Forum » Operacijski sistemi » linux + bluetooth ??
linux + bluetooth ??
2g00d4u ::
Pozdravljeni!
Imam problem. Kupil sem si bluetooth adapter PLANET BT-200U, ki je podprt na linuxu. Na računalniku mam nameščen Fedora Core 1 kernel 2.4.22-1.2194.nptl. BlueZ gonilniki so podprti v kernelu.
Sedaj pa problem. Imam nokio 7650 in bi si rad pošilal datoteke s telefona na računalnik in obratno. Prebral sn že nevem kolko manualov, a mi zadeva vseeno ne rata. Računalnik najde napravo in telefon računalnik. Tud pingam lahko z računalnika na telefon. Zato bi sedaj prosil enega ko ima nokio 7650 in bluetooth, seveda na linuxu da mi razloži po korakih ali prilepi en link po katerem bo stvar sigurno delovala, ker bom vsak čas obupal.
Hvala!
Imam problem. Kupil sem si bluetooth adapter PLANET BT-200U, ki je podprt na linuxu. Na računalniku mam nameščen Fedora Core 1 kernel 2.4.22-1.2194.nptl. BlueZ gonilniki so podprti v kernelu.
Sedaj pa problem. Imam nokio 7650 in bi si rad pošilal datoteke s telefona na računalnik in obratno. Prebral sn že nevem kolko manualov, a mi zadeva vseeno ne rata. Računalnik najde napravo in telefon računalnik. Tud pingam lahko z računalnika na telefon. Zato bi sedaj prosil enega ko ima nokio 7650 in bluetooth, seveda na linuxu da mi razloži po korakih ali prilepi en link po katerem bo stvar sigurno delovala, ker bom vsak čas obupal.
Hvala!
2g00d4u ::
kaj res ne noben ni obadal s tem. Sej ni potrebno da je lih nokia 7650. V glavnem da je s60 platforma. V bistvu je tu problem na linuxu in ne na telefonu.
CCfly ::
Klik. Tukaj imaš celo morje povezav. Če ti telefon pinga, predvidevam, da rabiš samo še kakšen program za izmenjavo podatkov. Med povezavami sem zasledil en program OpenObex, ki je očitno knjižnica za izmenjavo.
Aja pa tukaj je dosti informacij http://neonatus.net/~neonatus/nokia7650.html. Na žalost ne morem pomagati s praktičnim nasvetom, ker se še nisem ukvarjal s sinhronizacijo pri Symbianu.
Aja pa tukaj je dosti informacij http://neonatus.net/~neonatus/nokia7650.html. Na žalost ne morem pomagati s praktičnim nasvetom, ker se še nisem ukvarjal s sinhronizacijo pri Symbianu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia PC Suit ne zazna telefona.Oddelek: Mobilne tehnologije | 3227 (2827) | mavec |
» | Problem z BLUETOOTHOddelek: Mobilne tehnologije | 1959 (1606) | duke666 |
» | Kateri BLUETOOTH usb adapterOddelek: Mobilne tehnologije | 1299 (1219) | |C-erd-o| |
» | kateri mobitel?Oddelek: Kaj kupiti | 2078 (1530) | dunker |