» »

Zaščitna ploščica za amd proc.

Zaščitna ploščica za amd proc.

mihec87 ::

No mene pa zanima kaksna je ta ploščica za amd barton procesorje če ma kdo sliko jo lahko pasta gor pa povejte še kok je to debelo pa kok vlko pa iz kerga materjala je.
Ker jest lih ne razumem kako to zasciti zato bi prosu tut cim vec slik.

mihec87 ::

A res nben nc ne ve o tej ploscici al pa kaksno sliko sj na google sn ze pogledu sam sn sam eno bedno slikco najdu.Razn ce ne zanam iskat.

Dr_M ::

tiste ploscice so vec al mn neuporabne in nic ne pripomorejo k hlajenju procesorja.
pa ponavadi so iz bakra. nism se zasledil, da bi se kje dubila za novejse procesorje (tbrede in bartone).
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

delfinus ::

Te ploscice so bolj nevarne kot pa dobrodejne. Nekateri so z njimi uspeli celo CPU skurit. Tisti stirje gumijasti distancniki, ki so na CPUju, se namrec ob pritisku uklonijo in poskrbijo za pravilno protisilo, ki jo hladilnik ustvarja ko pritiska na jedro. Ob dodatku ploscice se fukcija gumijastih distancnikov prakticno izgubi. Ce ploscica ni pravilna oz je debelina prevelika ne pride do dobrega kontakta z jedrom, kar povzroci lahko trajne poskodbe. Funkcije, da bi se z njimi doseglo boljse rezultate pri hlajenju ni. Rajsi vlozis v boljsi hladilnik kot v to ploscico.

Tule je en primerek te ploscice. http://www.1coolpc.com/xpshim.htm

Spodaj na strani sta dva linka do slikc.

lp, D.

mihec87 ::

Ja sj to vem da ne pripomore k hlajenju jest to mislim za to da nebi proca skrusu ob dajanju bloka na klipsne gor.

Keyser Soze ::

Hja če pripomore kaj k hlajenju (morda za kakšen organ od miške bi rekli po domače). Njena naloga je bolj zaščita jedra. Čeprav to opravljajo že gumijasti klobučki na CPUju.

Narejena je iz bakra in je ponavadi malo tanjša od višine jedra na CPUju. To pa zato, ker se pri kakšni montaži rade volje naredi, da hladilnik sede na kakšen rob oz. vogal jedra procesorja in ga, ko hladilniki malo bolj obremenimo(pritisnemo) odkrušimo (voila procesor je ponavadi FUČ).

Shim v bistvu prepreči, da bi hladilnik nameščali pod kakšnim večjim kotom in s tem pritiskali na robove.

Je pa važno, da imaš pravo ploščico za tvoj tip CPUja, ker lahko narediš kratek stik na kakšnim SMDjih na CPUju ali pa na mostičkih. Pa pri pritrjevanju hladilnikov z vijaki (vodno, ipd) ni potrebno imeti ploščice, ker se ponavadi hladilnik ne nagiba ampak se ga položi direktno na jedro in potem privijači.

P.S.: Jaz jo imam, pa mi ni žal. Moj frend pa ja okrušil rob jedra na Bartonu in ga uničil. Če bi imel to ploščico se pomoje to ne bi zgodilo.
OM, F, G!

mihec87 ::

Keyser soze kje si dobil to ploscico pa ce jo mas prav za amd procesor al si kupu ono za navadn athlon proc pa si jo mal predelu.Ja sj zato bi jo js mel k to se lahk hitr nrdi da proc okrusis.Vem da pr bloku ga das sam gor pa sraufe zategujes sam pr temu na klipsne je pa mal drgac zato bi raj mel to ploscico.Da se nebom slucajno gdaj tepu po glavi bom raj dau tistih 1ksit.

Keyser Soze ::

Ja dobu sm jo v Mlacomu. Za 500 tolarjev. Kar veliko za tisti mali košček pleha. Ampak jebi ga. Vsaj ThermalTake piše gor.:D

Me je pa nadobudni prodajalec Jurij prepričeval, da dotični plošček ni za Bartone. Pa sem si mislil, bom že predelal da bo pasalo. Ampak ne. On ni in ni hotel prodati ploščice, dokler se ni spomnil Salomonske rešitve. Na račun je napisal, da je bila stranka opozorjena na dejstvo neprileganja ter da se garancija ne upošteva. Kljukec...:\

No in potem sem doma pač ugotovil, da je ploščica kot izrezana za Bartona. Kdo bi si mislil. Le prav jo je potrebno obrniti.
OM, F, G!

typhoon ::

Samo ena malenkost glede teh ploscic. Ce je ploscica bakrena potem ne gre skupaj s hladilnikom iz aluminija. To drzi ali ne? Imam namrec Hladilnik Titan TTC-D5TB, ki je seveda iz aluminija in je to potem ponesrecena kombinacija.
Lp

mihec87 ::

Zakaj je to ponesrecena kombinacija.Sj to nima veze kak mas hladilnik ta ploscica je sam za to da ti zasčiti proc pred tem da bi ga zdrobil pri nameščanju hladilnika tk da nima veze ker materjal je lahk je tut diamant al pa alu al pa baker al pazlato srebro kar kol sj nima veze pr hlajenju.

typhoon ::

J a vem, da nima veze s hlajenjem. Mislil sem na nekaj drugega. Namrec , ce sta dve kovini skupaj, v tem primeru baker in aluminij prihaja do (ne vem kako se temu rece) do neke oksidacije ali kaj ze. Dobis nekaksen efekt baterijske celice. Vem, da sem nekoc nekje bral o tem, vendar se ne spomnim podrobnosti. Tudi tukaj je bilo nekoc v enem postu govora o tem, vendar je slo za primer vodnega hlajenja, kadar je radiator iz aluminija in vodni blok iz bakra, da je treba oba elementa povezati z zico, da ne prihaja do tega efekta. Res pa je, da sta ploscica in hladilnik skupaj, torej hladilnik direktno lezi na ploscici in jedru procesorja. Ne vem no, morda ve kdo drug kaj vec o tem?

mihec87 ::

Hm prvic slisim mozno je tut to ceprav sj pr vodnemu voda use skup povezuje.No sj mogoce bo pa ker kj vec vedu povedat o tem.

Nejc Pintar ::

temu se reče galvanski člen, vendar kolikor jaz vem ni problema če ni zraven kisline...
Lahko je biti prvi, če si edini!

Keyser Soze ::

Galvanska korozija. Ne ni problem. Verjemi.
OM, F, G!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Članek: Kištica utišaj se (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
13613157 (8152) Glicerin
»

Ati 9800 pro in vodni blok zanjo?!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
221592 (1197) MrGTO
»

Kako se bodo navijali bartoni?

Oddelek: Navijanje
211064 (804) Fury
»

Zaščitne ploščice AMD za procesor??

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231390 (1117) Kaboom
»

termicna slika procesorja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141144 (763) MITT007

Več podobnih tem