» »

Barvanje plastike.

Barvanje plastike.

Doman ::

Mene pa zanima, s kakšno barvo se da barvat sprednja maska ohišja ( plastika ) , ker baje ne gre s spreji kot sem pobarval kovino ??? Baje se kar olušči? mi poveste kako da to izvedem, pa čim ceneje seveda.

username ::

Če si uspešno pobarval kovine, lahko tudi plastiko. Razen če ima barva tako močno topilo, da bi razžrla površino plastike.

Olušči se pa barva kvečjemu prej s kovine kot s plastike, ker se ravno zaradi topil sloj barve "prilepi" na plastiko. (razen če imaš akrilne barve, kjer je topilo voda ali alkohol).

Kakorkoli že: da se ti ne bo barva luščila s plastike, jo (plastiko) pred barvanjem samo dobro umij z milnico, splakni s čisto vodo in posuši na zraku (če se ti mudi, s fenom, pa ne prevročim).

Možni vzrok luščenja barve so namreč lahko nečistoče (predvsem maščobe) na površini plastičnega predmeta tik pred barvanjem.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

ali3n ::

Pred barvanjem z barvo, naredi še en sloj z osnovno barvo (primer) za plastiko... se ne bo nikoli luščila.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Karaya 52 ::

Ko sem barval notranjost ohišja, so bili nekateri deli iz mat plastike. Pobarval sem jih z barvo za kovino, in zgleda da drži dobro, ker je tudi z nohtom nisem mogel dol spraskati. Če je pa gladka plastika pa bolje da uporabiš drug način.

Doman ::

Plastika ni gladka, včeraj sem pa vzel domestos in čez noč pustil namočeno, v njem, ter s tem porabil pol tube. Zjutraj spral, obrisal s krpo in sedaj se bo na postrešju sušil do zvečer ko bom šel v akcijo barvanja. To ohišje je od mašine :D 486 :D v kateri bo drug računalnik. Sej bom poslal fotke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Doman ()

zlabo ::

V trgovini z barvami&laki dobiš poseben premaz za plastiko, ki poskrbi da barva na plastiko dobro prime. Pa NAJPREJ pošmirglaj! Namaži s tem premazom, pobarvi, nakonc pa polakiri!

LP, zlabo

ali3n ::

bognedaj šmirglat plastike - zgubi vso teksturo; pravtako se ne lotevajte plastike z nitro razredčili - ker topi plastiko;
pranje s cetom popolnoma zadošča.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

zlabo ::

Vodobrusni papir 400 do 1000 pod tekočo vodo dela čudeže, je pa seveda odvisn od plastike... Če je groba, potem res raje ne šmirglat, če je pa kolikor toliko gladka pa jo lahko BP.

LP, zlabo

Knof ::

Js sm dau mojo kišto enmu k se s štrihanjem ubada poštrihat pa mi je spredno masko(plastika) pofarbu z isto barvo k kovinsko ohišje in se mi zdej uspredi use dol lušč;(( !

lp:)

Doman ::

Evo jast sem kupu barve pobarvu, zdy bomo pa vidl kwa bo iz tega. Sej comp ne bom skor nič šlatu ker je it za server :D

username ::

Js sm dau mojo kišto enmu k se s štrihanjem ubada poštrihat pa mi je spredno masko(plastika) pofarbu z isto barvo k kovinsko ohišje in se mi zdej uspredi use dol lušč
1. lahko da ni pravilno očistil plastike pred barvanjem
2. mogoče je bila barva nekvalitetna (stara?) ali pa kako drugače neustrezna
3. mogoče je dvakrat barval in je drugi sloj nanesel ob nepravem času (ga je treba v roku pol ure - ene ure po prvem nanosu, ali pa počakat vsaj 12 ur, če ne kar 24 ali več). tudi to je lahko vzrok pokanja barvnega sloja

Če se kdo s štrihanjem "ubada", še ne pomeni da ne more zajebat.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

IceIceBaby ::

taki profi ličarji so ponavadi najbolj zaenqrc, če jim daš kakšne malenkosti barvat. Men je not plastiko v avtu pobarvu pa še tolk bi bil da bi pošmirglu mal prej, kaj šele da bi očistil pa razmastil.

Drugače pa so že povedali. Ko barvate plastiko obvezno primer gor, če ne obstaja velika verjetnost da se bo barva luščila. Pa plastiko je dobr z akrilnimi barvami barvat pa čez za zaščito še par slojev prozornega laka nanest. Nitro je lahko preveč agresivna in začne plastiko topit.

@nny ::

Pobarvati želim kovček iz plastike, ki ima nekaj prask in malo obledelo barvo. Plastika je hrapava, zato šmirglanje odpade. Moram obvezno najprej poštrihati z osnovno barvo in nato s "pravo"? S čim naj zapolnim praske? Hvala za vsak nasvet.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Barvanje ohišja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231862 (1236) kitara8
»

Barvanje ohišja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
103428 (3111) NobelMan
»

S čim pofarbat ohišje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
263191 (2816) nikonezna
»

Sprej za ohišje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
201953 (1724) Modri dirkač

Več podobnih tem