Forum » Pomoč in nasveti » ne zazna diska
ne zazna diska
punisher16 ::
imam en problem!!pred nedavnim sem kupil "brand new" računalnik,priključil use,vendar mi ne zazna polne velikoste trdega diska in pojma nimam zakaj!na matično ploščo abit nf7-s sem priklopil 160 gb ide disk(maxtor)!se vam mogoče sanja zakaj ne zazna polne velikosti diska????zazna mi samo 23 gb!
Tugo ::
imaš particijo veliko samo 23G in moraš narest še kkšno particijo, ker imaš odrezan samo en kos torte ;)
če želiš pa večjo particijo, si jo lahko pa povečaš s Partition Magicom.
lp, T.
če želiš pa večjo particijo, si jo lahko pa povečaš s Partition Magicom.
lp, T.
OZZY ::
tugo- dej mir s tem. To sploh ni res. Dej probaj dat v biosu na avtodetekt za disk. Mora biti LBA izbran če vem. najbolje je da daš avtodetekt pa jumperje pregledaš če ma kake posebne nastavitve.
Lahko pa odzadaj kak jumper za prestavit. Mojsamsungi ma odzadi neko kombinacijo za jumperje ki prepoznajo pol samo 123GB ali pa še manj. Pa še neke podobne fore. Pa tud moj drugi IBm ma neki podobnega. Mal to prvo poglej.
Lahko pa odzadaj kak jumper za prestavit. Mojsamsungi ma odzadi neko kombinacijo za jumperje ki prepoznajo pol samo 123GB ali pa še manj. Pa še neke podobne fore. Pa tud moj drugi IBm ma neki podobnega. Mal to prvo poglej.
Go with the flow.
SodVina ::
Najprej bi jaz pogledal, kaksna velikost ti je deklarirana v biosu. Ce ti tam pise 160 gb, potem so jumperji in ostalo v redu, ter je problem operacijski sistem. Meni so Xp-ji zaznali 130 gb diska brez sp1 in polnih 160gb z njim. Pri tebi pa res zazna zelo malo diska. Kljucnega pomena je, koliko ti ga zazna bios.
OZZY je model, ki se zelo rad razburja. zakaj pa nimam pojma. 23G ni velikost tvojih 123G, ampak kvečjemu 137G. da pa ne boš pluval po vseh ostalih, ki želimo pomagat brez blatenja drugih, si preber pa tole:
http://support.microsoft.com/default.as...
napisal sem samo tisto kar je on povedal in 23G je zelo čudna velikost za disk, da bi imela kakršnokoli povezavo na 48 biten LBA.
tolk od tega, kdo naj da mir!
lp, T.
EDIT: punisher, si dobil disk zapakiran v ovitku in neodprt ali si dobil (kupil) disk od nekje drugje?
http://support.microsoft.com/default.as...
napisal sem samo tisto kar je on povedal in 23G je zelo čudna velikost za disk, da bi imela kakršnokoli povezavo na 48 biten LBA.
tolk od tega, kdo naj da mir!
lp, T.
EDIT: punisher, si dobil disk zapakiran v ovitku in neodprt ali si dobil (kupil) disk od nekje drugje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tugo ()
OZZY ::
Tugo: Ti si napisal, da ima particijo veliko samo 23gb in da more delat še druge particije. On nima samo tok velike particije ampak mu tok prepozna in verjetno to leži v jumperjih.
On govori, kot da mu matična ne prepozna diska in ne winsi, kar narekuje na jumper problem.
Zakaj. Mel sem diske, kjer si lahko na njih z jumperji nastavil ''podobno'' velikost, ki jo je on napisal. Samo mislim, da se je on zatipkal in da mu prepozna 32GB, kot sem jaz lahko z jumperji nastavil. In da mu v resnici prepozna 32Gb.
To z 48bit addresing poznam + sp1 in/ali njihov program.
pa še to. Tisto z LBA nima veze, če jumper daje komando, da se prepozna največ 32Gb.
On govori, kot da mu matična ne prepozna diska in ne winsi, kar narekuje na jumper problem.
Zakaj. Mel sem diske, kjer si lahko na njih z jumperji nastavil ''podobno'' velikost, ki jo je on napisal. Samo mislim, da se je on zatipkal in da mu prepozna 32GB, kot sem jaz lahko z jumperji nastavil. In da mu v resnici prepozna 32Gb.
To z 48bit addresing poznam + sp1 in/ali njihov program.
pa še to. Tisto z LBA nima veze, če jumper daje komando, da se prepozna največ 32Gb.
Go with the flow.
kaj pa, če se ni zatipkal? ;)
jst res ne vem zakaj vsak ne napiše svojega mišljenja kot odgovor tistemu, ki je namenjen, ne pa da začneš svoj post s tem, da naj da nekdo mir s svojim odgovorom?!
SodVina je dal zlo dobr predlog. ker pa ni odgovora od njega ne ve noben od nas kaj je v resnici narobe!
in tole je moj zadnji post tebi, ker ne bom več pisal nekomu, ki mu je bolj pomembno kreganje, kot nekomu pomagat (to si izrazil s tem, ko si začel post z odgovorom meni, ne njemu, ki je potreboval pomoč ;)
lp, T.
EDIT: se pa popolnoma strinjam glede jumperjev, da ne boš mislu, da zagovarjam samo svojo trditev.
jst res ne vem zakaj vsak ne napiše svojega mišljenja kot odgovor tistemu, ki je namenjen, ne pa da začneš svoj post s tem, da naj da nekdo mir s svojim odgovorom?!
SodVina je dal zlo dobr predlog. ker pa ni odgovora od njega ne ve noben od nas kaj je v resnici narobe!
in tole je moj zadnji post tebi, ker ne bom več pisal nekomu, ki mu je bolj pomembno kreganje, kot nekomu pomagat (to si izrazil s tem, ko si začel post z odgovorom meni, ne njemu, ki je potreboval pomoč ;)
lp, T.
EDIT: se pa popolnoma strinjam glede jumperjev, da ne boš mislu, da zagovarjam samo svojo trditev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tugo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi disk - iz 250 GB na 137,4 GBOddelek: Pomoč in nasveti | 1441 (1236) | Daedalus |
» | Windows xp in samo 127 GBOddelek: Pomoč in nasveti | 1772 (1588) | Cranchi |
» | FreeBSD in (pre)veliki diskiOddelek: Operacijski sistemi | 938 (852) | andromedar |
» | WD 200GB - WinXP ne prepoznaOddelek: Strojna oprema | 1353 (1069) | Goldee |
» | (pre)velik diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2441 (1894) | jest10 |