Forum » Omrežja in internet » ADSL in router
ADSL in router
mdolsa ::
vem da je bila ta tem že večkrat obedlana, ampak sem se vseeno odločil da vprašam.
z telefonijo se nisem ukvarjal kaj dosti, pa sem se odločil da nabavim ADSL in sedaj ko mi zadeva deluje bi rad priklopil na modem router in nato linijo razdelil na 4 compe. problem je v tem da ne vem kakšen kabel rabim za povezavo routerja in mrežne, in kako se inštalira router. Baje da moraš neki IP- je nastavlat samo meni to ne gre. Router je EA-2104G Internet/Cable DSL Broadband Router in modem Calisto 821
z telefonijo se nisem ukvarjal kaj dosti, pa sem se odločil da nabavim ADSL in sedaj ko mi zadeva deluje bi rad priklopil na modem router in nato linijo razdelil na 4 compe. problem je v tem da ne vem kakšen kabel rabim za povezavo routerja in mrežne, in kako se inštalira router. Baje da moraš neki IP- je nastavlat samo meni to ne gre. Router je EA-2104G Internet/Cable DSL Broadband Router in modem Calisto 821
Tody ::
Rabiš X metrov UTP kabla in in ustrezno število konektorjev (reč konektorje za ADSL pa bodo vedl za kaj se gre)
V routerju pa samo nastaviš tvoje geslo in uporabniško ine, način priklopa (pope) in mogoče še siolove IP Primary DNS IP Address : 193.189.160.11 in Secondary DNS IP Addres 193.189.160.12
Potem na vseh računalnik poženeš čarovnika za povezavo slediš navodilom in se ne delaš pametnega ampak pogledaš vse primere ki ti jih pokaže in zadeva načeloma dela :)
kockish ::
Rabis toliko navadnih kablov kot je racunalnikov v mrezi in dvakrat toliko konektorjev. Ti samo pejdi v trgovino in reci, da rabis n kablov za mrezo in je.
Na routerju samo vklopis DHCP (ponavadi je celo default) in vse dela tudi brez nastavljanj ipjev.
Na routerju samo vklopis DHCP (ponavadi je celo default) in vse dela tudi brez nastavljanj ipjev.
m!cho ::
ok
gre za enak router, iščem, poskušam, uspa pa mi ne.
K postu sem dodal screenshote, upam da boste vedeli kje je napaka.
Za LAN IP Adress sem vpisal IP Routerja.
Hvala
gre za enak router, iščem, poskušam, uspa pa mi ne.
K postu sem dodal screenshote, upam da boste vedeli kje je napaka.
Za LAN IP Adress sem vpisal IP Routerja.
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jvolk ()
Tody ::
Kaj hudiča hočeš ? Sem šel prebrat temo pa mi še vedno ni jasno :)
Se ti ne poveže na net ? Se ostali ne morejo ? Nevem al nej vohamo kaj tebe muči ?
Se ti ne poveže na net ? Se ostali ne morejo ? Nevem al nej vohamo kaj tebe muči ?
m!cho ::
pardon.
ja nič ne gre, jaz se ne morem povezati na net, niti ostali, ki so priklučeni na raouter ne.
zdaj sem priključen direkt v modem
ja nič ne gre, jaz se ne morem povezati na net, niti ostali, ki so priklučeni na raouter ne.
zdaj sem priključen direkt v modem
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 5980 (2963) | OmegaBlue |
» | Kako priklopit 2 računalnika na isti adsl račun?Oddelek: Omrežja in internet | 2448 (2097) | gumby |
» | Modri adsl in dlančnikOddelek: Omrežja in internet | 1663 (1349) | migi |
» | problem mrežaOddelek: Omrežja in internet | 1859 (1710) | maticm |
» | router+adslOddelek: Pomoč in nasveti | 2282 (2056) | TribesMan |