» »

particija?

particija?

maticm ::

pri nalaganju win98se sem dal extended... še sam ne vem... pa v glavnem se je pojavila neka nova particija FAT ki ima 8Mb in se je ne da pretvorit v kako drugo??

Kaj kje zakaj???

dela mi dren pa bi se je rad znebil ker jih imam že tako preveč. Ali sploh je nujna??

Gizmo_X ::

Za ustvarjanje particije je ob namestitvi win98se potrebnega nekaj prostora. Ampak teh 8 MB naj bi pripadalo neuporabljenemu delu diska(ki ni dodeljen particiji).:| Je zagotovo particija?

Ob namestitvi teh 8MB ne moreš uporabiti za particijo. Če pa imaš mogoče res( 8-O ) particijo, veliko 8MB, močno dvomim, da je potrebna. :\

Očitno bi potreboval ureditev particij, ker praviš, da jih imaš že tako preveč?
Najlažje je ustvariti zagonsko disketo(mislim, da ima zagonska disketa od win98se potrebne datoteke) in z fdisk-om na disketi urediš particije. Boš pa po fdisk-u moral formatirati nove particije, tako pa bodo lahko nekateri podatki izgubljeni(izjema so podatki na starih particijah, ki jih ne boš spreminjal).
Mogoče bi kdo priporočal kakšen lažji način ali program?:\

McHusch ::

Partition Magic.

maticm ::

Sem delal z partition magic in sem tam ugotovil kake vrste je ta particija FAT - lahko jo zbrišem in naredim samo iz FAT v linux,... ne morem pa je v FAT 32, da bi jo lahko združil z eno od ostalih in je pol ne bi blo več. Ravno v tem je problem!
Ne rabim FAT particije in sploh od kod se je vzela?
(Glede števila - vsakemu članu sem naredil svojo - virusi,... - diska pa je 120Gb)

še to: na tem disku ni winsow ampak samo dokumenti,...

Kaj postoriti??

Zgodovina sprememb…

• spremenil: maticm ()

Hair ::

Zbriši - koliko se ti pa sploh pozna 8MB pri 120GB?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

formatiranje diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
353515 (2339) teedy
»

Ne morem instalirat Win98 SE

Oddelek: Operacijski sistemi
141578 (1373) Sp|di
»