Forum » Pomoč in nasveti » Velikiiiii problemi z računalniki
Velikiiiii problemi z računalniki
Atos ::
OK. Stvar je sledeča:
Pred kratkim nabavim nov računalnik (IP4 Presscot 2,8GHz (800FSB), ASUS P4PE-X/TE (i845PE), DDR400 Kingston, Radeon 9600 PRO). Ko ga pripeljem domov seveda hočem namestit windows. Ne gre. Zmrzne mi ali pa se resetira ko kopira comp datoteke za namestitev. Po mučenju ga odpeljem na servis (tu sem že sumil matično in severni most). Tam mi menjajo najprej rame, potem pa še plato. In očitno od takrat naprej deluje. Narobe. Sedaj sem res lahko namestil OS in prišel do namizja. Celo delal sem lahko normalno v windowsih (to so XP z vsemi popravki). Ampak mi je pa po določenem času zmrznil. Spet zamenjujem vse zunanje enote kot budala (miško, tipkovnico, monitor, UTP kabel). Vedno isto. Nič, grem nazaj na servis pa jih naderem. Po enem dnevu mi menjajo grafično (pri njih tudi zmrzne) - rečejo da sedaj dela normanlo. Pripeljem domov in mi spet zmrzuje. Tukaj sem že skoraj pop*zdil. Grem spet nazaj na servis in jim probam dopovedovatoi, da je severni most prestar za ta proc. Končno spoznajo tudi oni. Naročim novo matično.
Medtem kupim še en računalnik (athlon XP 2800+, ASUS a7v600-x, DDR400 Transcend, Radeon 9600 SE). Ga pripeljem domov in priklopim na tistem mestu, kjer bi naj bil P4 računalnik. Probam namestit OS. V prvem poskusu se mi sredi namestitve samo enkrat ugasne ekran in nič ne kaže, da bi sistem še naprej mlel na trdem disku, v glavnem nič. Resetiram in poskusim ponovno. Po nekaj mučenjih mi uspe namestiti OS (win XP). Tu enaka pesem - ekran samo ugasne in ne dela več nič (ventilatorji še brnijo). Grem vzamem računalnik, pa ga odnesem na mesto drugega računalnika ki ga imam še doma in ga priklopim tam - ista pesem. Formatiram v FAT32 in namestim win me. Tu zgleda da dela vendar po nekaj časa zmrzne. Ga zaženem še enkrat, vendar na moje presenečenje sedaj deluje dalj časa. OK. Grem še enkrat namestit win xp. Namestim in pridem na namizje. Vse zgleda OK dolgo časa potem pa spet samo ekran ugasne in vse je tiho.
Na obeh računalnikih sem flashal BIOS.
Prostor je odprt. Ne prihaja do pregrevanja.
NAJ MI PROSIM NEKDO POVE KAJ JE NAROBE!!!! Jez bom pošizil!
Imam mogoče veliko nesrečo, pa sta bila oba računalnika v dreku (velikooooo naključje) ali pa je narobe kaj pri meni doma. Naj povem da imam še dva stariva računalnika pa delujeta vredu.
Prosim pomagajte!!!!
Jutri dobim P4 nazaj z novo matično pa ga bom probal. Upam na najboljše.
Pred kratkim nabavim nov računalnik (IP4 Presscot 2,8GHz (800FSB), ASUS P4PE-X/TE (i845PE), DDR400 Kingston, Radeon 9600 PRO). Ko ga pripeljem domov seveda hočem namestit windows. Ne gre. Zmrzne mi ali pa se resetira ko kopira comp datoteke za namestitev. Po mučenju ga odpeljem na servis (tu sem že sumil matično in severni most). Tam mi menjajo najprej rame, potem pa še plato. In očitno od takrat naprej deluje. Narobe. Sedaj sem res lahko namestil OS in prišel do namizja. Celo delal sem lahko normalno v windowsih (to so XP z vsemi popravki). Ampak mi je pa po določenem času zmrznil. Spet zamenjujem vse zunanje enote kot budala (miško, tipkovnico, monitor, UTP kabel). Vedno isto. Nič, grem nazaj na servis pa jih naderem. Po enem dnevu mi menjajo grafično (pri njih tudi zmrzne) - rečejo da sedaj dela normanlo. Pripeljem domov in mi spet zmrzuje. Tukaj sem že skoraj pop*zdil. Grem spet nazaj na servis in jim probam dopovedovatoi, da je severni most prestar za ta proc. Končno spoznajo tudi oni. Naročim novo matično.
Medtem kupim še en računalnik (athlon XP 2800+, ASUS a7v600-x, DDR400 Transcend, Radeon 9600 SE). Ga pripeljem domov in priklopim na tistem mestu, kjer bi naj bil P4 računalnik. Probam namestit OS. V prvem poskusu se mi sredi namestitve samo enkrat ugasne ekran in nič ne kaže, da bi sistem še naprej mlel na trdem disku, v glavnem nič. Resetiram in poskusim ponovno. Po nekaj mučenjih mi uspe namestiti OS (win XP). Tu enaka pesem - ekran samo ugasne in ne dela več nič (ventilatorji še brnijo). Grem vzamem računalnik, pa ga odnesem na mesto drugega računalnika ki ga imam še doma in ga priklopim tam - ista pesem. Formatiram v FAT32 in namestim win me. Tu zgleda da dela vendar po nekaj časa zmrzne. Ga zaženem še enkrat, vendar na moje presenečenje sedaj deluje dalj časa. OK. Grem še enkrat namestit win xp. Namestim in pridem na namizje. Vse zgleda OK dolgo časa potem pa spet samo ekran ugasne in vse je tiho.
Na obeh računalnikih sem flashal BIOS.
Prostor je odprt. Ne prihaja do pregrevanja.
NAJ MI PROSIM NEKDO POVE KAJ JE NAROBE!!!! Jez bom pošizil!
Imam mogoče veliko nesrečo, pa sta bila oba računalnika v dreku (velikooooo naključje) ali pa je narobe kaj pri meni doma. Naj povem da imam še dva stariva računalnika pa delujeta vredu.
Prosim pomagajte!!!!
Jutri dobim P4 nazaj z novo matično pa ga bom probal. Upam na najboljše.
- spremenil: Atos ()
gkovac ::
Atos sodeč po tem kaj si napisal bi človek rekel, da imaš v sobi gremline, da se ti to dogaja.
Mogoče se ti bo zdel nasvet neumen, ampak probaj s tem, da mašini preprosto odneseš v drugo sobo (po možnosti na drugo stran hiše / stanovanja). Tam jih še enkrat zaženi in naloži sistem. Razna sevanja lahko vplivajo na mašine in čisto možno je, da je to to. Probaj... probati ni greh pravijo
Mogoče se ti bo zdel nasvet neumen, ampak probaj s tem, da mašini preprosto odneseš v drugo sobo (po možnosti na drugo stran hiše / stanovanja). Tam jih še enkrat zaženi in naloži sistem. Razna sevanja lahko vplivajo na mašine in čisto možno je, da je to to. Probaj... probati ni greh pravijo
lp,
LoneWolf ::
Long shot - mogoce kaj z elektricno napeljavo. Mogoce imas hladilno skrinjo ali klimo na isti varovalki, mogoce je sosed obrtnik s hudo masinerijo in imas velika nihanja napetosti v omrezju, ki jih napajalnik ne uspe prebavit. Ce imas moznosti, poskusi priklopit racunalnik cez UPS.
SodVina ::
Mislim, da je to le velika nesreca. Imam enga frenda, ki se mu to redno dogaja. Ko se pojavi virus, je on prvi, ki ga ima, ko poci CD, se to zgodi v njegovem cd-romu. Skratka clovek nima srece. Po mojem je zadeva predvsem to. Vsekakor pa preveri, stvari, ki jih je svetoval LoneWoolf.
Hammer123 ::
to se je tud že men dogajal, kake 3 leta nazaj. tko kot je reku LoneWolf so bili električni porabniki: sosed z delavnico v kateri je bilo 11 strojev (kovinostrugarskih=>veliki porabniki energije). priklopljen je pa bil kar na navaden gospodinjski priključek in s tem odžiral elektriko nam navadnim porabnikom.
Tomay ::
Imam podoben problem in edino kar mi pade na pamet je grafična. Kar nekaj težav sem zasledil z R9600. BTW enkrat so mi jo že zamenjali. Včasih mi je zadeva kar zmrznila na desktopu. Po ponovnem zagonu pa mi xp-ji javijo da je napako povzročil radeon9600 ...
Od katere firme sta radeona?
Vem, da bi lahko bilo karkoli drugega a probaj jih prepričat če ti dajo kako drugo grafično.
Od katere firme sta radeona?
Vem, da bi lahko bilo karkoli drugega a probaj jih prepričat če ti dajo kako drugo grafično.
Voodoo 4Ever
|KoRn| ::
Poglej kakšne nastavitve imaš v biosu glede grafične (AGP nastavitve, Fast-write ON/OFF..)
Očitno je problem v Windows XP. Sedaj sem spet namestil Win ME in sedaj deluje (na Athlon 2800+). Mogoče je problem v kakem popravku? Ve kdo kaj o tem?
Grafična je bila že menjana, tudi v BIOS-ih sem sprobal vse živo. Mislim, da elektrika ni kvira, saj za soseda nimam težkega obrtnika, hiša pa je bila zgrajena pred kratkim.
Grafična je bila že menjana, tudi v BIOS-ih sem sprobal vse živo. Mislim, da elektrika ni kvira, saj za soseda nimam težkega obrtnika, hiša pa je bila zgrajena pred kratkim.
OK, sedaj mi je začel že v Win ME zajebavat. Vse je šlo vredu, dokler nisem hotel namestit GTA: Vice City. Najprej sem vsebino skopiral na disk in pognal setup. Na določeni točki kopiranja datotek mi zmrzne. Ko ga ponovno zaženem in spet poženem setup mi zmrzne na skoraj enakem kraju oz. mogoče za kako sekundo kesnej. Je to kriv disk ali pa mogoče RAM moduli?
Aha pa še nekaj: Ko sem začel sumit trdi disk sem ga zagna z bootable win me disketo in pognal scandisk (tudi površino diks mi je pregledal) nič napak. Grem nazaj v windows in naenkrat mi javi, da nimam nameščenih driverjev za grafično in pa od takrat ne morem usposobit miške.
WTF????
P4 dobim mogoče jutri.
Aha pa še nekaj: Ko sem začel sumit trdi disk sem ga zagna z bootable win me disketo in pognal scandisk (tudi površino diks mi je pregledal) nič napak. Grem nazaj v windows in naenkrat mi javi, da nimam nameščenih driverjev za grafično in pa od takrat ne morem usposobit miške.
WTF????
P4 dobim mogoče jutri.
Tomay ::
Lahko probaš kak memtest ali prime95. Ponavadi pokažejo kake napake a v mojem primeru oba laufata bp. Lahko probaš tudi kak 3dmark (loop).
Voodoo 4Ever
JOKER ::
ATOS: prebral sem vse in res imaš živce. Res me zanima, kaj bo ko dobiš onega z novo plato nazaj. Zanimivo dogajanje pri tebi doma.
Mislim pa, da je dobra tema, da pokličeš one iz Discovery Canala, da te malo posnamejo ali pa napišeš scenarj za kakšno dobro grozljivko.
Malo heca pa brez zamere.
Mislim pa, da je dobra tema, da pokličeš one iz Discovery Canala, da te malo posnamejo ali pa napišeš scenarj za kakšno dobro grozljivko.
Malo heca pa brez zamere.
Glede P4PE-X/TE. Tista plošča je narejena za P4 do 533 FSB. Na Asus-ovi strani ne piše da bi podpirala Prescott jedro. Ker na servisu tega niso niti preverili ti svetujem, da se jih izogibaš ker zgleda da nimajo pojma kaj prodajajo.
Ta plata "naj bi" podpirala Northwood jedro, ampak moraš vedeti da tukaj gre za navijanje.
Ta plata "naj bi" podpirala Northwood jedro, ampak moraš vedeti da tukaj gre za navijanje.
Sej sem jih že takoj ob nakupu rekel, da ne vem ravno če ta plata podpira presscot, pa me niso poslušali (rekli, da mora delat). Potem sem jih rekel prvič, ko sem prinesel računalnik v servis, spet me niso poslušal. Enako je bilo drugič, tretjič in četrtič. Po četrtič pa me zjutraj pokličejo in rečejo, čes da plata ne podpira oz. se slabo razume s presscot. JEBEEMTI SO DOLGO RABILI!
Zdaj sem jim naročo naj mi vgradijo P4P800 SE (to je 865GE čipovje se mi zdi (plata je kr solidna)).
Glede Athlona sem izključo rame (memtest sem poganjal sedem ur brez napake). Se mi zdi da je grafa. Ko sem končno lahko naložil WolfET, sem v igri opazil da vse zgleda hipijevsko (barvasto, roza). Probleme velike mi dela grafa, tak da bo šla na zamenjavo.
Zdaj sem jim naročo naj mi vgradijo P4P800 SE (to je 865GE čipovje se mi zdi (plata je kr solidna)).
Glede Athlona sem izključo rame (memtest sem poganjal sedem ur brez napake). Se mi zdi da je grafa. Ko sem končno lahko naložil WolfET, sem v igri opazil da vse zgleda hipijevsko (barvasto, roza). Probleme velike mi dela grafa, tak da bo šla na zamenjavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Atos ()
Matek ::
Moj predlog:
Poberi denar in bejz drugam. Kake firme so to, na sestavljeno konfiguracijo bi bilo treba v firmi naložiti winse za oskus in pustit kak 3DMark 24 ur laufat in POTEM šele prodat. Ponekod to tudi delajo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Sem dobo P4 nazaj z novo plato (P4P800 SE). Deluje kot se spodobi. Očitno imam samo veliko nesrečo.
Danes še grem po novo grafično za Athlona.
Vsem hvala za vaše odgovore.
Danes še grem po novo grafično za Athlona.
Vsem hvala za vaše odgovore.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Radeon 9600(XT)/9800 in VIA (morda tudi nVidia) čipovje = veliki problemi!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2663 (1942) | dzinks63 |
» | zmrzal sistema ??Oddelek: Strojna oprema | 1539 (1232) | Pyr0Beast |
» | DriverjiOddelek: Strojna oprema | 3153 (2984) | kovk |
» | ATI 9600pro utrgalo?Oddelek: Strojna oprema | 1290 (1110) | Eddy |
» | Noče namestiti WIN98Oddelek: Strojna oprema | 961 (929) | Jakka |