» »

Dokupiti RAM ali ne?

Dokupiti RAM ali ne?

Pat_MaGroin ::

Oj!

Mam durona 700 in 128MB rama. Pa Windows2000. Jutri peljem racunalnik na servis, pa me prsti (denarnica malo manj) srbijo, da bi dokupil se 128MB rama. Cena je 10k. Racunalnik mam za obcasne igrice (res obcasne) Office kr dost uporabljam, skratka, nic kaj posebnega, vem, ampak glede na to,da 10k ni kaj veliko denarja. Sem mislil upgrejdat jeseni (prej denar gre seveda za dopust:>).
lp:-)

sasox ::

V bistvu je tako: rama ni NIKOLI preveč :D. Sam za office ga niti ne potrebuješ nevem kako veliko..........Skratka kakor hočeš, odločitev je tvoja. Je pa vedno dobro imeti več rama, še posebno v win2k, ki znajo lepo delati z ramom :))

hehe, to tudi sam vem, sam pretiravat pa tud ni treba, ane. Morm trezno premislit, ker mam v nacrtu tud psodobitev SBja in graficne :-) (jeseni)
lp

OZZY ::

PIC: Za win2k bi bila prava mera rama 256 mb. Tako če maš denar in polno denarnico si nabavi še tisti modul. Ne bo ti žal.
Go with the flow.

MaD_Mavr0 ::

Stvar je resnično taka da "rama nikoli ni dovolj" ampak ne pozabi, da je to predvsem dolgoročna naložba....
:D Vsak novi operacijski sistem zahteva vedno več rama....

>>Aja pa še to: Z RAMI SE DA ZELO FAJN POHITRIT PC <<
>:D

yjj ::

Kupi, ampak poskusi dobiti enak model kot ga že imaš

asPeteR ::

Povem ti da bo razlika v hitrosti enaka O! Govorim iz lastnih izkušenj, RAZEN zahtevni gragični programi, zahtevne igre,... toda sam si že rekel, sa se s tem ne ukvarjaš.

Tako, da ti jaz nakup odsvetujem!

OZZY: ce bi bla polna denarnica, potem tegale topica ne bi bilo:-)
lp

Elemen_T ::

malo počak. Ram je zdele drag.
Jazst sem se znašel in ga nekaj mesecev nazaj kupil 256 >:D in to za 35k SIT >:D>:D:D

StarY ::

Element, ja res si se znasel, prav neverjetno dobro si se znasel, se sploh ce vemo, da zdele stane ram tamle okrog 23k SIT...BRAVO!8-)

frudi ::

em, ram drag?? od kdaj je 10k za 128Mb drago?
PIC, ti kr kupi, win2k ti bodo hvaležni :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Elemen_T ::

a 128 je 10k ? Oprostite, potem je šel kot kaže spet dol. - Ne da bi jaz vedel.

faca9 ::

Tudi sam sem šel iz 128 na 256 MB RAM-a v WIN2000. Lahko rečem, da zadeva deluje precej hitreje kadar imam odprtih več oken (ni treba disku stalno radirati...). Zato sem zelo zadovoljen da sem opravil ta nakup. Tudi vam se splača...

PRiMoZ- ::

No ram je zlo pocen, 128MB 75DEM, 256 pa je 150DEM, tako da se splača v avstriji ali nemčiji kupit.

asPeteR ::

faca9 ne verjamem da se pozva samo v win2k samo pri oknih, kajti tam razlike ni, saj pri meni je ni bilo! Tko da to je malce čudo, poznalo se je samo pri igrah&programih!

PRiMoZ- ::

Razlika je, ker sem tudi sam prešel iz 128 na 512 in se pozna tak kot je rekel faca9, pri več odprtih oknih itd. Da se pa pozna v zahtevnejših igrah in programih (photshop, 3d max itd) pa tako ali tako.:D

ChiefThunder ::

tukaj maste en link na to temo.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Chief: hvala za ZELO koristen link!
lp

Ce malce pomislim, tile testi pravijo sledece: nujno met vsaj 256MB rama, se bolje 384 (ampak se da preziveti tudi z 256), kar je visje, je za posebne zahteve ;-)
lp

`DoC ::

Vsekakor več rama pomeni tudi višjo hitrost, in tko kot je eden članek napisal je najbolj objektivno met v osebnem računalu 384 MB rama, razen mogoče za kakšne hude izjemne primerke. Sam sem pravkar dokupil 196 MB rama na osnovo 64 MB in razlika je fascinantna.:D
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

MTB ::

Rama ni nikoli preveč. Kar vzemi ga.

RS

borut-t ::

dobr bi blo da ga je več, sm za vsakdanjo rabo(office) ne rabš več....
kup rajš kej bul pametnga...

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

512Mb več?

Oddelek: Strojna oprema
442254 (1384) para!
»

Kolko RAMa na matični plošči je dovolj?

Oddelek: Strojna oprema