Forum » Omrežja in internet » Nastavitve routerja
Nastavitve routerja
bigbrie ::
Mi lahko kdo razlozi kje lahko nastavim tole :
-V routerju forwardaš port (npr.1414) na tvoj kompjuter. (UDP and TCP)
Glede routerja res nimam pojma...tako da prosim, cimbolj natancno!
-V routerju forwardaš port (npr.1414) na tvoj kompjuter. (UDP and TCP)
Glede routerja res nimam pojma...tako da prosim, cimbolj natancno!
CaqKa ::
ok.. nevem kolkič že... a ko greš v trgovino rečeš trgovki da bi imel kruh al ji rečeš da bi imel ta pa ta kruh?
ko boš ugotovil kater router imaš pa čekni iskanje z vpisano tipo tvojega routerja.
ko boš ugotovil kater router imaš pa čekni iskanje z vpisano tipo tvojega routerja.
Jochaan ::
kako pa bi naredil da recimo ko on nekje po svetu dostopam do mojega statičnega IP-ja, ki je 193.95.xxx.xxx preko porta FTP, ali kateregekoli in potem bi avtomatsko tisto povezavo usmerlo na recimo drugi računalnik, ki je priklopljen na router in ima ip recimo 192.168.123.5 ??
Ker sem naredil en program ki uporablja porte, in rabil bi še pri FTP serverju ki ga mam da si kaj posnamem preko neta na računalnik...
Ker sem naredil en program ki uporablja porte, in rabil bi še pri FTP serverju ki ga mam da si kaj posnamem preko neta na računalnik...
Asus P6T V2 Deluxe, 850W, Intel i7 920 2,66Ghz
Corsair DDR3 2x 4 GB, WD 500GB SATA
Sapphire Radeon HD 5770 1 GB
kaj pa je to port exporter ?
mislim explorer
bigbrie ::
Ja no dobr, eni pac nimamo velik pojma o pcjih, zlasti o takih nastavitvah....imam pa allnet all1294B router, tko da me vseen se zanima, ce mi lahko kdo do potankosti razlozi kje lahko nastavim naslednje....
V routerju forwardaš port (npr.1414) na tvoj kompjuter. (UDP and TCP)....
Hvala
V routerju forwardaš port (npr.1414) na tvoj kompjuter. (UDP and TCP)....
Hvala
Hammer123 ::
bigbrie: zanimivo vprašanje! to tud mene zanima. pa bi blo dobr da bi tud sam to že enkrat zaboga vedu!
Tody ::
Okey nej vam bo... Tole je teorija.. praksa se razlikuje pri tem da nimajo vsi enakega besedila....
1.)Vstopiš v router
če neveš svojega ip od routerja potem greš na start-->run--> vpišeš notr CMD in pritisneš enter. Odpre se ti okno... vanj napišeš IPCONFIG.Tam kjer pišejo neke cifre pod defoult gateway neki v stilu 192.168.xx.xx
2.) Ta IP vpišemo v brskalnik. Če je vse uredu se nam prikaže stran ki nas poziva da vstavimo geslo. To geslo je lahko prazno ali pa kak "admin" "password" ali kaj podobnega... seveda če vam ni kdo že prej šaril po routerju in geslo zamenjal....
3.) Nadalje si pogledamo kje je VIRTUAL SERVER
Prepoznamo ga tako ker ima že vnaprej določene nekatere stvar... tako recimro boste videli že vnaprej pripravljeno konfiguracijo za najbolj uporabljane porte kot so 80 http ali 21 FTP ali 110 smtp in podobno tukaj samo dodate kljukico in vpišete svojo LOKALNO (!) ip številko. Dobite jo isto kot ip od routerja samo da pogledate v vrstico kjer piše IP ADDRESS.
4.) ko ste enkrat našli stran z temi zadevami preprosto vpišete port, svoj lokalni ip in še enkrat svoj port katerega hočete fowardirat. NE pozabite vse zadeve potrdit z gumbom save ali aplay ki je na koncu te iste stran.
Tako zadeva bi morala delat
Če vam pa dopizdi odpiranje portov obkljukajte DMZ in vpišite svoj IP in stisnite SAVE Za posledice ne odgovaram
1.)Vstopiš v router
če neveš svojega ip od routerja potem greš na start-->run--> vpišeš notr CMD in pritisneš enter. Odpre se ti okno... vanj napišeš IPCONFIG.Tam kjer pišejo neke cifre pod defoult gateway neki v stilu 192.168.xx.xx
2.) Ta IP vpišemo v brskalnik. Če je vse uredu se nam prikaže stran ki nas poziva da vstavimo geslo. To geslo je lahko prazno ali pa kak "admin" "password" ali kaj podobnega... seveda če vam ni kdo že prej šaril po routerju in geslo zamenjal....
3.) Nadalje si pogledamo kje je VIRTUAL SERVER
Prepoznamo ga tako ker ima že vnaprej določene nekatere stvar... tako recimro boste videli že vnaprej pripravljeno konfiguracijo za najbolj uporabljane porte kot so 80 http ali 21 FTP ali 110 smtp in podobno tukaj samo dodate kljukico in vpišete svojo LOKALNO (!) ip številko. Dobite jo isto kot ip od routerja samo da pogledate v vrstico kjer piše IP ADDRESS.
4.) ko ste enkrat našli stran z temi zadevami preprosto vpišete port, svoj lokalni ip in še enkrat svoj port katerega hočete fowardirat. NE pozabite vse zadeve potrdit z gumbom save ali aplay ki je na koncu te iste stran.
Tako zadeva bi morala delat
Če vam pa dopizdi odpiranje portov obkljukajte DMZ in vpišite svoj IP in stisnite SAVE Za posledice ne odgovaram
kam naj zdaj ta tvoj post shranim tody?
ker si avtor poste te prosim če narediš eno temo: "Kako odprem porte na routerju" vpišeš ta tvoj zgornji post jaz pa jo bom stickijal in preusmerjal tja
deal?
ker si avtor poste te prosim če narediš eno temo: "Kako odprem porte na routerju" vpišeš ta tvoj zgornji post jaz pa jo bom stickijal in preusmerjal tja
deal?
bigbrie: ne rabiš met velik pojma o računalnikih, da ko nekoga prosiš za pomoč pri nečem... da mu sploh poveš pri čem rabiš pomoč. za to rabiš samo kmečko logiko.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 341557 (42013) | ignats |
» | Remote desktopOddelek: Omrežja in internet | 2771 (2097) | eprasnikar |
» | ADSL - staticn ip+Router Planet XRT-401D +port forwarding?Oddelek: Omrežja in internet | 3348 (3208) | deamon |
» | Postavitev FTP streznikaOddelek: Omrežja in internet | 2947 (2774) | feliche |
» | Router in problemi!Oddelek: Strojna oprema | 1966 (1804) | majk2000 |