» »

Ni fer in predlog za bolj fer

Ni fer in predlog za bolj fer

OZZY ::

Je tema o zvezdicah samo ne zaklent, ker ni to kar se bo izkazalo.
Sicer je stvar naslednja. Včeraj sem spregledu, da lokalni nazivi pri programiranju so že. Ok. me zanima kaj sem in napišem PRVI odgovor sploh v temi programiranje sploh do sedaj. In kaj vidim. Dve lepo svetleči se srebrni zvezdici in naziv compiler. Za samo EN odgovor. Ni slabo.
Ampak. Stvar je taka, da si teh dveh zvezdic ne zaslužim za samo EN post. OK. Sej boste rekl, da sem nor, ker se jih branim in nad tem pritožujem. He must be crazy.
Samo ni to. Moje mnenje je, da se moraš pač na določenem področju izkazat in si pridobiti to pravico do tiste zvezde (ali pa do tretine, 2/3 ali kolikor koli pač ). Nekateri so boljši na enem področju drugi pa na drugih.

Tukaj Primož je tista napaka o kateri sem ti misli po e-mailu naknadno povedati (v mejlu, ki sem ti ga včeraj poslal z enim predlogom).
Meni se ne zdi fer, da sem nekaj ,kar si nisem zaslužil nekdo drug pa si je to zaslužil. Jest sicer ne vem na kateri podlagi in po katerem točkovanju sem si tiste dve zvezde zaslužil. Mnenja sem,da moramo vsi imeti iste možnosti, da pridemo do nekega naziva. Bodisi lokalnega ali globalnega.

Kaj tukaj dodatno predlagam pri reformi zvezdic. Naslednje. Neki bolj simpel izračun.
Če je število vseh napisanih odgovorov recimo 100.000. Od tega jih je recimo v Loži 25000 ali (25%) v programiranju pa recimo 3000 ali (3%). da bi se pridobil nek lokalni naziv se na podlagi tega naredi meja, ki sem jo že enkrat prej omenil. Število postov in pa število pik. Poleg te omejitve. najmanjše število znakov, ki se upošteva za točke in pa lahko tudi to, da je pač možna neka maksimalna meja točk za en post.da se izognemo paste (slovensko prilepi) opciji. pa še to, da se pri sodelovanju ne upošteva toliko koliko je povprečje nekega forumaša temveč njegovo sodelovanje. Nabijači seveda nezaželjeni (predlog o tem Primož je v e-mailu)

PRIMER ZA MEJO PRI LOKALNIH NAZIVIH
Recimo meje za ložo (govorim samo v primeru-ni mus, da so meje take):
1/3 zvezdice 50 postov in recimo 100 pik
2/3 zvezdice 100 postov in recimo 200 pik
1 zvezdica 110 postov in recimo 220 pik
in pač neke meje naprej, ki se seveda dvigajo.

Narediš naslednje meje:
recimo, da je število odgovorov določenega oddelka od 0-3% vseh. Tukaj daš mejo recimo 70 posto tistega ,ki je najbolje obiskan (primer prej loža). Na poglagi meje pri loži se da meja pri ostalih.
0-3%= 1/3 zvezde = 35 odgovorov plus 70 pik(70 posto od 50) in tako naprej

Potem od 3-7% 80posto
1/3 zvezde = 40 odgovorov + 80 pik

in pa od 7-10% 90 odstotkov
1/3 zvezde = 45 odgovorov in 90 pik

Seveda se pri vseh ne bi tako lepo izšlo edino. Pol se pa recimo stvar nekako zaokroži +-1 navzgor ali navzdol.

Mislim,d abi as tem pri lokalnih nazivih pridobili neko bolj fer podeljevanje zvezdic.

Z globalne nazive pa se pač isto naredi neka mejaz prej povedanimi omejitvami.

Zdej pa me spljuvajte ali pa povejte mnenje.

Kokr sem že parkrat povedu. Men ne gre za zvezdice saj bi jih z tem tam zgubil. Gre za to, da se naredi neko točkovanje, pri katerem bi vsi imeli enake možnosti, da dosežejo nek rang. Pač nekdo je bolj priden in izkušen v OC nekdo bolj priden v Loži tretji spet pri interentu. Pač dobi tam več lokalnih zvezdic.

:8):D

Go with the flow.
  • zaklenil: Primoz ()

Tomi ::

Prvič, tema ne bo zaklenjena, dokler bo ostala na tako konstruktivni ravni, kot je. Moja politika zaklepanja tem o zvezdicah je pač taka, da ne prenesem kreganja, predlogi so pa več kot dobrodošli.
Drugače se pa strinjam s tvojim predlogom, ker bi poleg privzetih nazivov bil še pot k omejevanju nabijanja zvezdic z ratom ( ljudje, ki imajo rate po 12-19, pa ne napišejo nič pametnega, potem so pa v mesecu superfreaki ).
Sicer pa vidim, da se ti res gre za dobro Slo-techa:D
Lepo..
metrodusa.blogspot.com

`DoC ::

Tud jaz se strinjam z OZZY-em, ker je zelo pomembno da človek konstruktivno sodeluje v forumih in se aktivno udejstvuje v njih.

P.S. Ozzy si dobil?
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

Yohan del Sud ::

Matr vola delate tle celo znanost iz tega. Bo še kdo doktoriral. A ni škoda energije in časa?

Tomi ::

And Primoz took some serious action:D
Ozzy, mislim, da si se to temo zameril nekaj nabijalcem, ker vidim, da so zelo padli lokalni nazivi:\
Bodo vsaj izgubili voljo pisati ( za zvezdice, seveda )
metrodusa.blogspot.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mogoce neumno vprasanje... ampak

Oddelek: Slo-Tech
261376 (1030) tejo
»

***** (strani: 1 2 )

694934 (4079) Tomi

zvezde & stuf

141448 (1266) Tomi
»

Forum poln debilov in smeti (strani: 1 2 )

645488 (4366) OZZY
»

zvezdice

371943 (1471) OZZY

Več podobnih tem