» »

Izguba 120GB podatkov v navezi z raid-om

Izguba 120GB podatkov v navezi z raid-om

Eagle ::

Zgodilo se je namreč sledeče; Imel sem dva Maxtora v raidu za performance, torej se velikost diskov skup sešteje. Več kot eno leto mi je delalo super brez kakršnih koli problemov. Pred par dnevi pa se je zgodilo. >Računalnik je bil zelo obremenjen in se mi je pojavil blue screen.
Ok jaz resetiram in mi napiše da manka file ntldrl.dll(nekak tak) in ni šlo v winse. Niti repair winsow ni delal, tak da sem vzel en drugi disk pa inštalirau gor winse, da sem lahko prišo do podatkov na raidu. OK ko inštaliram vse lepo še priklopim raid in zgledalo je kot da je vse vredu..dam jaz kopirat 120GB in je vse lepo skopiralo razn ene mape ni htelo. Pol pa naekrat se zgodi. Jaz gledam tak kaj mam na C:ju in kar naenkrat so začeli izginjati folderi pred mojimi očmi! Sem mislo da kaj explorer šteka pa sn resetiro. In spet več ni šlo v winse. Samo na srečo sem lahko te repair-au tak da mi jih ni blo treba na novo gor devat, a podatkov vseeno več ni blo. Pol sem pa uporabil Easy recovery pro, da sem prišo do podatkov nazaj in sem jih skopiral prek mreže na drugo mašino. Ok vse lepo in prav a tukaj se spet zgodi. Nasledni dan ko pogledam kak je z podatki na oni mašini sem spet šokiran. Podatki so spet zginli, in to z tistimi vred ki so še prej bili na disku! Jaz več ne vem kaj naret, saj se bojim da bilo kam bom skopiral podatke mi bo vse podatke skup spet uničlo.. Je mel kdo podobne probleme čeprav dvomim..ali mi lahko kdo pomaga,ker te podatke sem zbiral skoz življenje in bi jih nujno rabo.. Hvala za pomoč

SodVina ::

Pomembne podatke, ki si jih zbiral skozi zivljenje, imas brez backup-a na raid-u? Zadeva ni pretirano pametna. No, kar je je. Ce z raidom mislis raid 0, potem bos podatke obnovil le tako, da bos imel notri tista dva diska, katera si imel, ko si zadeve nalagal gor. kar z enim tretjim diskom po mojem ne bos dobil zeljenih rezultatov. Raid 0 ti namrec zapisuje podatke na oba diska.

Eagle ::

SodVina če že odgovarjaš potem moj post vsaj dobro preberi ker zgleda ne veš za kaj se gre! Kaj misliš da sn budala da tega nea vem al kaj da moreta bit oba diska v raidu. Jaz ti pravim da sem podatke dobo nazaj z programom easy recovery pro,ampak bilo kam jih skopiram mi jih zbriše skupaj z tistimi podatki ki so bli na tem disku že predn sn to kopiral.. Tak da drugič če že hočeš pomagat dobro preberi post pa pol pametuj.

Celeborn ::

Mogoče virus?

SodVina ::

Ce ti je od tistih dveh raid diskov sel eden v maloro, potem ti zal noben recovery program ne bo kaj prida pomagal. Datoteke bojo sicer vidne, samo ce upostevamo, kako se zapisuje v raid, potem od njih ne bos imel kaj dosti koristi. To ti mogoce vidi ze sam operacijski sistem in jih "tebi na ljubo" odstrani. Poizkusi v linux-u. Ce ti pa izginajjo datoteke, ki niso(oz. nikoli niso bile) v raid-u, potem pa je prav mozno, da je kaksen virus na pohodu.

Keyser Soze ::

Kot prvo jih skeniraj z enim updatenim antivirusnim programom - NOD32 ni slab, pa še hiter je in temeljit.

Zapis na Raid se mi sicer sanja v osnovnem smislu, ampak tako podorobno pa ne, da bi vedel, da je morda to problem.

Čeprav močno dvomim. Data Recovery programi danes pomoje že znajo reševat podatke z Raid navez. Poglej v svojega v help, če je kakšna opomba pod Raid ipd.

Pa tudi zginjanje z druge mašine mi ni jasno. Sistem ponavadi ne izbriše podatkov kar brezveze oz. brez opozorila.

Ko si dobil podatke nazaj, a si jih kaj pregledal, če so OK in niso pokvarjeni oz. samo delni podatki?

Drugače pa pomoje, da je najboljše, če jih poskeniraš z antivirusom, potem pa takoj zapečeš na CD. Tam jih bo bolj težko zbrisat.:D đ

P.S.: NE vem pa zakaj si ne delate BackUpov, če imate važne podatke. Folk je full malomaren, pa moram tud doma skoz vsem ubijat v glavo, naj si snemajo pomembne stvari na več medijev. Pol pa nekaj gre v maloro pa h meni jokat hodjo.:|
OM, F, G!

Spc ::

NOD32 ?
Eagle ima Symantec Server Corporate Edition 9.01 in ta virus scan je hudi in se ne more primerjat z NOD32 ali kaj je že ... kajti stane ker fajn več kot pa ta nekakšen NOD32. Sam ga uporabljam in enkrat mi je celo odstranil reklame iz windows-ev (Update-a se vsaki dan ob 0.00). Tako, da virus 800% ni.
Nimam pa pojma zakaj bi se to zgodilo.. sigurno je bilo nekaj narobe kajti nekaj dni pred tem je dobil blue screen .. jaz mislim, da je hardware tukaj nekaj kriv.

:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

Keyser Soze ::

Če pa ti praviš da je HUDI, pol je pa že res. Na teste se pa ni treba ozirat...:D

Sicer pa se mi poraja eno vprašanje. A si ti njegova mama???:\ Da on ne more govorit zase?
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Drugače pa... Sem šele zdaj videl, da mu javi ntldr is missing.

Če si tak stručko, zakaj pa nisi šel v Recovery console pa pokrpal MBR???
OM, F, G!

Tilen ::

Kaksna je sploh pridobitev ce bi recimo jaz zdaj kupil se en sata 120 Gb od WD-ja in ga dal v RAID 0 polje? KOliko se pozna na hitrosti, ce se sploh?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Spc ::

A si ti njegova mama???
ne nisem .. samo me zanima kaj je bilo narobe.. če se meni to kdaj zgodi, da vem kaj bom naredil. 8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAID1, bistvena vprasanja

Oddelek: Strojna oprema
293558 (2317) element
»

[Linux] Kateri RAID postaviti?

Oddelek: Operacijski sistemi
231658 (1475) zee
»

raid kontroler

Oddelek: Pomoč in nasveti
7916 (801) Muzo
»

Odletu RAID O polje

Oddelek: Pomoč in nasveti
111010 (746) DSmidgy
»

RAID kontroler (abit kt7)

Oddelek: Strojna oprema
271991 (1792) Igor

Več podobnih tem