» »

čiščenje leče

čiščenje leče

Blisk ::

S čim očistite lečo fotoaparata, da se ne poškoduje in da je resnično čista, brez mastnih madežev?

JOKER ::

Jaz osebno sem šel v optiko, ter kupil krpico za čiščenje očal. Krpica ne povroča statične elektrike, ne pušča madežev in ne spušča vlaken, tako kot navadne krpe.

noraguta ::

izopropil za razmastitev.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Ibn Tahir ::

No, nisem ravno najbolj siguren, ce je pametno "praskat" kaj gor po leci. Edino kaj bi si sam upal je to, da bi jo spihal z necim, pa ne s svojo sapo.

Bolj pametno bo, da jo neses do kakega foto mojstra in naj on spiha in pogleda kaj je narobe.

Jaz sem ga nesel glih prejsnji teden in mi je naredil zastonj. Ce te pa zanima kje, pa javi.

frenk ::

jest sm kupu ene ful tanke robčke za leče pucat, zravn je pa še nek alkohol...in zadeva res lepo spuca:)

heh, to je bolj namnjeno za ciscenje objktiva. Lece se jaz res ne bi sam dotikal

frenk ::

gor piše for coated glass:)

Highlag ::

Za spihavanje lahko kupiš konzerviran zrak. Dobiš v bolje založenih prodajalnah fotomateriala pa tudi v kaki trgovini za elektorniko.

Samo z tem ne boš odpravil odtisov. Le prah.
Never trust a computer you can't throw out a window

Coated glas pise tud na navadnih filtrih ;)

Upam, da to ne bo izpadlo kot kregarija al pa, kdo je pametnejsi8-). Ampak meni grejo kar dlake po konci, ko slissim, da se nekdo priblizuje leci z raznimi sredstvi. "Pihanje" bi se nekak prezivel, pa se to ti naredi mojster zastojn. Vse ostalo pa je boljse prepustit profesionalcem ;)

noraguta ::

ma z izopropilom ni panike, tudi če je antireflekcijska prevleka na leči. ena flaša izopropila traja zelo dolgo, pri meni cca 5 let pa cistim z njim tudi tipkovnice , monitorje plastiko etc..
za optiko moraš le paziti ,da ga uporabljaš v navezi z cimbolj mehko krpico , ki ne pušča vlaken.

če je leča zgolj iz stekla lahko tudi aceton , ampak z acetonom je treba preveč pazit.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalna pasta koliko?

Oddelek: Pomoč in nasveti
386603 (5600) Pentium

Etanol

Oddelek: Loža
3617030 (6919) tikitoki
»