Forum » Pomoč in nasveti » Trdi disk v okvari al ne?
Trdi disk v okvari al ne?
aco111 ::
Imam problem. Namreč, enkrat ko sem particije na računalniku urejo (s Partition Magic-om), mi je se vse vkupaj vstavlo, disk je spuščal ton trkanja kot dveh žic. Zato sem restartal rač., pa se mi je ta particija katero sem urejo se izbrisala. Zgodlo se je tudi da ko sem zagnal rač., mi je boot screen XP-jov mi je delal, pa delal, pa delal, ... (tisti plavi tras se je pomikal normalno), le da se ni zagnal Wdows. Trdi disk se je spet glasi-trkanje le da sedaj zelo tiho (kot treskanje dveh trdih tankih žic). Sem tresno disk s strani, pa se je windows nadaljeval nalagati!
Trdi disk sem pretestiral s testnim programom s Hitachy-jeve strani pa ni našel nobene napake!!
Kaj narediti? s čem testirati?
LP. Allesandro
Trdi disk sem pretestiral s testnim programom s Hitachy-jeve strani pa ni našel nobene napake!!
Kaj narediti? s čem testirati?
LP. Allesandro
SodVina ::
ce nimas nobenih pomembnih podatkov, potem poizkusi ponovno formatirati celoten disk. Ce imas pomembne podatke, poizkusi najti drug disk in si skopiraj podatke nanj, pa potem formatiraj disk. Jaz sem eno particijo ze enkrat unicu s tem partition magic-om. Ravno tako je zmrznu. windowsi je niso vec brali niti pod razno. Tudi partition magic ni tocno vedel, kaj se tam nahaja. Potem sem zagnal racunalnik s cdja (knoppix linux).Knoppix je particijo videl brez problema. V linux-u sem skopiral vse podatke na prenosni disk, ter formatiral tistega v racunalniku. Po koncanem formatu sem lepo podatke skopiral nazaj. Zadeva se vedno deluje brez problema.
lp
p.s.:nikakor ne tolci po disku, sploh med delovanjem ne. Velika verjetnost je, da ce med delovanjem udaris po disku, le ta dobi bad sectorje. Preverjeno.
lp
p.s.:nikakor ne tolci po disku, sploh med delovanjem ne. Velika verjetnost je, da ce med delovanjem udaris po disku, le ta dobi bad sectorje. Preverjeno.
Caligula ::
Poglej, disk ti je verjetno zacel kaj fizicno mleti takrat in dolocena skoda je verjetno nastala. Kadar dela verjetno dela normalno in lahko ,da bo cisto normalno deloval, lahko pa da se mu bo zdravje pospeseno slabsalo.
Pojdi v google in daj hitachi dsk test ali kaj takega. Poisci primeren program za tvoj tip diska. Tudi na servis jih poklici in vprasaj.
Teh programov je kar nekaj samo niso za vse serije diskov enaki.
Mas Excelstorja?
Pol daj pac v googlu excelstore test software,..
Skratka malo se premakni.
Ce pa je disk v garanciji pa jim ga nesi na servis in povej, da pogosto serje in melje in da pac hoces izpraven disk.
LP
Pojdi v google in daj hitachi dsk test ali kaj takega. Poisci primeren program za tvoj tip diska. Tudi na servis jih poklici in vprasaj.
Teh programov je kar nekaj samo niso za vse serije diskov enaki.
Mas Excelstorja?
Pol daj pac v googlu excelstore test software,..
Skratka malo se premakni.
Ce pa je disk v garanciji pa jim ga nesi na servis in povej, da pogosto serje in melje in da pac hoces izpraven disk.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Združitev particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 2701 (2474) | oyoy1234 |
» | Izpad elektrike & Disk Boot Failure (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5472 (4884) | Damjan Jagar |
» | Kam je šlo 30GB prostora???Oddelek: Strojna oprema | 1007 (955) | ;-) |
» | pomoč pri diskuOddelek: Strojna oprema | 1023 (946) | snoopy20 |
» | Norton ghost ---> pa je šla particija!!!Oddelek: Operacijski sistemi | 1603 (1261) | Stripy |