» »

Zatikanje/Ugasanje grafike

Zatikanje/Ugasanje grafike

Haby ::

Imam probleme z racunalnikom in se obracam na vas za pomoc. Scenarij je taksen:
1. Zazenem comp, dela normalno, vcasih zacnejo xpji delati malo pocasi (programi se dolgo odpirajo, med preklaplanjem programov okna stekajo) ampak to ni najvecji problem
2. Pri nekaterih igrah mi gre comp v standby, to sklepam po tem ker se monitor ugasne in zacne utripati oranzna lucka na monitorju, comp se vedno dela vendar prime samo poweroff. Finta je pa v tem, da igra dela nekaj casa oz. dela 2min potem pol min stoji ni spet dela naprej in to se ponavlja dokler se cisto ne ustavi- zmrzne. Mislim sem, da so problemi v graficni (radeon 9600pro) ampak sem jo zamenjal z r9200se iz drugega racunalnika in simptomi so isti. Hotel pa sem tudi testirati graficno v 3DMark2001 SE in se je pri tretjem testu zgodilo isto kot sem ze prej opisal.
Glede na to kar sem prebral na tem forumu bi lahko bila napaka v pregrevanju ali pa napajalniku, se mogoce motim? Kaj svetujete da storim.
Konfiguracija pa je:
AMD XP3000+ na EPOX 8RDA3+
Transcend 512MB DDR400 PC3200
RADEON 9600pro
disk WD 120GB SATA + WD 80GB IDE + LITEON combo
Napajalnik ENERMAX Active PFC zraven pa imam se ventilator ZALMAN ZM-F1 80mm

Hvala za odgovore.
Moj prvi post tle in si zelim, da mi ga ne bi bilo potrebno napisati:(
LP Svinja se valja v blatu in je srečna, če bi vedela, da je svinja ne bi bila srečna.

iskra ::

Si pregledal temperature? Meni to močno diši po pregrevanju komponent. Tudi kaj piska računalnik? Za prenosnik, na katerem zdaj tipkam to sporočilo vem, da se krepko upočasni ko se začne pregrevati.:\
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Temperatura CPU case je 48 stopinj, sistema pa 39. Tako mi javlja Nvidia system utility. Navito nimam nic.

Evo se en UPDATE!
Testiral sem RAM z memtest86 in mi je pri #3 testu javilo naslednjo stvar:
Failing address | Good | Bad | Err-Bits | Count
000120e4278 - 288.2 MB / 20202020 / 20002020 / 00200000 / 1

A to pomeni da je kaksna napaka v RAMu?
LP Svinja se valja v blatu in je srečna, če bi vedela, da je svinja ne bi bila srečna.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Haby ()

OZZY ::

Da...

zdej lahko probaš nekaj drugega. Povečaj voltažo rama in testiraj.

Če je napaka še vedno prisotna daj tajminge le tega na malo bolj ohlapne. recimo če je cas 2.5 daj na 3 in testiraj.

Če bo napaka še vedno tu je nekaj z ramom.

Samo je pa še nekaj drugega. S tem se lahko sicer reči problem samo če ne dela na deklarirani frekvenci potem je za menjavo. Kar ne dela kot je napisano je za vrnit.
Go with the flow.

Se ima kdo kaksno idejo kaj bi bilo narobe?? Rame bom nesu kar na garancijo ker so stari 2 tedna in ne bi smeli imeti napak, pomojm.

A je mogoce narobe to ker imam na USB priklopljen skener in volan in je zato presvoh napajalnik pa se zaradi tega ugasa grafika??

gkovac ::

Hmmm Haby... ne verjemem da ima vse skupi vezo z napajalnikom čeprav je pri tej stvari vse mogoče... veš kaj preveri če ti ventilator na grafiki dela (če se vrti ker se mi zdi da je to lahko problem).

Drugač pa tko k je reku .. preveri hlajenje sistema!
lp,

In se zakljucek zgodbe.
Ti simptomi so nakazovali pocasno umiranje osnovne plosce, ki je cez par dni cisto umrla in se racunalnik sploh ni hotel vec prizgati. Sedaj imam po stevilnih kregih in zgubljenih zivcih na Mlacomu novo osnovno plosco in sicer ASUS A7N8X-E deluxe.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535748 (4684) svetetko
»

računalnik včasih začne "preskakovati" - zvoku in sliki se začne zatikati in "kolcati

Oddelek: Strojna oprema
432261 (1929) solatko
»

Racunalnik se prizge, icesar ne dobim na zaslon

Oddelek: Pomoč in nasveti
141526 (1308) Pyr0Beast
»

Nimam pojma kaj je tole ???

Oddelek: Pomoč in nasveti
292278 (1459) Kmet
»

Katero grafično kartico naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
705078 (4259) ross|e20

Več podobnih tem