Forum » Navijanje » northwood vs. prescott vs. athlon64 navijanje
northwood vs. prescott vs. athlon64 navijanje
bmandelj ::
lep pozdrav
kupujem novo plato proc ipd.
zanima me kateri proc se bolje navija?
pa ce lahko napisete kaksne plate imate v racunalnikih
raje dam malo vec pa da imam spet mir za kasno leto ali dve
TNX
LP Brane
kupujem novo plato proc ipd.
pa ce lahko napisete kaksne plate imate v racunalnikih
raje dam malo vec pa da imam spet mir za kasno leto ali dve
TNX
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
Zheegec ::
Prescotti s 533FSB (2.6GHz se mi zdi) se noro navijajo, samo to je pač Prescott - se tudi noro greje
Northwoodi se že kar standardno dobro navijajo.
Athlon64 pa se da šele z novimi NF3 PRO250 platami (AGP/PCI lock) in CG steppingom normalno navijati.
Northwoodi se že kar standardno dobro navijajo.
Athlon64 pa se da šele z novimi NF3 PRO250 platami (AGP/PCI lock) in CG steppingom normalno navijati.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
DjTonic ::
Če gledamo v procentih se znajo Intelovi CPU-ji naviti dlje. Jaz bi vseeno raje vzel Northwooda, kot novejšega Prescotta, saj so hladnejši v hitrosti pa ni bistvenih razlik, naj te ne zmoti, da imajo Prescotti enkrat več L2 cacha, saj se to ob večjem število cevovodov nekako porahlja. Seveda obstajajo aplikacije, ki znajo izkoriščati novi nabor ukazov, ki jih bolje podpirajo Prescotti, ampak za normalnega userja to ni tako pomembno.
Alien verjetno misliš Prescotta 2.4A, ki je na 533 Vodilu in brez HyperThreadinga. Res je, da so super navijalci, saj npr povišaš FSB iz 133 na 200 in že imaš 3600MHz CPU . Pa še dokaj ugoden je glede na ostale v družini. 2.8A je že preveč in je biolj namenjen kakšnim Phase Change sistemom.
Glede segrevanja bi še dodal tole. Večjega problema ni, saj CPU dela še vedno lepo. pač ga je treba malo bolj ohladit za kakšno večjo navitje (Prvi korak pod 40C). Temperature pa so cca 10% višje od Northwoodov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slabosti in prednosti AMD 64 in Pentium-a 4 (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5097 (4024) | tiborrr |
» | Intel Prescott, Socket T (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7121 (4953) | Zheegec |
» | 533 vs. 800 FSB P4Oddelek: Strojna oprema | 1318 (941) | Boki_ |
» | Prescotti v avstrijiOddelek: Kaj kupiti | 1424 (978) | JustVi |
» | Radeon 9600 in 9600 ProOddelek: Pomoč in nasveti | 1136 (1044) | Zheegec |