Forum » Navijanje » navijanje celerona ll 633Mhz
navijanje celerona ll 633Mhz
lukacar ::
Imam osnovno ploščo matsonic s procesorjem celeron ll 633Mhz.V BIOS-u sem prestavil frekvenco iz 66Mhz na 74Mhz tako da je zdaj 713Mhz.Ko pa prestavim frekvenco na 83Mhz(790Mhz),mi javi napako.Včasih celo pride v Windowse samo mi pol vsakič javi napako registra in ga resetira ter ažene preverjevalec registra.Verjetno je to zaradi premajhne voltaže.Kako se spremeni voltaža na matsonic plati?Kako bi ga lako še bolj navil ker v BIOS-u ne gre več?Kakšno hlajenje bi rabil za ekstermno hlajenje?Kako bi se obneslo?A je plata dobra za takšne podvige?Če ima kdo kakšen nasvet(koristen),bom zelo hvaležen.HVALA
OZZY ::
A o voltaži ti nič ne piše v bukvici, ki si jo zraven dobil. Ponavad jei z pomočjo biosa, lahko tudi na adapterju, če ga imaš. Mogoče pa tudi z jumperji, kar pa ne verjamem.
Zdej lahko je voltzaža, lahko pa je prevelika hitrost pci vodila, ki je tu 1/2 fsbja. kar znese 41,5 mhz kar pa nekateri diski ne prebavijo. Samo probaj prvo dvignt voltažo, saj le to reši dosti težav.
za ekstremno hlajenje je najpogosteje uporaben peltiljer (poglej pod članke). Pri njem je treba pazit na kondenzacijo, kar pa moraš pri vseh.
Če je plata dobra za take podvige je odgovor ne. Matsonic so neke čip varjante za tiste, ki nimajo dost dnarja ali pa za tiste, ki jim ni pomembno kaj je notri (samo da dela). Najboljše so plate od abita, ki imajo softmenu 3 z katerim višaš fsb po 1mhz. Majo pa še nekatere druge plate podobno ,ko lahko isto tako višaš.
Zdej lahko je voltzaža, lahko pa je prevelika hitrost pci vodila, ki je tu 1/2 fsbja. kar znese 41,5 mhz kar pa nekateri diski ne prebavijo. Samo probaj prvo dvignt voltažo, saj le to reši dosti težav.
za ekstremno hlajenje je najpogosteje uporaben peltiljer (poglej pod članke). Pri njem je treba pazit na kondenzacijo, kar pa moraš pri vseh.
Če je plata dobra za take podvige je odgovor ne. Matsonic so neke čip varjante za tiste, ki nimajo dost dnarja ali pa za tiste, ki jim ni pomembno kaj je notri (samo da dela). Najboljše so plate od abita, ki imajo softmenu 3 z katerim višaš fsb po 1mhz. Majo pa še nekatere druge plate podobno ,ko lahko isto tako višaš.
Go with the flow.
VASkO ::
matsonic so za en *urc plate, ne mores nic spreminjat... pozabi na 950mhz s to plato, razen ce bos pine procesorja izoliral, da dobis 1.85V ali vec.
Dalmatinc ::
A maš slot 1 plato al kej drzga.
Jst mam eno QDI plato (11.000 SIT v PCX) pa mi dela c2 950
Jst mam eno QDI plato (11.000 SIT v PCX) pa mi dela c2 950
probal sem System Bus frekuency povečat na 100Mhz s pomočjo jumperja na plati pa se ni hotu prižgat.Tud monitor se ni pržgou.Potem sm pa nastavu nazaj pa je blo vse u redu.Tko sm ugotovu,da gre sam za 80Mhz gor.A ni to mal?Kako bi ga lahko se bolj navil?Hvala za pomoč
ej a bl kratk odgovor ne more bit.dej mi mal povej kako bi ga se bolj navil tako da nebi blo zgoraj naštetih problemov.hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje AMD Athlon X2 7750+ NI BE!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 7264 (5517) | Dr_M |
» | Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 20836 (9719) | ZaLoMaT |
» | Navijanje BARTONA (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 6784 (4975) | Pyr0Beast |
» | Se splača menjat ram iz 512mb(266) na 512mb(400)Oddelek: Strojna oprema | 1097 (986) | Goldee |
» | navijanje celerona 600Oddelek: Navijanje | 1280 (1068) | XPSISTEM |