» »

Pismu en folk na bolhi ...

Pismu en folk na bolhi ...

MEDENA ::

je pa res fuknjen...

artic silencer rev3 prodaja za 5000, a nov je 4000

pa recimo ATI RADEON 9700 za 40000....

pizda kdaj se bo folk nehal delat norca ? |O

Caligula ::

Ko bo zmanjkalo debilov, ki take stvari tudi dejansko pol kupijo.

Tko da... zna mal trajat :D

BigWhale ::

Pismu en folk na slo-techu...

BigWhale ::

Pismu en folk na slo-techu...

Keyser Soze ::

Ej BW, a si šel v planine. Nekej ti odmeva.:\

Če je pa res pismu. Ampak imajo "pravo", da delajo take stvari. Ku..., sej jest bi tud rad kej pocen kupu, sam kaj čem, če ne morem folku dopovedat, da imajo malo visoko ceno. Še hujš je ko pa vidiš, da mu čez pol leta pride v betico in potem začne prodajat zadevo po 2* nižji ceni.


PA še eno vprašanje. Koliko bi vi dali za rabljeno ohišje od Anteca PlusView1000 AMG + modro neonko (ohišje je full lepo ohranjeno)?
Men folk ponuja po 13 -14 jurjev za ohišje z vso opremo in embalažo. :| A so resni al niso?
OM, F, G!

MEDENA ::

Ja poglej koliko je aktualna cena - % koliko je star...

Jaz vedno pravim, ko prodajam, raje nekaj sto SIT manj, kakor,da bi čakal dneve/tedne na kupca....

Pa itak ; cena povprečja v trgovini - starost/ohranjenost/razum ...tega manjka :D

Keyser Soze ::

Mah pri ohišju pa res ni relevantno kolk je star. Sej nima nobenih vrtečih se, obrabljajočih se delov ali kakšnih crkujočih komponent. Je pa brez vsake praske. Ker sem ga merkal ko ..... ne vem kaj.

Računaj d aje nov 21 tisočakov. Samo ohišje.
OM, F, G!

Microsoft ::

To ohisje in ceno imas kle.

Ce bi jst kupoval ohisje, tudi rabljenega kupim po ceni novega. Pismo, kaj se pa ce na ohisju znucat?! Cist isti drek je, al je nov al pa kupljen. Edino to, da nimas pol racuna, ki bi ga lahka dal za tisto olajsavo al ka je ze...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Keyser Soze ::

Phe. Maš račun, če ti kaj nuca. Pa glih od Rdeče podgane

Ampak dandanes ni odnosa. Folk bi najrajši imel vse zastonj oz. po smešno nizki ceni, prodal pa po možnosti po višji kot je v štacuni. Sami "bolharji".

P.S.: Pa rečem, da bi rad za ohišje tam 19-20 tisoč, pa se pol nobeden več ne javi.|O
OM, F, G!

Daedalus ::

Dejstvo je, da so na bolhi stvari predrage. Ker se večini folka pač ne sanja, kako padajo cene računalniškim komponentam, pol maš pa super-duper P2 za 50 jurjev. In pol swizec zavije čokolado...

Keyser - sprijazni se s tem, da je ona tvoja kišta ob nakupu zgubila lep del cene. In nikjer ne boš dobil več kot 14k za njo. Če ti je to premalo, je ne prodajaj, pa bo. jaz sem pred nekaj časa kupil tri mesece rabljene Z3. Novi so bli takrat 25k, jaz sem dal za njih 13k. Fer cena, več ne bi dal. Pa sem dobil zraven račun in garancijo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

DarwiN ::

Meni se pa zdi zlo interesantno in zanimivo ko vidim kakšne artikle se nekateri junaki spravijo prodajat na bolhi.V mislih imam stvari kot so naprimer: PCI grafična,Box cooler,200W napajalnik.,itd.skratka stvari katere niso vredne niti 500SIT, ko bi te vsaj napisal da stvar poklanja.!.....Se spomnim primera ko je eden prodajal Titanov CPU Cooler za 5000SIT, nov pa stane jurja, podatkov o coolerju je pa navedel dve celi strani..svašta.

Ignorance is bless
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Keyser Soze ::

Deadalus, tisto ni bila fer cena. Se je revežu že mudilo ali pa je imel pač dovolj denarja in se ni sekiral. Tri mesece stare Z3 so pa pomoje več vredni kot 50% MPC.

Drugače pa primerjaš hruške in jabolka. Zvočniki so elektronika, potročni material v bistvu.
OM, F, G!

flipflop ::

Če mene vprašaš, dam raje še 1500 zraven, pa mam novo ohišje, kokr pa da bi kupil rabljenega. Pa čeprav je ohišje. Tam za 16-17k bi pa raje vzel rabljenega.

Keyser Soze ::

Jah prav. Jaz sem tudi kupoval ohišje. Anteca BX1040II serijo al kaj je bila že. Pa sem dal 16 tisočakov zanj, čeprav je bil rabljen pa samo tri jurje cenejši kot v štacuni. Pogledal sem kako izgleda, če je vse OK in ga kupil. Sem prišparal tri jurje. Pa sem lahko kje drugje zapravil. Prodal sem ga čez pol leta za isti denar. Pa človek tudi ni kompliciral.

Če si pripravljen dati 2 tisočaka več + modra neonka je tvoja odločitev. Kdo bi pa morda vseeno bil pripravljen ponuditi takšno vsoto, da bi prišparal tiste 4 jurje za praktično novo ohišje. Samo počakat je ponavadi treba. Ker niso pošteni kupci skoz na sceni. Ti pridejo pa gredo. Non stop so pa prisotni samo "bolharji" oz. preprodajalci.

P.S.: Bom šel malo obnovit oglas če se kdo slučajno premisli - čeprav ne izgleda.
OM, F, G!

Brilko ::

Na bolhi je pol zajebancije in če bom prodal bom če ne pa tud ok, ampak sej verjetno bom. En je zadnjič prodajal svež gorenjski zrak, zapakiran (1l menda), še slikco je dal, in ponudbe so narasle v miljarde tolarjev, sej ne moreš verjet. LOL. :D

Keyser Soze ::

Če bi meli SLO Ebay bi bilo že malo boljše. vsaj te froce brez dnarja bi zmetali dol z oglasnikov.>:D
OM, F, G!

flipflop ::

Pravim samo da jst nobene stvari, ne samo ohišja ne bi kupil rabljenega, če bi ga v trgovini dobil za samo malo dražji denar. Kdo drug pa mogoče misli drugače.

Me pa nekaj zelo moti na bolhi. Med oglasi se namreč pojavlja toliko oglasov trgovin, da se je treba že prav namučit preden najdeš kakega navadnega človeka. Kaj ne morejo ločit med navadnimi uporabniki in trgovinami na kakšen boljši način, kot samo s tisim logom? Pa bolj bi bilo treba porihtat te avkcije. Ker zdaj lahko mirne volje višam ceno tako visoko, da zmagam in odženem potencialne kupce drugemu uporabniku, pa ne bom nikomur odgovarjal, če potem ne bom kupil, on bo pa ob kupca ki bi tisto stvar mogoče kupil. Sicer pa zaenkrat posebej slabih izkušenj nimam, edino enkrat sem poslal en paket nekam na primorsko po pošti, oseba ki ji je bil paket namenjen pa ga ni sprejela. Tako da sem plačal 500 sit za tisto. So pa moteči tudi tisti, ki prodajajo kakšne komponente, in "pozabijo" napisat kakšno oznako. Seveda to pozabijo samo takrat, ko bi ta kratica pomenila slabšo komponento...;(

Jaffa ::

Ma js se strinjem z nekom, ki je malo višje napisal, da ko bo folk nehal tako "drage" stvari kupovat. Tud jaz tak prodajam... Ma ne vem, zakaj ne... Ne vem tud, zakaj se eni sekirate glede tega, pustte oglas na miru, če vam cena ne paše... Itak vam tega noben ne vsiljuje... Sam določen folk misli, da pač ker je to oglasnik in so tam rabljene stvari, da bo seveda cenej, ne praveri pa cene v trgovini. In tako se da zelo dosti stvari prodat tud po lepi ceni, seveda za prodajalca. Zakaj pa je folt tako naiven. 8-O Se mi je že zgodilo (pa ne 1x), da sm prodal rabljeno komponento draž, kot je v trgovini, pa se je model še iz LJ do CE pripeljal po njo... 8-O Tak samo za info, pa upam da ne bo kdo zameril, sam ful dost je takšnih ljudi z LJ in okolice... 8-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

C_maniak ::

če je zadeva v trgovini samo par jurjev dražja, itak da raj novo vzame.
1. je nerabljena
2. garancija, račun
3. izogneš se prevaram
recimo če mi bo kdo ponujal zdej ram za 10k, ga ne bom vzel, ker je v trgovini 12k. simple as that. :)
se pa (na srečo) najdejo tud taki, ki dajo zlo nizko ceno, da se pač rešijo zadeve in ob tem vsaj neki zaslužijo.

Keyser Soze ::

:D Rašijo zadeve in vsaj nekaj zaslužijo.

Tle moraš popravit. Naredijo večjo izgubo.:D

Stvar se slej ko prej proda. Samo pravi kupec mora priti mimo. NAto je pa treba pač čakat in zadevo malo promovirat. Problem je v tistih bluzerjih, ki bi radi imel to zastonj. Če nekaj prodajaš bodi resen in se ne zafrkavat. In to pač človek pričakuje tudi od kupca. JE pa problem, oz te razkuri, ko ti začnejo pošiljati maile in trapasto nizke ponudbe. Kot da so na Karitasu prijavljeni.>:D
OM, F, G!

Jaffa ::

E to ! I Agree, Soze... 8-) Ja, sej če komu cena ne paše, naj jo pusti pri miru, sej ga noben ne sili, da more kupit. 8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jaffa ()

Caligula ::

S tem niti ni nic narobe v osnovi. Ker ce tisti ki kupuje nima informacij, ki bi mu dale vedet, da se da kje ceneje dobit jih pac nima. Informacije stanejo in imajo vrednost. In tisti, ki je pregledal vse stacune je za to porabil precej casa. In je pac s tem placal prednost, ki mu jo proinasajo informacije.

Skratka to ni spet tolk zlo nekorektna zadeva. Informacije so zelo vredna stvar.

strictom ::

Jaz sem eden tistih "pismu folk na bolhi". Sem kupo PS2 za 50k SIT in ga nato prodal za 70k SIT. Kaj pa moreš, vsak bi rad mal ve denarja zaslužil. Poleg tega pa je on ki je to zadevo kupil budalo(mal se mu natvezu da ma Mars 3 čip notr pa da je to dobro, pa bla, bla, bla,... in je bil čisto navdušen)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

C_maniak ::

ti pa nisi budalo, ko si ga za 50k kupu?:|

Jaffa ::

Ja sej kolk je pa nov ? A ni tam neki ?
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Keyser Soze ::

He, He.:D Se vidi, da je od strica Toma čez lužo.>:D

Hvališ se pa tudi z nedoraslimi potezami. Pač si nategnil enenga reveža. Ampak izgleda da tudi ti nisi tako težka tarča.:\
Ti si se njemu zlagal in še priznal na forumu, da si se. Tisti, ki ga je tebi prodal se ti verjetno ni lagal, pa ti ga je vseeno prodal. Tako da, kdo izpade bolj butast?
OM, F, G!

GregiB ::

Nisem veliko prodajal na bolhi, a ko sem, sem prodajal stvari, ki sem se jih primarno želel znebiti, ne pa zaslužiti. Zato sem začetno ceno dal smešno nizko (ponavadi 100 SIT, ne glede na to, kaj prodajam), pa naj trg določi končno ceno. Ker če mislite, da ste friki, če prodajate za previsoko ceno, se kaj hitro zgodi to, da artikel prodajate po več mesecev, pa vam cena npr. s 50K SIT itaq (tudi v trgovinah) medtem pade na npr. 20K SIT in pol ste celi happy, ker ste nekoga "nategnal", k pa bi lahko stvar mirno že na začetku ponudili za 20K, pa naj gre, kamor trg hoče...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Jaffa ::

Gregi verjami, da temu ni tako. Da v roku enga mesca ziher prodaš, če res nea ne vem kak astronomske cene daš gor... Ma jaz tak nadgrajujem računalnik. Tak da čim manj oz. nič rabim doplačat za novo stvar. Včasih še pa kaj profitiraš - se pravi ti še kaj ostane. 8-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

bastadu ::

Ne moreš verjet, en model se je najdu, ki prodaja prazne DVD-R medije Verbatim (ja tistih 25kom v tortici, ki jih v JAE lahko kupiš za 2700SIT) za celih 5kSIT?! Ka bi ljudje radi milionarji postali s pomočjo bolhice?:D

Alexius Heristalski ::

Sicer je mimo teme (offtopic), a vseeno:
Ej BW, a si šel v planine. Nekej ti odmeva.
Ko sem prebral tale komentar, sem se tako nasmejal kot že dolgo ne ... Zažiga! Keyser Soze, bravo! Car si!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Primoz78 ::

Kolk naj bi bila cena R9800 Pro 128MB...da ne bom prisel slucajno v ta topic ce dam oglas na bolho :8)

Lp Primoz C.

strictom ::

:\
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Poldi112 ::

Vedno znova sem presenecen, s kaksnimi stvarmi se nekateri hvalijo. Pol so pa se ponosni, da so najvecja baraba v ulici. Bravo.

Zheegec ::

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Primoz78 ::

...sam tip je car ce mu jo uspe zdilat :D :D :D :D

Lp Primoz C.

MEDENA ::

za 100K dobiš že 6800GT, v ZDA namreč...al pa recimo v Avstriji....tipo je "fuknjen".....pa član na slo-techu tudi....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdo kupuje rabljene računalnike?

Oddelek: Loža
2910896 (8739) Invictus
»

Prodati za kolko in ali je povpraševanje veliko (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
524645 (3188) Tic
»

Mali oglasi- nesramnost prodajalcev

Oddelek: Pomoč in nasveti
432930 (1513) Čmrlj
»

Ocenite mi vrednost kompa...

Oddelek: Kaj kupiti
312038 (1355) Dr Evil

Previsoka cena komponent ki se prodajajo na SLO-TECH (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
514192 (3007) Stepni Volk

Več podobnih tem