» »

P4 konfiguracija za grafiko

P4 konfiguracija za grafiko

tntn3000 ::

Saj vem ,da je bilo že ogromno podobnih vprašanj, pa vseeno : ocenite prosim primernost
izbranih komponent. Kompjuter bom uporabljal predvsem za grafiko, cad, 3dstudio,... - ker seveda nimam neomejenega budgeta, moram pristati pač na določene kompromise... začetni kapital cca. 250k. Sistem se NE BO NAVIJAL!

P4 2.8 Ghz 800 / 512 kb
RAM 2x512 Mb (je smiselno kupovati noname rame?)
kandidati za MOTHERBOARD : ABIT IC7, GIGABYTE 8I875 ali 8IK1100
(katera po vašem mnenju? potrebujem sata raid, lan, usb 2, firewire - kako vem, da
se tega da povezati na port na sprednji strani ohišja?)
OHIŠJE Antec Sonata
GRAFIKA Radeon 9800 pro 128 MB
DVDRW NEC 2500 black
HARDDISK WD Raptor 36Gb (kasneje mislim enega še dokupiti in ju povezati v stripping raid. tretji disk pa mislim nabaviti večji za odlaganje šare in bekapiranje raida)

predlogi kje kaj kupiti in kolikšna je smiselna cena za posamezno komponento so več kot dobrodošli.. hvala!

boštjan ::

a ne bi raje kakega velikega hitachija kupo za isti denar kot je ta raptor?

PI ::

Če se boš ukvarjal s CAD-om, ti priporočam geforce grafiko (geforce 5700 ultra dela veliko bolje od radeona9800pro).
Glede procesorja pa je praktično vseeno, če boš delal samo s CAD-om. V kolikor pa bi te mogoče v bodočnosti zanimal tudi CAM, pa je AMD veliko boljša izbira.

Lp B

bostjan: zakaj ne raptorja? rabim pač najboljšo alternativo scsi diskom in glede na teste se mi je zdelo, da je to to...

PI: v čem je boljši geforce - zaradi opengl driverjev al je se kaj drugega? danes sicer uporabljam nvidio quadro fx na sluzbenem kompu in je bomba, samo tolko dnarja pa nimam... z geforci pa nimam izkusenj.
predvsem pa mi je pomembno, da mi bo laufal 3dsmax, ker autocad itak manjevise na vsaki spodobni graficni... in 3dsmax dela tudi v directx modu...

kaj pa motherboardi?

Caligula ::

Ma Hitachi je ful hiter. Pa vecji pa cenejsi pa tisji. Ne se bat-bo dost hiter zate.
Kar se RAMa tice: Kak Twinmos ali pa Geil so kar vredu za ceno (cca 28-30 jurjev na 512 Mb)
Graficno mogoce kako Nvidio 5900 ali pa ce si pri denarju celo po posti iz tujine kaka Nvidia 6800.
Nvidia je boljsa v OPEN GL. Ce bi se slo za igrce pol bi bil pa ATI boljsa izbira.
Se pa da nekatere 5900 modat v quaddro al karkoli-najdi temo o tem v iskanje.

Pekac NEC 2500 stane dobrih 21 jurjev.

Plata Abit, se raje pa Asus P4PC800. Zlo vredu plata.
Skratka kupi plato na 875 cipsetu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Caligula ()

bostjan: zakaj ne raptorja? rabim pač najboljšo alternativo scsi diskom in glede na teste se mi je zdelo, da je to to...

kot ti je že caligula rekel,za isti keš več placa,pa še hitri so. Me pa nekaj zanima,ker delaš v 3D MAXX,rabiš tudi grafo z 256MB rama ali je 128MB dovolj? Sprašujem pa zato,ker sem se prejšni teden pogovarjal z eno stranko,ki tudi dela v 3D MAXXu in je hotela tudi geForca,ampak navadno 5600 z 256MB rama,ki stane okoli 26k.jaz pa sem ji pač ponudil karto višjega cenovnega razreda,9600XT z 128MB rama in je rekla,da ma premalo rama in da je pač ta boljša z 256rama. Zdaj pa mi vi povejte,kera grafa za 3D MAXX se splača pa da ni profi grafa(quadro ali fireGL).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boštjan ()

bostjan: načeloma je ram pomemben tako kot pri igrah - zaradi tekstur. samo je pa odvisno od tega, kaj v maxu počneš. če zalimaš ortofoto posnetek v visoki ločljivosti na digitalni model reliefa in ga realtime gledaš v maxu, včasih že quadro z 128mb tenko piska...
katera neprofi grafična bi bila primerna za maxa? nimam pojma - zato pa težim tukaj na forumu.:D osebno bi verjetno vzel tako z
več memorije, ker delam v arhitekturnem biroju in se ukvarjam med drugim z vizualizacijami objektov in krajine, kjer so teksture ponavadi ključne. samo ko enkrat delaš na quadro, je težko sploh razmišljati o čem drugem... razmišljam če bi vseeno vzel quadro fx 500, ki se jo dobi pri nas za 75k, v avstriji verjetno še ceneje.
a ve kdo za kako trgovino v celovcu, kjer bi se jo dalo nabaviti?

Mogoce bi blo pa pametno, da TUKAJ najdes kakega ugodnega 6800 pa magar z 256 Mb RAMA .

hvala za link. samo nisem ziher glede teh geforcev - kolko sem sledil debati po forumu so hudo lačni elektrike,. pa na splošno imam raje preverjene zadeve. iz istega razloga se odločam za P4 in ne za AMD64... ker ko bom imel dovolj dnara pade ziher kaki 64 bitni workstation... :P
zaenkrat še vedno razmišljam o quadro seriji...

aja, caligula: vse napisane plate so na 875 chipsetu. zakaj abit in ne gigabyte? veš za kake teste ali primerjave na netu?

Poznam samo mnenja in prevladujejo nekako tale:
Asus najbolj ziher
Abit tud zlo vredu-tud za navijanje

ostalih se sploh ne omenja, ker oz samo v stilu ces da ne dosegajo teh dveh.

hmm, zanimivo. ker pobje, ki delajo pri eni bolj znanih slovenskih firm za cad projektivo, izobraževanje, postavitev sistemov, ..., pravijo takole: tyan, intel (ok, za večprocesorske sisteme), gigabyte in eventuelno asus.
torej, kako objektivno oceniti ustreznost matične plošče?

Ce fantje vedo prav za specificne tipe aplikacij verjetno ze vedo kaj govorijo. Definitivno njih poslusat. Sploh, ce ti znajo tud priblizno povedat zakaj priporocajo kar priporocajo.

tntn3000,ti rabiš stabilno plato oz. zanesljivost,navijanje je stranskega pomena.samo tista plata,ki je v navijanju najstabilnejša je v osnovi tudi stabilna

boštjan, se mi zdi logično. in katera plata bi to bila za cca. 35k?

ena od teh asusk,samo da ni deluxe ali pa ABITKA IC7 oz AI7.seveda je tukaj še tudi gigabyte,ki dela zelo v redu plate. sam pri sebi pa moraš razčistit,kaj hočeš,da ti plata ponuja(cilam na dodatke in ne na navijalske zmožnosti v BIOSU)

hvala za odgovore. sem se odločil:
P4 2.8 Ghz 800 / 512 kb
RAM 2x512 Mb VS512 al nekaj podobnega pri jae
GIGABYTE 8I875
OHIŠJE CHIEFTEC midi tower
DVDRW NEC 2510
HARDDISK HITACHI 160 Gb SATA 8mb
za grafično še nisem ziher. sem malo gledal modifikacije geforce fx5900 v quadro fx, samo
ni čisto jasno, katere funkcije so po modanju podprte v maxtreme gonilniku.
meni je zelo pomembno, da funkcionirajo realtime shaderji v 3dstudiu. ima kdo izkušnje s tem oz. ve, kje bi se dalo kaj prebrati na to temo?

Freelancer ::

Ce koga mogoce zanima, so na anandtechu v tem clanku primerjali raptorja prve in druge generacije s 120GB 7200RPm diski z 8MB in 2MB cache-a.

murmur ::

tntn3k,
gf5900 bo v redu, tudi z 128Mb rama vec kot dovolj. Modifikacija v fx3000 quadro brez problemov podpira vse kar ti nudi maxtreme.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik za arhitekta

Oddelek: Kaj kupiti
252757 (2038) suntrace1
»

Računalo za CAD - kaj vzet (strani: 1 2 )

716450 (4546) cryptozaver
»

Delovna postaja za CAD aplikacije? (strani: 1 2 )

506549 (5603) Person
»

Računalnik za Catio (strani: 1 2 )

547201 (5421) barbarpapa1
»

Hardware mod fx5950 ultra

Oddelek: Navijanje
232638 (2189) lopov

Več podobnih tem