Forum » Hlajenje in modifikacije » je boljse sod 20-30l ali alu. radiator?
je boljse sod 20-30l ali alu. radiator?
Dead_Eye ::
Torej, sestavljam vodno hlajenje in me zanima ali je boljše da naredim standard s hladilnikom iz aluminija+vent. ali če napeljem cevi v sod(rezervoar) recimo 20-30litrov vode brez kakega hlajenja.
The one and only
Vesoljc ::
ce bos sod zakopal dva metra pod zemljo je to verjetno boljsa varjanta
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
rkb2 ::
Če hočeš tišino -> sod, samo če bo računalnik več ur na 100% obremenitvi, se zna zgoditi da se bo voda precej segrela (jaz sem se nekaj igral z vedrom vode (12l) in se je temperatura vode v 1h dvignila za ~10 stopinj (P4C 2.6@3.25) - laufal sem 2x PRIME95).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rkb2 ()
QuickShot ::
20-30 l ni sod ampak malo večje vedro, če hočeš sod varjanto si najprej priskrbi en pošten SOD
DarwiN ::
Sem imel 200 literski sod, je bilo zelo dobro hlajenje, a so me alge ubile. sux . Torej 30l vode nekak ni dovolj ker se voda sčasoma segreje, razen če se ti gre samo za tišino in nimaš namena navijati mašine. Voda bi se ti v nasprotnem primeru ziher segrela in procesor nad 50 stopinj....
Je pa seveda odvisno kje in na kakšni temperaturi bi ti imel tale tvoj sod .
Je pa seveda odvisno kje in na kakšni temperaturi bi ti imel tale tvoj sod .
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
> Je pa seveda odvisno kje in na kakšni temperaturi bi ti imel tale tvoj sod .
skandinavija?
skandinavija?
Dead_Eye ::
hmm, to bi bilo vse v bližini kište - pod mizo. Sem tudi jaz sumil da se voda sčasoma segreje. Verjetno bom kar naredil standard hladilnik + kak 120mm vent,....
Hvala za odgovore.....
Hvala za odgovore.....
The one and only
Malecky ::
Js mam nekaj manj ko 40l sod 1,2m pod zemljo pa mislim da bo super opravljal delo...zabasan je z 200kg ilovice
Treba je se tok sklenit, dokler ga ne nimam podatkov
Treba je se tok sklenit, dokler ga ne nimam podatkov
balocom ::
Jst mam doma 25 m3 vlko šterno( če ve kdo kaj to), povna deževence, polet lepo hladna pozim glih tuk da ne zmrzne.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
Boki_ ::
Ql, sam rabiš filter, k deževnica je mal umazana, da ti pumpe ne zjeba. Pa ql k je deževnica, ker ne boš mel vodnega kamna :P
I'm back
itaq naredis zaprt loop. "radiator" se vedno rabis, ga pa das pod vodo al pa zakoples v zemljo
SSH ::
Zaj ste mi dali idejo ko se tu o nekih "vlkih" količinah vode menite. Jaz bom kar potopno črpalvo v potok ki je oddaljen 10 m {čez cesto} vrgo, pa cevi 2m pod zemlo vleko pa je
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WaterCOOLing goes extreme (aka malo drugačno vodno hlajenje)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4877 (2960) | Sala1501 |
» | Vodno - par vprasanjOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2071 (1487) | tec |
» | Vodno hlajenje z vodo 'iz pipe'Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3051 (2236) | lakotnyk |
» | Moje vodnoOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2020 (1605) | Keyser Soze |
» | Kako se eni zajebavamo z mislijo, kako bi hladili hladilnik.Preberite si, kaj je nareOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2336 (1567) | Nejc Pintar |