Forum » Pomoč in nasveti » zakaj zatika
zakaj zatika
seattle ::
Problem je sledec:
moj tamal ima durona 800, chaintech 7aia plato (kt133,ata66,award bios)in en mal starejsi disk ibm 2gb - ata33. pa se vuduja 3000
Igre mu tecejo lepo, ampak problem je ko mu tko na par sekund zatika vsaka igra. In to tud k npr. miruje v igri. Takrat zmerej nekej melje po disku. In tud na sploh disk melje dost bol kot mu je na starem racunalu.
Zanima me ce kdo ve v cem je tezava in kako jo odpravit!
Hvala!
moj tamal ima durona 800, chaintech 7aia plato (kt133,ata66,award bios)in en mal starejsi disk ibm 2gb - ata33. pa se vuduja 3000
Igre mu tecejo lepo, ampak problem je ko mu tko na par sekund zatika vsaka igra. In to tud k npr. miruje v igri. Takrat zmerej nekej melje po disku. In tud na sploh disk melje dost bol kot mu je na starem racunalu.
Zanima me ce kdo ve v cem je tezava in kako jo odpravit!
Hvala!
Go Sonics!
whatson ::
disk je bistveno preslab za konfiguracijo, ki si jo napisal... Večina iger ima svoje pomembne fileje shranjene kar na disku, in med igranjem večkrat kaj prebere iz diska... in problem nastopi, če maš prepočasen disk...
to je mislim da edina možna težava, al pa probaj mal reinstalirat kake driverje, ali directx,...
to je mislim da edina možna težava, al pa probaj mal reinstalirat kake driverje, ali directx,...
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39
`DoC ::
Nej si naloži Norton Utilities 2001 pa ščekira ves sistem in hardwer pol bomo pa naprej govoril.
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+
Mr.-Viko ::
Če si bo naložil Norton Utilities gor, bo imel same probleme z registrom (preizkušeno na Win98 ANG). Odsvetujem to možnost.
Kar se pa tiče zatikanja, je sigurno kriv disk (prepočasen & premajhen) ali pa nimaš dovolj RAMa (+128 MB bi bilo ok) ALI pa so problemi v drajverjih za Voodooja.
Kar se pa tiče zatikanja, je sigurno kriv disk (prepočasen & premajhen) ali pa nimaš dovolj RAMa (+128 MB bi bilo ok) ALI pa so problemi v drajverjih za Voodooja.
No comment, really
seattle ::
rama ma 96 mb - 3x32mb
OS je winME..prej je mel win 98 in je upgrajdeov na winME zato da bi blo bols..pa ni:(
ja kot zgleda je res disk prepocasen..najbols da zacne kr v pujska denar zbirat za nov disk :)))
OS je winME..prej je mel win 98 in je upgrajdeov na winME zato da bi blo bols..pa ni:(
ja kot zgleda je res disk prepocasen..najbols da zacne kr v pujska denar zbirat za nov disk :)))
OZZY ::
Ma za igre je najbolje imeti 156mb rama in potem ni problemov z tem. Posebno pa ne z škrtanjem diska med igro. Na začetku lepo vse v ram naloži in uživaš. Sej ram je zdej tok pocen, da si ga kar privošči na veliko.
Go with the flow.
Makaron_hater ::
Ej ROK?
Mene bega kakšnih slik ne more brati z diska? SLIK?
Razloži
(Kot da bi se norčeval, pa 4(ŠTIRI!!?) zvezdice maš)
Mene bega kakšnih slik ne more brati z diska? SLIK?
Razloži
(Kot da bi se norčeval, pa 4(ŠTIRI!!?) zvezdice maš)
VASkO ::
ja saj ma prav, ce je premalo RAMa, se tu pa tam kaksna tekstura (slika) nalozi med igranjem pa zato zatika.
Loki ::
Mr.-viko strinjam se glede NU.
Pa se RAM ti bo porabljalo bolj, kar pomeni, da ti bodo igre laavfale se pocasneje.
Men se zdi, da je fora v tem, da disk ne podpira DMA, kar pomeni, da vsak disk I/ O obremenjuje procesor.
Probej vklopit DMA, da bos videl, ce ga disk podpira.
Pa se RAM ti bo porabljalo bolj, kar pomeni, da ti bodo igre laavfale se pocasneje.
Men se zdi, da je fora v tem, da disk ne podpira DMA, kar pomeni, da vsak disk I/ O obremenjuje procesor.
Probej vklopit DMA, da bos videl, ce ga disk podpira.
I left my wallet in El Segundo
luka ::
Ojla,
pomoje je ram res najbolša rešitev vsaj 128 mb pa bodo stvari tekle čisto drugoča. Je pa res da ti to mletje diska povzroča windows me, ker izvaja disk restore - kar je totalna bedarija, zato je mogoče bolše da preklopiš na windows 98 ki se tako ali tako bistveno ne razlikujejo od ME. Tak da jst na tvojem mestu še nebi zarat tega menjavu diska, čeprav bo pa počas vseen treba razmišlat o novem, glih tolk da se bojo stvari hitrej z diska zaganjale.
pomoje je ram res najbolša rešitev vsaj 128 mb pa bodo stvari tekle čisto drugoča. Je pa res da ti to mletje diska povzroča windows me, ker izvaja disk restore - kar je totalna bedarija, zato je mogoče bolše da preklopiš na windows 98 ki se tako ali tako bistveno ne razlikujejo od ME. Tak da jst na tvojem mestu še nebi zarat tega menjavu diska, čeprav bo pa počas vseen treba razmišlat o novem, glih tolk da se bojo stvari hitrej z diska zaganjale.
Binji ::
Jst mam tudi Durona (700tko na 888) pa ATA33 pa mi spile cist ql delajo! Res pa bi lahko bil mal hitrejsi...
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
diso ::
samo zaradi system restore pa res ni treba naložit win98. jaz imam winme in lepo pobrišem system restore iz registra in z diska pa nič več ne škrablja. mislim da so win98 zgodovina, ker winme delajo bolje. zahtevajo pa seveda več rama ker je tudi sam sistem bolj obsežen.
DeLuX ::
Pri frendu mava narihtano mrezo. Prvi PC ma piii 700, 256ram, gf sdr, ta drug PC, k sm ga jst ustimu, ma pa duron 700, 128rama, gf sdr ter DISK 3gb!
Vse lavfa fajn, UT, q3a, Colin, SoF, nfs 5, ma vse... :) prej sm formatiru, pa nalozu vse kar je treba, pa disk nastelu na dma, pa mi vse dela ql.
zdej, nalozeni so Win98, k pozrejo najman rama, in so ta narbol. Se zdej jih mam na moj mashin. so hitri, preprosti, pa se mal zasedejo... tk d..ti priporocam d lep nalozis win98. se najbol d formatneš zadevo. pa das dx7 gor, pa v3 drajverje, pa se kej ce je treba (via chipovje)... jst mislem d disk ne bi smel bit problem.. sam..
men se je tud zatikal ful, recimo UT, to pa zato, k sm dal za foro 64 rama vn.
k sm dal nazaj ram je vse lavfal po maslacu.. :) tud colin pa to.... ubistvu, ram se ti splaca se dokupit, saj je na iber pocen! disk pa mal urihti, formatiti pa naloz. more pol delat! saj men dela, k je vse porihtano...
Vse lavfa fajn, UT, q3a, Colin, SoF, nfs 5, ma vse... :) prej sm formatiru, pa nalozu vse kar je treba, pa disk nastelu na dma, pa mi vse dela ql.
zdej, nalozeni so Win98, k pozrejo najman rama, in so ta narbol. Se zdej jih mam na moj mashin. so hitri, preprosti, pa se mal zasedejo... tk d..ti priporocam d lep nalozis win98. se najbol d formatneš zadevo. pa das dx7 gor, pa v3 drajverje, pa se kej ce je treba (via chipovje)... jst mislem d disk ne bi smel bit problem.. sam..
men se je tud zatikal ful, recimo UT, to pa zato, k sm dal za foro 64 rama vn.
k sm dal nazaj ram je vse lavfal po maslacu.. :) tud colin pa to.... ubistvu, ram se ti splaca se dokupit, saj je na iber pocen! disk pa mal urihti, formatiti pa naloz. more pol delat! saj men dela, k je vse porihtano...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win ME in 2000Oddelek: Pomoč in nasveti | 1535 (1358) | Dalmatinc |
» | WIN ME ?Oddelek: Programska oprema | 1544 (1368) | blue96 |
» | Win 98, Win ME ali Win 2k? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5379 (4521) | andrej |
» | Colin 2 in trzanje slikeOddelek: Zvok in slika | 1458 (1123) | MaD_Mavr0 |
» | 3D Prophet 2 MX&ColinMrally2Oddelek: Zvok in slika | 2370 (2014) | YiMMi |