» »

Grafična šteka ???

Grafična šteka ???

peaks ::

Zadnje dni sem opazil da mi graficna kartica steka (radeon 9000 pro) !? Igrati sem probal igri (nba in euro 2004 ), pa mi je po nejkaj minutah zacelo stekati.......nato je nekaj casa spet dobro, potem pa spet zacne.....
Je pa res, da nisem opazil, da bi se ventilator na grafincni vrtel (ali se izklaplja ????), sicer pa je bila graficna po nekaj minuitah zelo vroca.

Disk je videti zdrav, rama dovolj, drugih apliakcij nisem zaganjal....zato sprasujem strokovnjake, kaj bi bilo narobe....?
Je res graficna.....se jo da popraviti, ali je bolje kupiti novo ( comp: P3 800 mhz, 128 ram ) ?....

hvala in lp
marko konc
  • spremenil: ali3n ()

ali3n ::

Na R9000pro se mora ventilator skoz vrtet (se ne izklaplja); odpri kišto, vžgi računalnik in se narahlo s prstom dotakni venta na grafični - če se ne vrti, moraš iti po novega.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Sami ::

Zamenjaj vent, vrtet se mora stalno, zdej pa se ti pregreva grafa.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Kr nekdo ::

točno tak

vent. na graf.se ti vrti samo je vprašanje kak hitro mogoče. na miru v glavnem ne sme bit. to ti je sigurno grafična

peaks ::

YO se enkrat

Hvala vsem za nasvete, imam pa se eno vprasanje.... Ventilatorja ne dobim nikjer, a mogoce kdo ve kje bi se lahko dobil. A je mozno, da obstaja tudi kaksen univerzalen, ki bi pasal na mojo kartico ???

hvala in lp

marko

deco16 ::

lej jst ti tko povem sm mew tudi jaz r9000pro in se mi je sklopil vent sam men se j sklopu zato ker je bil tako rečeno zariban. jaz sem ga lepo podmazal in mi še zdaj deluje 100%.:) samo moraš prej provirat z roko če se lepo vrti, če se ne ni zadosti podmazan.Lej težko boš dobil drugi vent raje si kupi neki obični hladilnik za grafo in bo pasal 100%.

jest10 ::

Meni je več kot mesec normalo delau brez ventilatorja. Opaziu sem šele, ko sem nekaj odpirau kišto in zavohau da se nekaj pregreva:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrupna grafična kartica

Oddelek: Strojna oprema
102223 (1971) RiNC
»

[Zračno hlajenje] Hlajenje Chipseta (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9914268 (8247) Buldožer
»

grafična kartica

Oddelek: Kaj kupiti
381270 (836) Dr_M
»

navijanje radeona9000pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
754834 (4051) c3R4R
»

Radeon 9000 --> PRO