» »

kateri napajalnik za radeona 9800pro 128mb

kateri napajalnik za radeona 9800pro 128mb

blonk ::

zanima me če bi ta napajalnik bil za to grafo ok. http://mimovrste.domenca.com/trgovina/i...
prosim za kak predlog ali nasvet kr mam zaj 300w in vse skupi bolj bogo dela
lp.

boštjan ::

če ne boš navijal bo ok,no tudi odvisno kakšen system imaš sedaj.če pa se boš spravljal navijat pa raje tega

blonk ::

imam 1600+athlon 256ram,wd80gb8,nec pekač+cdrom
problem je bil v tem da mi igre full štekajo pa sm zamenjal grafo pa je ist tak da je po moje preslab napajalnik

Shark-357 ::

špili ti štekajo zarad rama tudi dokupi si še 256 mb :D

blonk ::

pri kolegu sma probala mojo grafo na 512ramih pa je bilo še huje kot pri men sam da ma napajalnik ist kot jaz

Eschelon ::

Od napajalnika bo odvisna stabilnost sistema - ne pa hitrost v igri.

Popucaj sistem (odstrani spyware, viruse, odstrani vso ostalo nepotrebno navlako - tudi MBM in podobne programcke). Ko poganjas igre - naj ti tecejo samo nujni procesi.

Posodobi windowse, posodobi gonilnike (vse gonilnike - posebej pa se tiste za maticno plosco in graficno kartico).
!! Nekatere maticne plosce so imele probleme z 9800 - poglej si, ce imas dovolj svez BIOS.

Vsekakor je 256MB premalo za novejse igre - dokupi raje spomin.

(Ce ne ves dovolj in si se prevec igral po biosu, si si morda naredil medvedjo uslugo - popravi.)

Ce bi res rad kaj kupil - kupi si maticno - sem ze dozivel, da igre sicer tecejo na visokih FPSjih, vendar obcasno trzajo (prevelik inter-frame cas) - stvar se je dalo zrihtati z gonilniki za maticno.

blonk ::

odiedog

mene pa zanima kje dobiti gonilnike za matično msi k7t turbo2,kako posodobit biose,sistem mam spucan brez virov in ostalega,windowsi sem posodobil,glej problem je v tem da sm jaz pred pred 1mescem kupil to grafo in je delala normalno do prejšnega tedna ko je začelo štekanje iger štekajo 2 ali 3 lete stare igre to ni normalno in niso rami krivi zato.zato zaj ko sm dobo glanc novo grafo pa sm jo sprobal in je isto delal res počas - trzanje slike,pri prikazu filma o igri zmankuje tudi glas slika se pa premika v slogu dedka :gledanje filmov pa poteka brez problemov-kino filmi mislim

T(he) Boss ::

Hja, za nove igre bos potreboval dodatnega min 256 rama, pa boljsi procesor, ker meni je ze pri 2000+ stekalo, pa eneka grafika, pa rama na pretek, ko pa sem ubodel 2500+, pa ga se malo navil, pa je zadeva vredu delal. Drivere od maticne dobis na strani od proizvajalca, spyware odstranis z ad-awaremo, ki ga najdes, ce v google vpises ad-aware, potem pa na prvi zadetek (al mogoce drugi, ki je kar direkt link na download).

Eschelon ::

MSI: www.msi.com.tw
Iščeš pa BIOS download in DRIVERS download. Tvoja plata je ze dokaj stara, zato se zna zgodit, da majo stvar kak klik dlje.
To plato imel sam (par mesecev nazaj). Zanjo nujno rabis VIA 4in1 (mislm, da pasejo kar ta novi Hyperion gor, ne rabis starih) gonilnike - zihr majo na msi strani, sicer pa isci na www.viaarena.com.

Tocno pod to plato mi je stekalo na zacetku. Ta VIA cipovni nabor je imel probleme s southbridgeom, pa tudi northbridge je znal nagajat, ce se je prevec segrel - poskrbi za dobro zracenje kiste).

Skratka - nimas ravno najboljse plate. Ceprav, meni je po zacetnih problemih delala brez tezav.

Za BIOS nadgradnjo pa poskusi najti enega, ki je to ze delal (al pa naredi sam, samo ne ugasaj med flashanjem, ce ne lahko vrzes plato stran (oz. jo neses na servis in placas ko crn)).

To je to od mene. Zdaj se pa previdno loti dela.

blonk ::

odiedog
sam neki še jaz sem že to prej vse gor naredo tak da me sam še neki zanima zakaj sedaj zvoka nimam mislim je a se le šumenje sliši:hvala

Eschelon ::

Imas zvocnike v pravo luknjo vtaknjene?
Imas zvok nastiman na mute v winsih?
Imas v BIOSu vklopljen onboard zvok?
So gonilniki instalirani (mas zvocnik ikonco spodaj desno)?

Poskusi odinstalirati in ponovno instalirati gonilnike za zvok (iz originalnega mamaplata CD - razen, ce ne ves, tocno keri zvok cipset imas, potem si lahko na netu poisces najnovejse.)

... In kaj je zdaj z racunalnikom - dela? 0:)

blonk ::

odiedog
imel si prav dela kr vredu proti prej je super hvala ti za nasvet,glede glasa pa nimam pojma nekaj časa je potem pa spet samo šumenje
hvala vsem

blonk ::

odiedog sedaj sm opazo po 1uri igranja začne vse skupi štekat tak da se mi očitno vse skupi pregreva kaj pa ti meniš?

Eschelon ::

Ja. Mozno je, da imas prevroce v kisti (si si pogledal z MBM - motherboard monitor?). Najlaze ugotovis tako, da poskusis igrati z odprtim racunalnikom in noter se en namizni ventilator usmeris - ce ti potem dela v redu, je problem vrocina.

Glede zvoka (sam sem imel onboard izklopljen - sem si raje en 5.1 SB nabavil). Nestabilen zvok bi bil lahko posledica hladnega lota (slabo narejena plata). (Ne vem, ce je tle zvok na southbridgeu ali je poseben cipset). Najprej malo poskusi bananco not pa ven dajat med poslusanjem, al pa s kako plasticno palcko rahlo!! po ta pravem cipu med delovanjem potrkat, pa bos videl, kaj se bo dogajalo. Pol se pa odloci, kako in kaj. Za par jurjev si lahko nabavis rabljen SB 5.1 (novi je pod 10k).

delfinus ::

DObro preglej celotno plosco, ce je slucajno kaksen kondenzator napihnjen. Sem sem naletel ze na 2 tocno taksne plosce kot jo imas ti in so bili vzrok stekanja kondenzatorji.

lp, D.

blonk ::

delfinček
sem pogledal in ni nobeden napihnjen saj mislim da sm vredu pogledal.
odiedog
sm potegno dol MBM ampak v njem prav nič ne znam pogledat edin case 30°C in CPU 49C zraste pa tud do 55C,daj neki mi povej kje pogledaš temp.grafe če se da kaj pa če ga grafa preveč porab pa ga disku manj ostane,dal sem tudi gor PC alert 4 in tudi tam mi ne kaže prekomerne porabe energije res pa je da je čist izrabljen npr:voltage +12v-11.96v kaj pa je to FAN -CPU 2853,SYS FAN 65

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: blonk ()

blonk ::

ja sm sprobal z namiznim ventilatorjem in jedelal brez težav grafa je bila povsem hladna drugače pa se v 1min.zagreje tako da bi lahko kaj na njej peko in kaj mi priporočaš na no da se preveč greje

Eschelon ::

MBM ne kaze pretresljivih temperatur - vse v mejah normale. Ker ti odprt komp dela bolje, se zdi dobra ideja, ce bi poskrbel za boljse zracenje. Najbolj presprosto je vzeti vrtalnik in preluknjati stran in vrh ohisja (nato pa se kak 92mm ventilator gor) - delaj stran od racunalnika + dobro odstrani opilke (ti znajo zjebat vse po spisku).
Sicer pa - modanje je zabavno. Na forumu je polno informacij na to temo - ce imas cas in voljo bo ohisje na koncu lepse in bolj funkcionalno.
(Nov napajalnik bi ti tu lahko malo pomagal - vsaj tak z 2 ventilatorjema - dodatno vlece zrak ven. Vendar samo to zelo verjetno ne bo dovolj.)

LittleDevil ::

Kaj pa pravite na tole ''elektrarno'' KLIK ali je vreden svojega denarja?

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rami do max 30k sit

Oddelek: Kaj kupiti
111680 (1462) Nesta
»

Nov sistem, konfiguracija: pomoč

Oddelek: Kaj kupiti
61112 (986) SodVina
»

Kako se vam zdi tale računalnik... (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
663486 (2641) Eru
»

Flashanje biosa grafični (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
523476 (3067) planetparty
»

Radeon 9800 pro se pregreva z saphire hlajenjem...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
301580 (1026) iElectric

Več podobnih tem