Forum » Pomoč in nasveti » particija?
particija?
maticm ::
pri nalaganju win98se sem dal extended... še sam ne vem... pa v glavnem se je pojavila neka nova particija FAT ki ima 8Mb in se je ne da pretvorit v kako drugo??
Kaj kje zakaj???
dela mi dren pa bi se je rad znebil ker jih imam že tako preveč. Ali sploh je nujna??
Kaj kje zakaj???
dela mi dren pa bi se je rad znebil ker jih imam že tako preveč. Ali sploh je nujna??
Gizmo_X ::
Za ustvarjanje particije je ob namestitvi win98se potrebnega nekaj prostora. Ampak teh 8 MB naj bi pripadalo neuporabljenemu delu diska(ki ni dodeljen particiji). Je zagotovo particija?
Ob namestitvi teh 8MB ne moreš uporabiti za particijo. Če pa imaš mogoče res( ) particijo, veliko 8MB, močno dvomim, da je potrebna.
Očitno bi potreboval ureditev particij, ker praviš, da jih imaš že tako preveč?
Najlažje je ustvariti zagonsko disketo(mislim, da ima zagonska disketa od win98se potrebne datoteke) in z fdisk-om na disketi urediš particije. Boš pa po fdisk-u moral formatirati nove particije, tako pa bodo lahko nekateri podatki izgubljeni(izjema so podatki na starih particijah, ki jih ne boš spreminjal).
Mogoče bi kdo priporočal kakšen lažji način ali program?
Ob namestitvi teh 8MB ne moreš uporabiti za particijo. Če pa imaš mogoče res( ) particijo, veliko 8MB, močno dvomim, da je potrebna.
Očitno bi potreboval ureditev particij, ker praviš, da jih imaš že tako preveč?
Najlažje je ustvariti zagonsko disketo(mislim, da ima zagonska disketa od win98se potrebne datoteke) in z fdisk-om na disketi urediš particije. Boš pa po fdisk-u moral formatirati nove particije, tako pa bodo lahko nekateri podatki izgubljeni(izjema so podatki na starih particijah, ki jih ne boš spreminjal).
Mogoče bi kdo priporočal kakšen lažji način ali program?
maticm ::
Sem delal z partition magic in sem tam ugotovil kake vrste je ta particija FAT - lahko jo zbrišem in naredim samo iz FAT v linux,... ne morem pa je v FAT 32, da bi jo lahko združil z eno od ostalih in je pol ne bi blo več. Ravno v tem je problem!
Ne rabim FAT particije in sploh od kod se je vzela?
(Glede števila - vsakemu članu sem naredil svojo - virusi,... - diska pa je 120Gb)
še to: na tem disku ni winsow ampak samo dokumenti,...
Kaj postoriti??
Ne rabim FAT particije in sploh od kod se je vzela?
(Glede števila - vsakemu članu sem naredil svojo - virusi,... - diska pa je 120Gb)
še to: na tem disku ni winsow ampak samo dokumenti,...
Kaj postoriti??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: maticm ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | formatiranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3515 (2339) | teedy |
» | Ne morem instalirat Win98 SEOddelek: Operacijski sistemi | 1578 (1373) | Sp|di |
» | boot.iniOddelek: Pomoč in nasveti | 1887 (1681) | Red_Mamba |
» | Karseda neboleča reinštalacija OS WinXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1639 (1366) | @ljash |
» | Disk 80 GB in particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1137 (839) | ngc2392 |