» »

I-Trigue 3300 ali Z-3?

I-Trigue 3300 ali Z-3?

TheJack ::

Kupujem nove računalniške zvočnike za tam okoli 20 jurjev. Ker mislim kupiti 2.1 komplet, sta mi v oko padla Creative I-Trigue 3300 in Logitech Z-3. Ker ne enih ne drugih nisem niti od blizu videl kaj šele slišal, me zanima kateri so boljši in če so kaki problemi s postavitvijo (za Z-3 sem recimo slišal, da se satelitov ravno ne da postaviti prav daleč narazen).

Če je kdo te zvočnike že slišal ali jih morda celo ima, bi bil vesel mnenj in izkušenj.

Clone ::

Jaz bi ti priporočal Creative glede subwooferja, (majckeno močnejši), govori pa se da pa iz Logitechov prijaha prekrasen zvok iz satelitov in izgled je lepši. Če ti ni odveč dati 10k več si pa obvezno nabavi Logitech Z-2200 za okoli 36k jih dobi na neki sletni trgovini pomoje da mimovrste. Ta sistem pa povozi obadava, tega sem pa prizkusil odličen 2.1 za svoj denar

TheJack ::

Hvala za odgovor!
Tudi jaz bi raje kupil I-Trigue, predvsem zato ker bi rad satelita postavil nekako 2.5 m narazen in baje da so pri Z-3 s tem problemi. Ve še kdo kaj o tem?
Ampak po drugi strani ne vem popolnoma nič o teh I-Trigue 3300. Se slišijo vsaj enako dobro kot Z-3? Kakšna je kvaliteta izdelave (s Creativom imam glede tega pri zvočnikih slabe izkušnje)....itd.

Vem da so Z-2200 odlični zvočniki, saj jih je pred kratkim (na moj nasvet) kupil kolega. Ampak stvar je zame predraga, in ker imam drugače relativno dober glasbeni sistem, dokaj nepotrebna. Računalniške zvočnike rabim predvsem za igre in občasno nezahtevno poslušanje mp3jev.

Daedalus ::

Hja, satelite pri Z3 boš lahko postavil nekako 2m narazen (sem pravkar poskusil:D ), je pa tudi odvisno od postavitve subwoferja. Jaz ga mam pod mizo, satelita gresta pri taki postavitvi nekje 2 m vsaksebi... Malo so smotani ti zvočniki pri kablovju, ki je povezano skupaj - nikjer ni kakšnih činč (jih lahko dodaš edino sam) - kablovje se preko enega prilkjučka pripopa na sub, pa zviševanje glasnosti subwoferja zna biti smotano - ma ločen volume control. Sicer ga volume control za satelite naštela malo glasneje, tako da je dodatno štelanje glasnosti potrebno samo, če bi rad res konkretno poudarjen bas. Ker zadeva že sama po sebi dovolj "razgraja", vsaj za moj okus:D Sateliti so alumijasti, s papirnato membrano in alu tweeterjem, zvok za tole ceno (25k novi) najboljši, kar boš dobil. V glavnem, za tale denar krasna zadeva, edino kablovje je smotano. Jaz jih mam na mizi poleg monitorja, pa me to ne moti kaj preveč...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

TheJack ::

Precej zoprno to glede dolžine.... Imam precej dolgo mizo, dosti stvari na njej in bi rad satelita postavil na rob. A kdo ve, kako je s to stvarjo pri I-Trigue 3300?

Mi izgleda ne preostane nič drugega kot da se ta teden odpravim proti prestolnici in v nekje v BTCju sam sprobam zadeve. Tako glede zvoka kot glede postavitve.

Clone ::

Jah tako je tukaj so razna mnenja ljudi o the dveh firmah, najbolje bo če se res odpraviš v BTC in jih sprobaš. Jaz sem drugače bolj pripadnik Creative-a, pa s tem ne mislim da mi Logitech ni dober samo držim se pač te firme. Glede dolžine kablov pa ni problema, da se kupit dodaten kabel s činči nakonu jaz imam tudi tako narejen, tako da ne izbiraj po tem. Pojdi in poslušaj oba sistema potem se pa odliči.

L.p.

pa dobro izbiro ti želim

ax3K ::

vem, da je topic že star, ampak vseeno.
zanima me kakšen kabel (za z-3 zvočnike) je to za podaljšat in kje se ga da kupiti? pa a se kej to kej na kvaliteti zvoka pozna?

hvala
ax3k

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ax3K ()

Daedalus ::

Mislim, da ni na voljo podaljška. Majo ti zvočniki res malo smotano narejen priklop. Seveda pa se lahko sam spraviš narest podaljšek - nabaviš kable pa lotkoln v roke>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

ax3K ::

no ne vem, clone je reku, da se da podalšek dobit. če kdo tem kaj ve naj prosim napiše

lp
AlienX


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočni sistem za računalnik....znova

Oddelek: Kaj kupiti
211562 (1185) bond007
»

Kateri 2.1 zvočniki za računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
452778 (2067) glinik
»

Katere zvočnike za PC kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
211537 (1277) Urajmal
»

Zvočniki 5.1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
658462 (7122) Clone
»

Še vedno ni prepozno za novoletno darilo

Oddelek: Novice / Ostale najave
322043 (2043) lorenz

Več podobnih tem