» »

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook

hunter01 ::

Zanima me kako prikriti, da prejemniki ne vejo da sem isti mail poslal večim prejemnikom. Oz. rad bi da se njim pod zavihkom Za\To prikaže samo njihovo ime oz e-mail in ne maili vseh prejemnikov.

Hvala

Fuzz ::

Ostale prejemnike napišeš pod Bcc:

lp

jype ::

#!/usr/bin/python

import smtplib

smtp = smtplib.SMTP('smtp.tvojponudnik.com')

# telo sporocila preberemo s standardnega vhoda
messagebody = sys.stdin.read()

# naslove prejemnikov preberemo kot parametre
for email in sys.argv[1:]:

header = '''From: tvoj.naslov@tvojadomena.com
To: %s
Subject: zadeva
''' % email


smtp.sendmail('tvoj.naslov@tvojadomena.com',
email,
header + body)

demokedes ::

Pozdravljeni,
Mene pa tudi zanima eno vprašanje v zvezi z Microsoft Outlookom. Torej situacija je sledeča.
Imam dva računalnika. Vsak od njiju je povezan skupno domeno. Na obeh je win XP ter Microsoft Outlook.
Oba računalnika uporablja isti uporabnik. Rad bi naredil, da bi imel skupni outlook. Pravzaprav gre v bistvu samo za koledar. recimo, da vpiše nek domenek na enem računalniku, potem pa gre na drugega in tam pogledav koledar, da bi se mu tam prikazal taisti domenek.
Jest verjamem, da se da to narediti na več načinov. Vas pa bi prosil za najesnostavnejšega.
Najlažaja zamisel, ki je meni prišla na misel je bila taka, da bi recimo datoteko, ki vsebuje koledar, dal nekam na server, ter bi nato oba računalnika dostopala do te datoteke. Ali se to da? Katera je ta datoteka?


lp

Rok

Krofojed ::

Po mojem je to datoteka 'personal folders', ki je privzeto v direktoriju disk:\Documents and Settings\uporabnik\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\Outlook.pst. Kako dolociti, katero naj Outlook uporablja, ne bi smelo biti pretezko ugotoviti, ampak se mi ne ljubi pisati napotkov (in niti ne vem, kateri Outlook uporabljas). Tudi meni se zdi verjetno, da bi ta metoda delala, ker mislim, da gre v bistvu za podatkovno bazo, tako da socasno dostopanje ne bi smelo biti problematicno, ampak je treba poizkusiti.

demokedes ::

No ja. Sej men je to jasno. Samo poglej, Recimo po defaultu, je ta Outlook.pst v direktoriju, ki si ga ti navedel: Zdej me pa zanima, kako naj mu jaz povem, da se ta datoteka, nahaja na neki drugi lokaciji?
Pa prej sem pozabil povedat; gre za outlook 2003.
Torej če je še kakšna ideja, bom zelo vesel, ker tole res nujno potrebujem.

Lep pozdrav.

Rok

Ziga Dolhar ::

File -> Data File Management

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr. >:D
https://dolhar.si/

demokedes ::

Aha superca. Sem zdele pogledal in bo res tako: jutri bom to sporabl in verjetno bo res delalo: Samo sem pa pol mal razmišljal in ugotovil, da to niti ne bo najbol elegantna rešitev. Ker z tem, ko sem rekel, dva računalnika sem imel v mislih en navaden namizni računalnik ter drugi laptop. In ok: Jest sem si zamislil, da bom dal to datoteko na server. Ampak ok, potem bo ta uporabnik to lahko lepo gledal ko bo v pisarni prijavljen v domeno: Kaj pa recimo, ko bo uzel laptop domov? In bi doma rad pregledal svoj outlook? Takrat pa verjetno zadeva ne bo več delala? Imaste kakšno idejo, kako bi še ta problem čim elegantnejše rešil.

lp


Rok

Mercier ::

Prav hudo elegantnih rešitev ni. Se pa najde marsikaj na netu. (nisem nikoli nič uporabljal) Hec je v tem, da MS prodaja v te namene exchange server in najbrž ne bo nikoli olajševal nekih preprostejših, manjših rešitev (čeprav bi marsikomu prav prišlo). V prejšnjih verzijah so dajali zraven neko opcijo, da si je folk lahko pošiljal nove vnose med sabo, to je pa vse.

MS ne priporoča hranjenje pst datoteke kje drugje kot na lokalnem disku. (čeprav jaz nisem nikoli imel problemov)

Nisem čisto prepričan, mislim pa, da se da skupne urnike uporabljat tudi s share pointom (kakorkoli se temu zdaj prav reče) brez exchange serverja. Če mogoče pride v poštev, je za preverit, če je res.

demokedes ::

Ma ja, sej meni gre predvsem za koledar. Za mail niti ne toliko: koledar mi ej bistvenega pomena. In kaj pomeni, recimo tm levo v sredini opcija "Odpri koledar v skupni rabi". A mislite, da bi ti kej pršlo prav?

lp


Rok

demokedes ::

Kaj res nihče ne pozna nobene resitve?

Imagination ::

Napiši skripto, ki ti ob vsaki prijavo skopira *-pst iz prenosnika/pc-ja na pc/prenosnik - odvisno, kaj je zadnja verzija *.pst-ja.
--- Če nekaj stvari, ki bi lahko šle narobe, ni šlo narobe, potem bi bilo zanje veliko bolje, če bi šle narobe!

demokedes ::

Hm, to pa žal že mal presega moje znanje. Samo a ni neka fora briefcase,(aktovke), ki ti vedno sinhronizira datoteke: A mislite, da bi s tem šlo?

lp

Rok

ABX ::

Ne se preveč igrat z pst file-om, ker niso vse nastavitve tu notri. Če ima kdo kake rulse in podbone zadevo se bo vse skupaj zmešalo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Outlook se kar ugasne in se ga ne da več ...

Oddelek: Pomoč in nasveti
82506 (2413) zlopi
»

Različne velikosti .pst datoteke v Outlook 2007?

Oddelek: Programska oprema
51948 (1894) pirx
»

Microsoft Outlook XP pro težava

Oddelek: Programska oprema
51466 (1402) voda
»

Kje so e-majli?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51058 (969) SubOrbit
»

Microsoft Outlook in dva OS

Oddelek: Operacijski sistemi
82206 (2105) andrej

Več podobnih tem