Forum » Strojna oprema » WinXP ne spoznajo Belkin Wireless PCI
WinXP ne spoznajo Belkin Wireless PCI
PolentozerkaTM ::
Kupil sem v Mimovrste brezzicno PCI kartico Belkin F5D7000 54g. Ruter je prav tako Belkin wireless. Ko sem jo po navodilih vgradil v stari racunalnik Pentium 3 550 MHz, mi jo Win XP SP1 ne zaznajo. Na novejsem AMD PCju deluje normalno in jo XPji prav tako zaznajo. Prestavil sem jo v vse mogoce PCI slote, pa ni nic bolje. Tudi pod Add new hardware nic ne najde.
A je mozno, da moja Abit VA6 plata nima PCI reze 32-bit verzije 2.1 ali visje in je to problem. Kaksna verzija PCI slota pa je potem na NF7-S, kjer deluje normalno?
Nasel sem se en tocno isti problem, pa ni nobenega replya...
Pentium 3 550 SLOT 1
Abit VA6 plata
256+128 PC133 Ram
80 Gb 8MB WD HDD
SB Live! 5.1 PCI
3com 905TX NIC
Windows XP Pro SP1
Slika PCI rez:
Slot 1: prazno
Slot 2: SB Live 5.1
Slot 3: Belkin Wireless Card F5D7000
Slot 4: 3com 10/100 905TX
Slot 5: prazno
Kaj svetujete?
A je mozno, da moja Abit VA6 plata nima PCI reze 32-bit verzije 2.1 ali visje in je to problem. Kaksna verzija PCI slota pa je potem na NF7-S, kjer deluje normalno?
Nasel sem se en tocno isti problem, pa ni nobenega replya...
Pentium 3 550 SLOT 1
Abit VA6 plata
256+128 PC133 Ram
80 Gb 8MB WD HDD
SB Live! 5.1 PCI
3com 905TX NIC
Windows XP Pro SP1
Slika PCI rez:
Slot 1: prazno
Slot 2: SB Live 5.1
Slot 3: Belkin Wireless Card F5D7000
Slot 4: 3com 10/100 905TX
Slot 5: prazno
Kaj svetujete?
Tero ::
Jaz bi na tvojem mestu najprej iz mašine vzel vse pci kartice. Tako da imaš samo tole brezžično, če ti takrat deluje je problem v kaki kompatibilnosti z katero izmed drugih kartic. V biosu probaj tudi izklopit vse nepotrebne naprave in priključke(COM1 COM2 LPT).
Rekel si da ti jo windowsi ne zaznajo. Kaj pa BIOS? V tabeli pri nalaganju se ti izpiše?
Če še skoz ne deluje je te precej velika verjetnost da res "ni pravo" PCI vodilo.
Rekel si da ti jo windowsi ne zaznajo. Kaj pa BIOS? V tabeli pri nalaganju se ti izpiše?
Če še skoz ne deluje je te precej velika verjetnost da res "ni pravo" PCI vodilo.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
PolentozerkaTM ::
Bo treba novo WLAN kartico. Mislim jutri vprasat v JAE za Asus, Gigabyte... Ker se mi zdi, da so tudi dolocene kartice 802.11g, ki delujejo na vodilu PCI, starejsem od 2.1
Vsaj na Asus strani nice ne pise kaksnih zahtev za PCI 2.1. Zanimivo je, da Belkin zahteva ta nov PCI standard.. Ceprav je pa vprasanje, kako se bosta prebavljala Belkin router in WLAN kartica drugega proizvajalca med seboj.
Kaksna pa je razlika med 802.11b in g standardom v praksi? Rabim namrec samo iz pritlicja hise, kjer pride linija, na drugo stran hise v 1. nadstropju.. Torej malo zelezja in betona..
Upam, da bo delovalo.
Kaksne so vase izkusnje s firmo Planet (WLAN oprema), ki jo prodaja Comtron?
Vsaj na Asus strani nice ne pise kaksnih zahtev za PCI 2.1. Zanimivo je, da Belkin zahteva ta nov PCI standard.. Ceprav je pa vprasanje, kako se bosta prebavljala Belkin router in WLAN kartica drugega proizvajalca med seboj.
Kaksna pa je razlika med 802.11b in g standardom v praksi? Rabim namrec samo iz pritlicja hise, kjer pride linija, na drugo stran hise v 1. nadstropju.. Torej malo zelezja in betona..
Upam, da bo delovalo.
Kaksne so vase izkusnje s firmo Planet (WLAN oprema), ki jo prodaja Comtron?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wireless router canyon cn-wf514Oddelek: Omrežja in internet | 7309 (5314) | jancus |
» | Belikn Wireless G RouterOddelek: Strojna oprema | 3216 (3056) | MitkoVIP |
» | Težave z WLANOddelek: Omrežja in internet | 1609 (1390) | cryptozaver |
» | Plata ne mara wlan karticOddelek: Strojna oprema | 721 (673) | sinko999 |
» | Kateri brezžični router & kartico?Oddelek: Kaj kupiti | 1419 (1334) | Ignorant |