Forum » Programiranje » Makro v Excelu -pomoč
Makro v Excelu -pomoč
rap3r ::
Zanima me če ima kdo idejo, kako bi naredil naslednjo stvar:
Recimo da imam Excel datoteko, v kateri so 10 mestne številke, potem pa imam v mapi kjer je ta datoteka, 3 podmape in v vsaki je ime datoteke sestavljeno iz 10 mestne številke + nek tekst, ki je nepomemben in ga nebi rad gledu. Tudi končnice datotek so različne.
Rad bi naredil makro, ki bi ko bi ga pognal, vzel to 10 mestno številko iz excela in v vsaki podmapi pogledal, če obstaja datoteka, ki se začne na to 10 mestno številko, če v kateri od map tega nebi najdel, bi na sheet 2 kopiral te 10 mestne številke, katere dateteke bi manjkale. Neke vrste report.
Tako bi makro pregledal naslednjo vrstico, dokler nebi prišel do konca.
Hvala za pomoč...
Recimo da imam Excel datoteko, v kateri so 10 mestne številke, potem pa imam v mapi kjer je ta datoteka, 3 podmape in v vsaki je ime datoteke sestavljeno iz 10 mestne številke + nek tekst, ki je nepomemben in ga nebi rad gledu. Tudi končnice datotek so različne.
Rad bi naredil makro, ki bi ko bi ga pognal, vzel to 10 mestno številko iz excela in v vsaki podmapi pogledal, če obstaja datoteka, ki se začne na to 10 mestno številko, če v kateri od map tega nebi najdel, bi na sheet 2 kopiral te 10 mestne številke, katere dateteke bi manjkale. Neke vrste report.
Tako bi makro pregledal naslednjo vrstico, dokler nebi prišel do konca.
Hvala za pomoč...
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
LotoZgubitek ::
Stvar ni tako preprosta,da bi se jo dalo tukaj opisati z nekaj stavki,svoje makre boš pa moral kar precej tudi ročno popravljati,če boš želel,da ti delujejo.
Ne,ne,ne...vode ne pijem jaz...rabi jo računalnik...
Vem da ni tako preprosto, kaj si pa mislil s tem popravljanjem? Ko bi 1x stvar delovala, potem mislim da nebi rabila popravka.
Imaš mogoče kakšen link ali kaj podobnega, do strani kjer so kaj podobnega že delali?
Imaš mogoče kakšen link ali kaj podobnega, do strani kjer so kaj podobnega že delali?
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
LotoZgubitek ::
Pripravit jo do tega da deluje je eno,do tega da deluje pravilno je povsem druga stvar.
Praviš,da imaš tri podmape in v njih datoteke z imenom sestavljene iz 10-mestne številke...tvoj makro pa mora preiskati vesebino map in izstaviti poročilo o datotekah katere ne obstajajo...si predstavljaš,da v Excelu ni toliko prostora,da bi ti takšno poročilo lahko izstavil-veš koliko je permutacij 10-mestnega števila?
Za linke je pa vsemogočni tale stroj!
Upam,da ti bo uspelo rešiti problem!
Praviš,da imaš tri podmape in v njih datoteke z imenom sestavljene iz 10-mestne številke...tvoj makro pa mora preiskati vesebino map in izstaviti poročilo o datotekah katere ne obstajajo...si predstavljaš,da v Excelu ni toliko prostora,da bi ti takšno poročilo lahko izstavil-veš koliko je permutacij 10-mestnega števila?
Za linke je pa vsemogočni tale stroj!
Upam,da ti bo uspelo rešiti problem!
Ne,ne,ne...vode ne pijem jaz...rabi jo računalnik...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LotoZgubitek ()
Ne glede količine nebi bilo problema, sploh ne glede količine reporta, ker so te 10 mestne številke datumi.
Fora tega makrota bi bila v tem da je filov naprimer 4000 in da manjkajo samo 3-4 in jih je res težko ročno potem najdt.
Fora tega makrota bi bila v tem da je filov naprimer 4000 in da manjkajo samo 3-4 in jih je res težko ročno potem najdt.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spajanje dokumetov: Excel - Word (za strokovnjake)Oddelek: Programska oprema | 2186 (1944) | sajmon |
» | Kako poteka in koliko stane paket, če ga naročimo iz Amerike?Oddelek: Loža | 2875 (2594) | glinik |
» | Program za nadaljevanje zaporedjaOddelek: Programiranje | 931 (896) | noraguta |
» | Funkcja v exceluOddelek: Programiranje | 1046 (947) | iskra |
» | Gesla na Slo-TechuOddelek: Novice / Obvestila | 2236 (2160) | luni |