» »

Win2k težave z instalacijo

Win2k težave z instalacijo

MTB ::

Prijatelju sem inštaliral (poskusil inštalirat) Win 2K Pro. Mašina zablokira pri Saving configuration. Če jo resetiram in ponovno zaženem ne pomaga nič.
A so mogoče kakšne posebne nastavitve v BIOSu ali kaj? Help.

RS

bastadu ::

Ka zaen računalnik ma, plata pa to...?

MTB ::

Lucky Star KTA PRO, Duron 900 MHz, 256 MB

bastadu ::

A ma mogoče kak kontroler za disk na plati? Ker disk?

MTB ::

Disk IBM 13.5 G, 7200 obr, to je vse kar vem. Vem le da na stari matični plošči ni bilo težav (Epox ZXA, C400 procesor).

bastadu ::

Jaz sem imel podoben problem z IBM DTLA diskom in HPT kontrolerjem. Potem sem si moral dol potegnit najnovejše beta drajverje za ta kontroler, pol je pa blo OK. Če ma na kaki plati ker kontroler si naj potegne dol najnovejše driverje in potem proba če bo šlo. Če pa nebo, pol pa nevem... kakšen servis mogoče, da mal pogledajo.

SI_J ::

PREVERI SPOMIN!!!
Sistem zazeni iz zagonske diskete in preveri če je s spominom vse OK.

MTB ::

Spomin je OK, preverjeno.

Han ::

Če imata navit procesor, ga odvijta; poglej za nov bios na internetu; vzemi ven kakšno kartico, ki je sumljiva (zvočna, modem...); posnemi si W2K z integriranim SP1 ali SP2. Kaj več mi ne pade na pamet. :\

TheHijacker ::

Na plati MSI KT7 pro, ki jih imamo v službi je 99 problemov povzročal enablan sound blaster v BIOS-u. Sicer ne vem če LS plata ma sound blaster na plat ampak če ga ma ga nujno disabli. Enablaš ga lahko šele potem ko so winzi že enkrat popolnoma gor.
Upam, da sem ti pomagal ;)

MTB ::

SB je na plati. Bom poskusil danes. Upam, da bo OK. Thanks, ce bo ratal bom pa porocal.

RS

TheHijacker ::

le daj... me prav zanima, če je s MSI platami enako kot s LS...

Paramedic ::

Če je disk na HPT kontrolerju, morš na začetku inštalacije inštalirat gonilnike tak da stisneš F6...ampak najbrž ni to, kajne?0:)
End transmission.

TheHijacker ::

:D dvomim, ker če si ne naložig gonilnikov za raid potem ti zamori za že pred izbiro particije... bolj verjetno je da je problem s soundblasterjem!

MTB ::

Sem disejblal soundblaster na plati, pa je se vedno isto. Za popizdit. Pregledal sem tudi en kup nastavitev v BIOSu, pa se vedno nic. A je mogoce kdo, ki ima na taksni plati instalirane Win2k?

RS

TESKAn ::

Hm, ne vem, če bo delval, ma probi disejblat ACPI v BIOS - u...jst če ne sklopim tega, ne morm inštalirat...aja, lahk tut probaš disejblat v BIOS - u vse, kar se da, ma če boš kaj takega probavu, si zapomni vse nastavitve, da jih lahk pol obnoviš...
Lp
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

MTB ::

ACPI sem že probu disejblat. Ma ta zadeva mi kar živce žre, čeprav me pa to rajca še bolj. Bom Winse inštaliru tud če bo treba mašino na prafaktorje razčlent.

RS

||_^_|| ::

Men je iste probleme delal, pol sm pa odviu mašino pa use USB naprave (modem, kamera, skener) odšteku, pol je blo pa ql. Sam zdej pa XPjov nemorm inštalerat..za popizdit

TESKAn ::

Dobra ideja to, na prafaktorje razčlent...pomeč vn vse, kar ne rabš - kartice razn grafične itd...pa disejbli vse v BIOS - u, kar se disejblat da, odvi procesor, itd...Pa obilo uspeha:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win XP ne zazna enega diska

Oddelek: Operacijski sistemi
151465 (1370) Marjan
»

RAID kontrolerji na mama platah

Oddelek: Strojna oprema
91498 (1201) Pizzicato
»

Abit BE6II (HPT366) in IBM DTLA

Oddelek: Pomoč in nasveti
141692 (1478) bastadu
»

WinXP RC1 BSOD pri instalaciji

Oddelek: Operacijski sistemi
171130 (922) andrej
»

Čuden shutdown na Abit Bx6 2.0

Oddelek: Pomoč in nasveti
191373 (1189) luni

Več podobnih tem