Forum » Pomoč in nasveti » Disk 80 GB in particije
Disk 80 GB in particije
akulp ::
Stvar je taka, disk 80 GB WD, 8MB cache
Hočem uporabit fdisk, zazna samo disk kao 10 GB, plata spozna noramlno
ok..najdem "spatchan" fdisk ki je na Microsoftovi strani
grem delat particije in....za primary DOS partition mi noče narest particije večke od 20** MB oz 3% celotnega diska
Kaj storit?
Hočem uporabit fdisk, zazna samo disk kao 10 GB, plata spozna noramlno
ok..najdem "spatchan" fdisk ki je na Microsoftovi strani
grem delat particije in....za primary DOS partition mi noče narest particije večke od 20** MB oz 3% celotnega diska
Kaj storit?
BoGo ::
Ja, meni je z XPji uspelo odstraniti vse dodatne nadlezne particije v eno. Nimam rad, ce mam en disk razdeljen na vec delov, potem pa imam v Explorerju celo abecedo pod "My Computer"
Sam kaj mi a pomaga zagonski CD, če bi jaz rad nardil particije še pred nalaganjem Winsov. Ker jest bi rad nardil :
c: 10GB
D: 70GB
In potem naložit winse...
c: 10GB
D: 70GB
In potem naložit winse...
Am ..ja pa je problem..kaj mi pomaga boot cd ali disketa če pa moram še vedno uporabiti tari fdisk.exe..ker pod xp-ji ga sploh ni...
Han ::
Mal preveč kompliciraš: poženeš mašino z zagonske plošče, narediš particije in zapustiš namestitev, če želiš formatirati po svoje...
pismo, nič ne kompliciram, ravno v tem je fora, da ne morem! narediti particije večje od 2GB
Han ::
Če ti bios disk normalno prepzna, z Win2k/XP ne bi smelo biti noben problem narediti omenjenih particij.
Jaz sem npr. po montaži novega 120 GB diska enostavno zagnal mašino z Windows 2000 SP3 plošče, naredil 15, 50 in 47 GB particije ter namestil sistem na FAT32 C particijo. Potem sem v samem Windowsu formatiral D in E v NTFS in skopiral podatke s starega diska na E. Na koncu sem formatiral C (format.com na Win98 plošči), naložil Win98SE in System Commander, ter Win2k na D.
Jaz sem npr. po montaži novega 120 GB diska enostavno zagnal mašino z Windows 2000 SP3 plošče, naredil 15, 50 in 47 GB particije ter namestil sistem na FAT32 C particijo. Potem sem v samem Windowsu formatiral D in E v NTFS in skopiral podatke s starega diska na E. Na koncu sem formatiral C (format.com na Win98 plošči), naložil Win98SE in System Commander, ter Win2k na D.
blue96 ::
najbolj simple je, ko gre inštalacija windowsov: izklopi stari disk (če ga imaš še), vstavi xp, in naredi particije sa microsoftovim izdelkom. potem pa lahko uporabiš fdisk za formatiranje, alpa kar naložiš sistem, in potem formatiraš.
.
ngc2392 ::
lepo namesti partition magic 7 ali pa 8. ta pozna vse velike diske. in tam notri čaraj. še najbolj neboleče.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | winxp čez linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1250 (1164) | multiscan |
» | Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsowOddelek: Operacijski sistemi | 3124 (2362) | xpozed |
» | boot.iniOddelek: Pomoč in nasveti | 1882 (1676) | Red_Mamba |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2377 (1748) | BlackHole |
» | ParticijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1600 (1404) | Wolverine |