» »

Pentium III Slot1 (odstranitev)

Pentium III Slot1 (odstranitev)

Jeebs ::

Hmz... No jst sm na žalost še med tistimi nesrečneži, k laufajo še zmeri ''mal'' starejše kištice, po domače povedano zgoraj omenjeni Pentium III na Slot1, k sm ga že najmanj 100x preklel.;( Vsake tok cajta se pač spravm spucat kištico lepo, k začne kej srat (oziroma se nabere dost svinjarije) in do zdej mi je še vse uspel lepo spucat, samo tega neumnega proca nikakor ne spravim dol iz matične, da bi lohk tist preklet ventilator spucu pa vse, k je not svinjarije, da se jo na daleč vidi. A ma kdo kako idejo, kako se te neumne Slot1 proce dol daje? Je mogoče treba komplet matično odstranit pa pol na spodnji strani kaj odvit al kako? Jst sm že čist brez idej.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

CCfly ::

Stisneš oba zatiča ob straneh, z eno roko pritisneš na ploščo, da je ne boš ravno zlomil, in izvlečeš procesor iz slota. Odvijati ni treba ničesar. Pa ne polomit vsega.

Heh, očitno bom jst kr počaku, da mi to pokaže en k je že delu, k men ni nikakor uspel včeri. Glih plate pa ne mislm zlomit zarad debilnega prahu.:\

Keyser Soze ::

Uf, zdaj pa ne vem. Bodisi potisneš tisti ročkici ob strani navzdol, da skočita narazen, ali pa ju potisneš skupaj in potegneš navzgor. Potem pa samo počasi odguncaš ven iz slota.

Ob strani na plastiki ti piše v katerem položaju je LOCK in UNLOCK.
OM, F, G!

V glavnem fora je v tistih dveh zatičih. Ali gresta narazen ali pa ju stisneš skupaj.

Ja sm jih probu stisnit, pa nikakor ni šlo ven. Pol k sm pa mal bolj močno prijel sm se pa že počas ustrašu da nebi kej polomu. Am, da malce popestrim zadevo... Častim piwo (al pa tud dve piwi) tistmu k mi točno pove kaj narest al pa celo zrihta kakšen movie, kako se tak proc odstrani.>:D

b ::

Polomi zatice in povleci ven. Vsaj jaz sem tako naredil, ko sem imel tako plato. Zadeve niso in niso sle ven, pol so pa zatici bli pametnejsi od mene in popustili. Preden se je to zgodilo, sem imel proc ze veckrat dol brez vecjih tezav, potem pa kar ni vec slo.

Saj procesor sam stoji v slotu, samo ce prenasas masino se lahko kaj razrahlja in ga moras potem mogoce re-seatat.

LOL@b!8-O Zaenkrat ne bom nič lomil.:\

Že nekaj časa nisem videl box verzije slot 1, tako da bo bolj težka. Mal se pomatraj saj tako krhko pa spet ni.

Ja na žalost tud moje roke niso glih med najbolj mehkužnimi.:D

pblaz ::

na slot 1 je procesor v mašini ki mi stalno laufa (skoraj fanless :D ). plata je abit, zatiče potegneš narazen, ter procesor potegneš ven. vrjamem, da se boš zajebaval, ker sem se tudi sam, ko sem ga vlekel s plošče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pblaz ()

Hehe, hvala, zdej morm samo še ugotovit katere zatiče, ko je vse skupi tok čudno narejen. Najprej sm mislu da morm na sredini ven stisnit, pa sm se očitno zmotu. No, bom testiral ob naslednjem čiščenju.>:D

Keyser Soze ::

Upam, da ti to kaj pomaga.

Ker če ti ne, potem pa rajši počakaj na kakšnega bolj izkušenega.>:D

Drugače pa malo pogooglaj za SECC2 ali pa SLOT1 install, ali pa retention clip.
OM, F, G!

Hvala! Mislm da bo res pomagalo. Za slot 1 install sem drugače že poguglal, samo za tisto dvoje pa še ne.:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

menjava hladilnika procesorja

Oddelek: Strojna oprema
71436 (1314) WiseBear
»

Crknjen RAM ali kaj drugega?

161879 (1661) Jeebs
»

razstavljanje DVD pogona

6882 (800) Jeebs
»

Kako pomaknit plosco z ventilatorjem pri Volcanotu II?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5630 (559) IceIceBaby
»

kam vtakniti termalni kabel??

Oddelek: Pomoč in nasveti
5763 (666) Lunik

Več podobnih tem