Forum » Pomoč in nasveti » Miška frizne in računal.se ne ugasne
Miška frizne in računal.se ne ugasne
pow ::
Sestavu sem računalnik za punco, sam in prvič. Inštaliral sem winXP že v drugo pa imam še vedno isti problem. Po cca 15min lahko tudi več, najprej frizne miška, laser ugasne, kurzor obstoji. Računalnik pa dela naprej s tipkovnico, kot da ni nič.Če se sedaj poskušam s tipkovnico prebiti do zaustavitve sustema, se ta začne zaustavljati normalno, potem pa obstane in se ne ugasne.
Na to temo v forumu sem prebral že pomojem da vse.
Bios sem resetiral, nastavitev je na soft-off, v power options je vse kot je svetovano.
Kot zanimivost:
Če pc ugasnem prej preden frizne miška, računalnik ugasne brez problema.
Če zamenjam miško se zgodi isto
Sumil sem usb vhode, ker je miš tako priklučena, pa sem ugasnil opcijo v USB Root Hub:Alow the comp.to turn off this device to save power, pa ni nič pomagal.
Pa še nekaj če miš priklopim prek vmesnika na en drug vhod (podoben kot od tipkovnice) se pa računalnik sploh ne prižge do konca ampak obstane pri črnem zaslonu.
Konfiguracija rač:
MS 8137C
duron 1300
najcenejša zvočan in mrežna kartica
TV kartica pinacle
logitec optična
Maxtor 80GB
g force mx...
Sta pa narejeni dve particiji s particion magicom, ko sem inšaliral xp, sem formatiral le eno (C)!
XP so update, norton antivirus tudi, zone alarm...
Zanima me če ima kdo kakšno rešitev problema-zadeva me že pošteno živcira še posebno ker sem XP inšaliral že v drugo! Na svojem rač. uporabljam xp iz istega cd-ja, pa teh problemov nimam.
lp
Na to temo v forumu sem prebral že pomojem da vse.
Bios sem resetiral, nastavitev je na soft-off, v power options je vse kot je svetovano.
Kot zanimivost:
Če pc ugasnem prej preden frizne miška, računalnik ugasne brez problema.
Če zamenjam miško se zgodi isto
Sumil sem usb vhode, ker je miš tako priklučena, pa sem ugasnil opcijo v USB Root Hub:Alow the comp.to turn off this device to save power, pa ni nič pomagal.
Pa še nekaj če miš priklopim prek vmesnika na en drug vhod (podoben kot od tipkovnice) se pa računalnik sploh ne prižge do konca ampak obstane pri črnem zaslonu.
Konfiguracija rač:
MS 8137C
duron 1300
najcenejša zvočan in mrežna kartica
TV kartica pinacle
logitec optična
Maxtor 80GB
g force mx...
Sta pa narejeni dve particiji s particion magicom, ko sem inšaliral xp, sem formatiral le eno (C)!
XP so update, norton antivirus tudi, zone alarm...
Zanima me če ima kdo kakšno rešitev problema-zadeva me že pošteno živcira še posebno ker sem XP inšaliral že v drugo! Na svojem rač. uporabljam xp iz istega cd-ja, pa teh problemov nimam.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Miškin kazalec je "zmrznil" na ekranu, tudi tipkovnica ima problemeOddelek: Pomoč in nasveti | 838 (806) | solatko |
» | Boot računalnika s tipkovnicoOddelek: Strojna oprema | 2230 (1558) | urby6300 |
» | Računalnik ugasnjen, optična miš sveti, zakaj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1976 (1496) | Scorpia |
» | problemi z lučkami!Oddelek: Pomoč in nasveti | 865 (802) | Mavrik |
» | Optična miška gori tudi, koje računalnik ugasnjen!Oddelek: Strojna oprema | 2212 (1579) | mlakar |