» »

Banshee

Banshee

tec ::

Zanima me, kaksno funkcijo imata tisti kristal na graficni(14.31K8) in en cip(v desnem zgornjem kotu, 3 nogice), podoben tranzistorju, z ozanko LX8587, ki se fulll greje. Sem razmisljal, da bi zamenjal oba. Torej kristal nadomestim s kaksnim vecjim, kakor tudi tisti cip.
Bi bilo to usodno za graficno ali bi jo kaj izboljsalo?
Ker vse meni znane sposobnosti banshee-ja so te da gre do 125mhz. No gre do 130mhz sam potem zacne puscat fleke po screenu. Za hlajenje je dobro poskrbljeno (Pobrusen proc, pasta, vecja rebra pa orb vent gor)
Mogoce pretiravam, sam skodi pa nobenmu, ce prasam:\
  • spremenilo: tec ()

Paramedic ::

Kristal, koker js vem, uravnava frekvenco procesorja. Če ga hočeš hladit dej iz obeh strani gor eno tako ploščico (hladilno telo), ki se jo uporablja za tranzistorje, ki se fejst grejejo. Isto nared za tranzisor. Če ju menjaš ne bi bilo razlike, VERJETNO.
End transmission.

tec ::

Vse to sem ze naredil. Na tisti tranzistor, ki sem ga prej finoo pobrusil, sem nalimal ena hladilna rebra, gor pa namontiral en 5x5 vent. Tud kristal je na hladnem, ker na njega pihlja orb od proca. Pa rami majo tud hladilna rebra gor. Tko da se vse skup zlo mal greje. Sam se vedno ne gre vec kot 125mhz. Ker ko dam na npr. 130mhz mi po rebootu vrze na 640x480 16barv in moram zmanjsat na 125.
Je mozno kako zvisat voltazo ?

Jebiveter ::

Probaj ohladit rame, ki se namojemu basheeju fuuul grejejo!!! Imam zdej en hladilnik (od celerona slot1), ki hladi proc in rame skupaj! Sam sm mogu nardit en bakren distancnik med procom in hladilnikom, ker so rami za cca. 1mm visji! Tud na tranzistor v desnem zgornjem koru sem dal hladilnik od pentiuma, sam se vseeno greje ko prasi**!! Dokler ne urihtam hlajenja kot se sika bo pas mogli bt tako!;((
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

TribesMan ::

Tist čip v zgornjem desnem kotu je napetostni regulator, ki ga nima smisla kej posebi hladik, ker s tem ne izboljšaš performans. Lahko pa najdeš datasheet od tega nap. regulatorja in potem z dodajanjem upora med dve nogice (nevem točn katere bi se mogu mal polobit) povečaš napetost.

Jest sm napetost spravu na svojmu bansheeju iz 3.6 na 4.1V kar zelo pomaga tako da lahko vsa zadeva zdej brez problema laufa na 132 GPU in 134 RAM.

Hlajenje tistga kristala pa tud ne bo nič pomagal.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Jebiveter ::

TribesMan: A mas ti slucajno ta datasheet? Ce ga mas, mi ga lahko posljes na mail! Please!:O

Tnx 10000x:D
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

tec ::

vse infomacije so tukaj

Bungee- ::

Zamenjava kristala ti ne bo pomagala, stvar se ti bo se vedno tko hajcala. Tko da lahko edin kaksno hladilno rebrce gor ruknes. 8-)
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

tec ::

TribesMan: kaksen upor si pa dal gor ?
Jest sem razmislal, da bi ta tranzistor kar zamenjal z enim 5V. Pa vse rame pobrusu pa na vsazga dal gor ena rebra, pa na vse skupi se en 8x8 vent usmeru.

Jebiveter ::

Cakaj, ce jst to prov razumem je potrebno prilotat med dve nogici na tem cipu en upor s katerim dolocimo voltazo. ki jo posilja KAM? Procesorju, ramu, kam?

Glede na to, da se ne ve koliksno napetost zdrzi procesor, a ne bi bilo bolj priporocljivo prlotat en potenciometer in pol regulirat V? Morem se malo razmislit
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

tec ::

Tole z uporom ne vem, ce je najbolsja resitev. Ker posledica tega je potem taka, da zaradi tega upora, ne oddaja naprej vedno enako voltazo, ampak mal niha.
Saj mislim da je tako
Jebiveter: ce se ne motim napaja rame in procesor skupaj

Shadowman-x ::

Najlažje boš spremenil voltažo grafike tako, da boš spremenil I/O voltažo iz 3.3 na 3.6 ali 3.7V. Višje večina osnovnih plošč ne dopušča, pa še nevarno lahko postane.
Na ta račun sem pri Rivi TNT pridobil kar nekaj MHz.

tec ::

Nekaj ne razumem. Ko sem meril voltazo, ki jo odda naprej tist tranzistor, mi je pokazalo samo 1.5V. Potem sem prilotal en upor zraven in sedaj je 1.9v, ampak se zmer ne morem GPU spreminjat.
Kje se pa potem rami napajajo, ker naj bi delovali na 3v?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z Volt modom na GF4 TI4200 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
1046634 (5142) _Dejan_
»

Volt mod na grafični (stari grafični)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
381814 (1116) Tic
»

navijanje radeona9000pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
754564 (3781) c3R4R
»

Volt mod -> modifikacija R8500

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
361510 (1110) morphling1
»

Se sploh plača hladit rame?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
221293 (953) SkyNet

Več podobnih tem