» »

win 98 in A64

win 98 in A64

RPG ::

Pozdravljeni!

Mene pa zanima nekaj čisto preprostega: Ali so sploh windows 98 SE kompatibilni z 64-bitnem procesorjem, v tem primeru z AMD 64?

#000000 ::

Kompatibilni win 98 z 64 procesorji garant ni. Je pa res da bo vseeno delal skor 100% ampak zakaj bi kupil 64-tko in gor postavu win keri ne podpira 64 procesorja ? Brez veze ker ne boš mogu izkoristit potencijala 'or whatever' 64-tke, ja sej vem pač imaš za ta win licenco. LP

zee ::

je potem skoraj boljše kakšen rabljen računalnik kupit. IMHO se mi zdi nakup A64 za poganjanje Win9x zguba denarja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

ne, ne, jst že mam A64 in win xp, vse dela vredi, sam bi nucu 98 za neke programe k nucam dos... za programirat pa to... sam je fora v tem da se mi 98 nočejo bootat. Pa sm glih slučajno zasledil nek da 64 bitne plate ne podpirajo win 98 (pri MSI če se ne motim), me pa zanima če je to povsod al samo ponekod?

...licenca, kaj je že to? 8-)

LP

Daliborg ::

hmmm...si probal z microsoft virtual pc ? mislim da lahko lepo dodelis fat32 bp.
lp
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

#000000 ::

Ha ha licenca wtf is this, ja dobro je če jo imaš.

btw imam par mislm da še 3 original zapakirane z serial num. oz licenco win 98 če te zanima. LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

Azrael ::

Če ima procesor več kot 2.1GHz bo problem s stabilnostjo, na MS obstaja nek patch, ki pa ni vsemogočen.

Načeloma pa bi moralo delovati, vendar so zelo velik problem driverji, ker novejši HW nima več podpore za Win98.
Nekoč je bil Slo-tech.

zee ::

znotraj VirtualPC-ja delajo Windows98 brez problema.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

sej drgač ni problem mešanja med XP in 98, ker sta vsak na svojem ločenem disku...mogoče je pa res krivo to da bi se dalo zgodit da je proc. mal prehitr...zaka je že ta Virtual Pc koristn?

ps: #000000, ka imaš ti slučajno kej preveč denarja da imaš tuk orig. windowsov doma...drugače pa ni potrebe, hvala :)

madviper ::

RPG: Poskusi z VMWare, tam se lahk mal poigraš z določenimi stvarmi (npr. zmanjšaš moč navidezni mašini).
Aja pa Workstation verzijo boš nucal (da o licenci sploh ne govorimo :\ ).

Drugače pa ne vem zakaj rabiš win9x za programiranje. Men vse lepo laufa pod XP-ji. Tud programi pisani za DOS (vsaj tisti pisani v C++).

In s čem sploh programiraš?

Lp, madviper
I'd like to do something crazy!

neki sm se ukvarju z grafiko v dosu, v turbo pascalu, sam če hočem inicializirat grafiko ga v bistvu v xp sploh ne morem compileat...al pa z assamblerjem...ne pusti ti dostopat do programiranja kot procesorja in tudi samega hardware ne....aja pa starih igrc mi noče poganjat kot so Lost vikings;)

LP

5er--> ::

Igrice lahko poganjaš na WinXP preko DosBox-a.
Zgleda, da tudi Win 3.11 delajo preko njega.

H4rVeSteR ::

Probi za vsak program nastavit compatibility pa naštimi na Win 95. Sm meu probleme z EWB oz. EAGLOM (ne vem točno kateri), po tem ko sem nastavu compatibility na Win95 je vse delal BP. Tud stare igre kot so Titus the Fox, Ski or Die, Winter...
***I have a dream***

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 98 emulator za stare igre

Oddelek: Igre
142388 (1374) Golf_GTI
»

Virtualizacija Windows 98

Oddelek: Pomoč in nasveti
303405 (2464) krneki0001
»

Windows 98

294302 (3449) Valentin
»

Kako igrati starejše igre na 64 bitnih windowsih?

132416 (1993) opeter
»

Programi za Win 98 in XP -Težave

161552 (1292) k4vz0024

Več podobnih tem