ki že obstajajo, preklinjaš po forumu, zmerjaš ljudi,... Dej ne to! Ker se lako zelo hitro zgodi, da boš posta neki. Naprimer ZobataOwca.

Binji ::

dami: kupis kasnega 40-200MB za probat? Jih mam puno!
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

VASkO ::

tako je, skodljiv in neviden. Laserja se ne vidi, res, da je rdec, samo ga ne vidis!

freejack ::

Pretorijanec: Hmm,..hvala enako bi lahk reko,..kar se tiče une teme,..sn se pod njo še opravičil,..(mam namreč več oken odprtih,..sn se pa v napačnem znajdo ko sn pisal,..se lahk vsakemu zgodi)...kar se pa "zmerjanja,pa preklinjanja" tiče,..kletvic ne uporabljam nič več kot drugih ljudi,..če pa jih že, je zato,..da se folk gr pride,..da le pa to le pomembno,.. (wanna make a point,..če z "lepo" besedo ne gre),..kar pa se tiče zmerjanja ljudi,..no ja,..tu se pa opravičujem,..me je mal zaneslo,..sam mam pa opravičljiv razlog,..odpirat cdrom (laser) je tko, kot bi se šou potegovat za prosto mesto za crach test dummy,.. pa pojma ne bi mel ka je to čelada,..pa pas,,.. še vozit ne bi znal,..Skratka,..moj moto je,.. (in verjetno večina računalničarjev); Če nisi zihr rajš pusti,.. lahk narediš več škode kot koristi,..tko kot eni, ko ne vejo kaj delajo,.al so pa preveč zagriženi,..pa skurijo od proca pa do plate, napajalnika,..itd. Če tip ve kaj dela,..do takih "nesreč" ne bi prihajalo . . .>:D

Pretorijanec ::

Sicer to ni tema v kateri se pogovarjamo o tem, a vseeno. Freejack: umiri se! Tokrat sem ti povedal lepo in prijazno. Naslednjič ti ne bom...

freejack ::

Umirim naj se,..glede česa? Kar se une teme tiče,.sn tk že povedal (vsak se lahk zmoti,..ni ga treba zarad tega še zezat),..za ostalo sn se pa tk bolj kot ne opravičil,..pol pa ti men govoriš,..da naj se umirim,..ka pa tej nej zdaj naredim,..Če je folk tko pametn, zakaj pa enkrat ne odvije grafične kartice npr. namesto, da bi jo navil ??? (poskušajmo neki novga)....ne vem kaj kompliciraš,..preberi si se 1x moj zadnji post...FOLK,..SORRY,..TO RES NI "RUBRIKA" ZA TO,..tko da jst končujem s tem,.. sn mislo, da je forum za to,. da mnenje poveš,..

Tomi ::

Hej, Jakec, umiri se. Teme na Slo-techu niso namenjene prepirom, ampak konstruktivnim predlogom in debatam. In če v kateri od tem ne moreš obvladati hormonov, se raje zadrži pisanja vanjo.
Bo bolje za vse, ker če ne, so posledice lahko neprijetne>:D
metrodusa.blogspot.com

freejack ::

Pametnejši odneha.

Bungee- ::

Cist tehnicna zadeva. Torej okoli stiri leta sem delal v firmi, kjer smo tudi malcek mocnejse laserje uporabljali tako, da vem kako se zadevam streze. Torej vsa stvar je takale: VSI laserji so skodljivi za oci, laserji v CD-jih so nevidni ker so v IR spektru katerega clovesko oko ne zazna (Mogoce zato se bolj nevarni). Aja laserski pointerji so SPLOH skodljivi! Aja pozabu sem omenit naslednje: Laserji so nevarni kadar gledamo direktno v zarek, ker poskoduje ocesno mreznico, kadar pa gledamo "piko" na steni recimo potem to ni nevarno, ker se svetloba pri odboju od snovi razprsi (razen pri zrcalu) v zadostni kolicini, in zarek ni vec usmerjen. Tolk sem imel za povedat o laserjih, ce pa koga zanima se kaksna podrobnost pa naj vprasa. 8-) P.S.: Najmocnejsi lasercek s katerim sem imel cast delat je bil 70W (reze do 10cm debelo jeklo)
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

crusader ::

Kewl 70watt laser.Kje si pa to delal??

Bungee- ::

Laser je last Fotone, so mi pa vrezovali crtne kode na aluminijaste ploscice :)
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

Dami ::

Hehe, s tako stvarco bi si pa lahk kr kul vzorce al pa lunknje za vente na ohišju zrezal:D.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Dami ::

Hehe, s tako stvarco bi si pa lahk kr kul vzorce al pa lunknje za vente na ohišju zrezal :D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Dami ::

Hehe, s tako stvarco bi si pa lahk kr kul vzorce al pa lunknje za vente na ohišju zrezal >:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delovanje laserja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
415772 (4262) 2f4u
»

Naredi si sam lasersko pištolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6124491 (21192) AtaStrudl
»

Izdelava laserske prisluškovalne naprave za nekaj evrov

Oddelek: Novice / Zasebnost
2314330 (11448) alessy
»

Laser + Špegu

Oddelek: Znanost in tehnologija
112992 (2567) ql000

Več podobnih tem