» »

program za kopiranje brez napak

program za kopiranje brez napak

[MYTiX] ::

Kupil sm nov disk (Hitachi 160Gb SATA) zaradi stiske s prostorom na Maxtorjevem 120 SATA disku :). Vse podatke ki sm jih imel na 120, sm kopiral na 160-ko kar z ctrl+c in ctr+v. Zdej se pa pojavi problem. Poskusil sm gledati vec filmov ta vikend in so skaraj vsi filmi, ki sm jih prenesu iz 120-ke, pokvarjeni (kr na enkrat se BSPlayer sesuje, v Media Player CLasic mi napise da film je za neki poprvat, itd). Takoj sm pac poskusu iste filme predvajat iz 120, ki ga na sreco se nism brisal kot sm prej imel namen, in so delali brez tezav. Mislim da je kriv Windows (al kar koli skrbi za kopiranje datotek v tem OSu), ker diska sta oba dokaj nova (160ka pac en teden, medtem ko 120ka niti pol leta) in na 160 vsi podatki, ki niso bili kopirani, ampak so na novo (novi filmi0:) ) delajo vredu. Zdej me pa zanima s katerim programom bi se dalo prenest podatke brez napak.:\

ql000 ::

probaj isto nardit z linuxom. uporabi slotech 2 al pa Knopixa, pa boš vidu kaj bo. to sm pa drgač že slišal, da winsi malo po svoje kopirajo ogromne dolžine podatkov. en kolega je zaradi tega prešaltal na linux, zdej je zvest uporabnik Mandraka). menda je neka finta, kaj winsi delajo s page datoteko ob kopiranju! probaj!

LP

mohha53 ::

Povej mu še da je to live linux in da ga ne rabi instalat, pač pa ga požene kar s CDja. Če se prav spomnim, meni tile niso prepoznali SATA diskov, torej mu povej kaj mora narediti ob takšnem primeru. Drugače pa mislim, da bo tudi tale fantič doživel preobrazbo in prešaltal, če mu bo Linux ustrezal! Mene jebe ker ni driverjev za ATI, torej nič OpenGLa.

Myk

[MYTiX] ::

No sej Linux sm neki ze testiral (Mandrake, Knopix in tudi slo-tech :) ). Bom poskusu vas nasvet.

[MYTiX] ::

Zdej me pa zanima se kako je z NTFS in Linuxom? Menda Knopix podpira tudi pisanje na NTFS. Je to res?

mohha53 ::

V bistvu ima linux druge formate, ako podpira tudi NTFS? Mislim, da, saj lahko z live linuxom normalno gledaš fajle, verjetno pa moreš imet updejtane, nove pakete. Pri kopiranju pa itak ne bi smelo biti problema, saj ustvariš kar imidž, hehe.
Kvasim, zato me ne poslušaj!
Upam, da ti bo kdo drug dal boljši nasvet!

Myk

nicjasno ::

Ne kopirat. Linux ne zna se zanesljivo pisat na NTFS particijo. V kolikor bos pa kopiral na fat32 particijo pa nebo problemov.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

[MYTiX] ::

Bom poskusu z total comanderjem. Mi predlagate se kasn progy?

Mr.B ::

imaš xcopy z verify ključem.
Drugače pa je bolj težava v sata diski in xpji.
Tipično kar se meni dogaja je to da ko kopiram nekaj na SATA alpa muva po SATA disku s total commanderjem, kr stoji se nikamor ne premika, potem pa je kr naenkrat skopirano?, ali pa mi iz PATA skopira na SATA, pa ni ničesar tam, pa dam refersh pa tudi ni nič, pa počakam minutko, vola pa je. Pa sem na novo inštaliral, pa premetal sistem itd so težave iste, tako da imam sedaj še en SAta 120GB disk ki ga bom v najkrajšem možnem času nekomu poturio, ker enostavno ne delujejo, pa še motijo mi TV sliko na notranjem TV tunerju pri kopiranju......
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC zmrzne pri kopiranju datotek

Oddelek: Pomoč in nasveti
111086 (973) Duhec
»

WD my book zmrzne na e-sata

Oddelek: Pomoč in nasveti
202237 (1855) MrStein
»

menjava diska v prenosniku na 7200 obr/min

Oddelek: Pomoč in nasveti
393478 (2739) urosp
»

WD zunanji disk world edition

Oddelek: Strojna oprema
323719 (2623) Rikiboy
»

Pomoč - Raptor.

Oddelek: Strojna oprema
492154 (1542) billy

Več podobnih tem