» »

Reklame o pivu

Reklame o pivu

LojzePek ::

S kolegi smo se nekaj kregali glede reklam o pivih. Zanima me ce kdo ve, kaj pravi zakon o reklamah za pivo? Po mojem sodi pivo med alkoholne pijače, ki jih ni dovoljeno propagirati. Povejte mi vase mnenje.

Nemelk ::

mene ne motjo! kar se pa reklamiranja alk pijač tiče... zakona ne poznam, ampak na tujih programih oglašijejo še kej hujšga od piva --> vodka:\
kaj pa zdej?
Nemelk ™

LojzePek ::

Gre samo za stavo, da ne bo kdo mislil da mam kej proti pivu.

Nemelk ::

pardon, pravs da ni dovoljeno! zakaj?
Nemelk ™

OrlyTM ::

Jest sm tut to opazu ... načeloma se ne sme reklamirat alko pijač, pa laško veselo reklamira Pivo, po moje je kaka caka kje kaj pa veš.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Yohan del Sud ::

ma to je vse podmazano majko jim

Kekec ::

Kot da ga Union ne, kdo pravi da ga samo Lasko!

ahac ::

Fora je v tem, da ne oglašujejo piva, ampak pivovarno oz. firmo!!!
Kar pa seveda ni prepovedano!
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

abcde7 ::

ja to je res, isto za cigarete, a ste vidl takrat ko je en tip na vodnaku sedu za cigarete Gauloisses Blondes, isto, sam tovarno promovira, a obenem pivo, to je luknja v zakonu! Sam tista reklama od Celjskega grofa je pa bla...:D

Elemen_T ::

Zaradi mene lahko reklamirajo pivo(varno) kolikor čjo. kdor ne bo pil, pač ne bo pil, neodvisno od reklam. K pitju pa se mi zdi da današnje reklame tudi ne spodbujajo...
Glede cigaret:
Oglaševanje cigaret je možno le v primeru novega izdelka. Stavit grem da v preteklih parih letih niste videli oglasa za npr. čike Marlboro Lights, ampak le nekaj novejših kot so: M Ultralights, West one/ice, ..

Marjan ::

to ni nč druzga kot izkoriščanje slabih zakonov....

ahac ::

Zakaj bi sploh prepovedali oglaševanje alkohola???

To je bedarija. Alkohol v pravih količinah ni škodljiv (za razliko od cigaret, ki so vedno škodljive). Pijani vozniki se napijejo tudi, če ni reklam. S tem samo preprečujejo tujo konkurenco.

Tomi ::

Mene prav nič ne moti oglaševanje piva, ker od tega imamo samo korist ( bolj ali manj ). Ustvarja se konkurenca, poleg tega pa se steka v proračun veliko denarja, ki se bolj ali manj spotrno porablja.
Sicer pa so ugotovili, da samo reklamiranje nima kvarnega vpliva. Pa naj gre za alkohol ali cigarete.
metrodusa.blogspot.com

ahac ::

Ja, Union in Laško itak oglašujeta pivovarne, ampak tega pa uvozniki ne morejo. Zato ta zakon v bistvu podpira naši veliki pivovarni.

Monster ::

hehehe ne.. Pivo je v sloveniji kot hrana ne kot alkoholna pijača.. ker je iz ječmena(hrana a ne,... žito) pa hmelja oziroma desert -
Ka zaboga...

abcde7 ::

če je to res...

Na Timi boš posladek?
Pol litra karlsberga!

SkIDiver ::

Ok sm se mal pozanimu. Sam sm gostinski tehnik in je prfoksa povedala da je to prepovedano. Pazte štos: laško daje v reklamo novo flaško in ne ne laško pivo, union pa daje flašo z daljšim vratom. Tako rečeno se reklamira pivovarna kar pa ni prepovedano, kapiš?

misko ::

jah
nekako tako je
bom do jutr naštudiru (fotra uprašu)

hardware ::

Jaz ne pijem vse živo, ampak samo pivo. Moj odgovor je pozen ampak zato toliko bolj grozen. Če ja slaba reklama, jo gleda samo moja mama. Prepovedano ni pivo, zato je dovoljeno reklamirati ga zelo živo. Če mi ne bi bili pijanci bi se pa reklamirali samo ajdovi žganci.

SkIDiver ::

Zdej si pa vse povedu:D

zdravc ::

mislim, da ni posebej zakona o reklamah na pivo, ampak samo o reklamiranju alkoholnih pijac. sem proti vsakemu reklamiranju alkoholnih pijac. ce mi pase it na pivo bom sel ne glede ali ga reklamirajo ali pa ne !!

ahac ::

zdravc:
Pomembno je katero pivo boš pil!
Če kakšnega novega ne oglašujejo tudi tržno ne bo uspel, ker ga nihče ne bo poskusil!

Matty ::

Tkole mal razlage reklam za piva Union in Lasko. Alkohol se na TV ne sme oglasevat, oz. imeti ne smes reklam, ki napeljujejo na pitje. Ker pa je Pivovarna Union tudi proizvajalec enga kupa drugih pijac lahko oglasujejo tudi svojo blagovno znamko (ceprav ne smejo oglasevat alkoholnega piva).

Lahko pa se npr. oglasuje brezalkoholno pivo Uni. Npr. kjer vidis reklame za Union, in pijejo zraven pivo: to je UNI... Definitivno pa se ne sme pokazati v nobenem oglasu kako ljudje pijejo "alkoholno" pivo! In to je ta caka...

Isto foro ima pivovarna lasko...

Aja... sponzorstvo je nekaj drugega...

ABX ::

Kot pravi Matty.

Zakaj mislite da obstajajo neumne pijače kot brezalkoholno pivo, samo zaradi reklam.

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Ljubavnik ::

Hm ce se pa pivo nebi smelo propagirat pol pa ne vem zakaj obstaja Union Olimpija al pa Pivovarna Lasko Maribor ... valda da se lohk, sam pomojem je pac tok drazji propagirat neke alkoholne pijace kokr pa zajfo :D
Mr. LoverBoi

LojzePek ::

Ljubavnik:
Ti očitno ne ločiš med blagovno znamko (Pivovarna Union) in njenim izdelkom( pivo, brezalkoholne pijače). Blagovno znamko lahko propagiraš - alkoholnega piva pa direktno ne.

Sam zadnic sem videl reklamo za Lasko pivo, ko je direkno kazalo njihovo no flašo sam se mi zdi, da je bila prazna. Mam obcutek da tile ki delajo reklame so pravi mojstri za iskanje luken v zakonih. Direktno dokazujejo nepopolne zakone.

SkIDiver ::

Sej sm vam reku. Laško dobesedno oglašuje NOVO FLAŠKO IN NE LAŠKEGA PIVA in s tem jim zakon nč ne more, ker oglašujejo flašo in so s strani sodišča gledano v meji zakonov se prav jih ne kršijo. Če pa v reklami nastop steklenica piva vizualno je pa zagovor na sodišču, če pride do tožbe kot vizualni pripomoček v reklami in ni oglaševan zato jim nobeden nč ne more. Jah kaj čmo. Folk se znajde.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bratu zatežli v OŠ ker si je naroču Laško-Malt (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
46584262 (61045) Pithlit
»

Laško ima novo podobo. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9715073 (8288) mihec87
»

Ali po Laškem boli glava ,po Unionu pa ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8511632 (9246) zk_eu
»

Katera je vaša najljubša pijača? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13315002 (11950) Kaličopko
»

Pijem pivo Laško, ščijem pa v Union flaško:-) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11511821 (7018) ZanzeK_001

Več podobnih tem