» »

User accounts AND settings

User accounts AND settings

mohha53 ::

Hey!

A mi lahko kdo da dober link, kjer si lahko preberem KAKO in KAJ v zvezi z dovoljevanjem določenih opravil za navadne userje(NEadministratorje v WInsih). Recimo, dostop do neta, instalacija programov, poganjanje programov idt.

Hvala, Myk

Ziga Dolhar ::

Toplo pozdravljam tvojo željo, a knjig žal ne poznam. Morda pa si lahko pomagaš z opisi, ki jih dosežeš preko Administrative tools -> Local Security Policy, kjer tudi nastavljaš podrobneje sistemske pravice uporabnikov in skupin.

p.s.: kaj te v bistvu bolj zanima?
https://dolhar.si/

mohha53 ::

Oh, veliko!
Brat mi je zbrisal vse bookmarke, zato sem skoraj popizdil in se odločil za ta korak. On bo PC uporabljal predvsem za multimedijo, doljemanje ter pečenje in igre, mogoče še kak spec program ala AutoCad. Sem že nakaj gledal Admin Tools, ampak ni tako enostavno. Še ena pomembnejših stvari pa je, da mu passworda za admin NE BOM DAL NIKOLI, ali lahko prekine moje downloade, da dobi extra širino za online gejme? (Ne bi se rad vozil domov samo zato, hehe.)
Da omenim samo nekaj:
-torrent klienta
-nekatere nadzorne programe(npr.CoreCenter za nadzor mb, saj Cool n Quiet pri meni dela dobro in je mislim da koristen > AMD 64)
-Nero (a moram installat tiste Burn Rights?)
-install nekaterih gejmov
-programček za odjebo junka
-postopoma več programov, bom videl katere bo oseba potrebovala

Recimo, eden od problemov je ta, da sam uporablajm Mozillo, ki je pa pod drugim userjem sploh ne vidim. Saj ko sem switchal userje, se dobil v pozdrav vsaj 5 errorjev; to ne bo delalo, tega ne najde, itd.

No, vsaka pomoč je dobrodošla, hvala vam!

Myk

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

razdelitev diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
112045 (1910) hodor
»

Kako varen je Microsoftov požarni zid? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
535811 (5811) gumby
»

Kje je statistika??

Oddelek: Slo-Tech
111435 (1292) mohha53
»

nastavitev windowsov

Oddelek: Operacijski sistemi
101564 (1292) mohha53
»

Resen problem?