Forum » Kaj kupiti » Prenapetostna zaščita
Prenapetostna zaščita
Karaya 52 ::
Se da dobit kakšno bol poceni stvar ki bo varovala ADSL modem pa ono NTBA napravo in električno linijo, za računalnik.
reber ::
Poceni stvar => (ponavadi) slaba stvar !!! tako da dobro premisli. Sicer pa si pri ISDN-ju prenapetostno zaščito že dobil zraven, vsaj jaz sem jo in je dobra stvar. Ta ti ščiti linijo takoj ko ti pride v bajto, šele za zaščito je razcepnik in kasneje ntba in adsl modem. Preko te zaščite gre še štrom za napajanje teh aparatur in seveda računalnika. Nič ne bo narobe če v to zaščito vštekaš podaljšek na npr 5 vtičnic, ki ima vgrajeno zaščito. Dve zaščiti, bolje kot ena sama. Potem imaš običajno še UPS, ki ima tudi vgrajeno zaščito. pa še kakšna zaščita se najde ki hudičevo prav pride. Do sedaj mi ni crknilo nič, pa je vse skoz prižgano tudi ko najbolj treska. tok, tok, (po lesu)
Karaya 52 ::
Hm, jaz take zaščite nisem dobil, razen če je to takšna majhna stvar pogleg NTBA iz katere grejo: LINE, ISDN, MODEM. Ali pa je to razdelilnik? UPS ne mislim kupit ker je predrago. 30k?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IP telefonija in ISDN telefonOddelek: Pomoč in nasveti | 3399 (3208) | Jernej L |
» | ADSL in nevihtaOddelek: Strojna oprema | 3481 (2409) | krho |
» | strela skurila modem in switch na lj-kablu....Oddelek: Pomoč in nasveti | 1744 (1520) | Jeebs |
» | poceni do kabelskega netaOddelek: Omrežja in internet | 2800 (1998) | Storm |
» | ISDN disconnect po vec tedenskem testiranju.Oddelek: Pomoč in nasveti | 962 (846) | Hux |