» »

Kondenz

Kondenz

madmitch2 ::

Vodno hlajenje in čimnižje temperature, vse lepo in prav. Mene predvsem skrbi pri vsej stvari nastajanje kondenza in zmrzovanje okoliškega zraka. Sem pač strojnik in to mi je najprej padlo na pamet, kot problem, namreč. Ne verjamem, da je katerakoli komponenta v pcu narejena za prav veliko vlago in da ji to godi. Vem pa iz prakse, da se okoli kateregakoli predmeta, ki ima dosti nižjo temperaturo od zraka, hitro nabere kondenz in pri temperaturah pod lediščem tudi zmrznjena vlaga iz okoliškega zraka. Kaj se v tem primeru zgodi, ko ugasnemo tako zelo ohlajem pc, si lahko samo predstavljam. Še večja zabava mora verjetno nastati po ponovnem vklopu.
Da si ne bom po nepotrebnem razbijal glavo s tem, bi želel, da mi kdo pove kako je rešil ta problem.

MadMitch

Pretorijanec ::

O kondenzu je bilo že ogromno govora na tem forumu tako kot na tujih. Odvisno je, kako drastično boš hladil. Če boš imel 156W pelt, potem je to precej drastično in je treba kondenzaciji nameniti precej časa. Oziroma preprečevanju le-te. Na Internetu imaš polno vodičev kako preprečiti kondenz. Večina jih priporoča armafleks (ja, armafleks) in kakšno lepilo ali smolo. Tesnilo pač. Za na drugi strani matične plošče pa je najbolje uporabiti sprej za električna vezja. Gre za zaščitni sprej, ki ga prodajao v (skoraj) vsaki elektronkarski trgovini.

SkIDiver ::

Okol peltiera najbolj da daš tisto peno k je narejena podlaga za tvojga glodalca. Za zadnjo stran seveda pa sprej za zaščito vezij. Najbolj pa je da kr celo plato prešpricaš + vse kartice

OZZY ::

Ma sploh za zadnjo stran ni blema. Daš isto peno od podloge sam v večih plasteh in pritisneš, ko prišraufaš plato na tisto držalo.
Okol proca daš tud tisto peno in jo mal z silikonom zadihtaš. za kvadrat v soketu pa uporabiš tekoči rtv silikon pa je.
Go with the flow.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

smrad po klimi

Oddelek: Na cesti
379149 (6622) TheBlueOne
»

Nasveti glede klime (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5117105 (13640) konspirator
»

Vodno hlajenje n-tič!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
271603 (1348) element
»

Pelt 75W

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181568 (1397) morphling1
»

Vodno hlajenje s peltierjem

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181573 (1382) Charls

Več podobnih tem