» »

Pretvorba DOC v HTML - vsaka stran (list) v nov html dokument

Pretvorba DOC v HTML - vsaka stran (list) v nov html dokument

celk ::

Pozdrav,

že kar nekaj časa iščem pripomoček, ki bi pretvoril MS Word ali OpenOffice dokument v html na tak način, da bi za vsako stran originalnega dokumenta ustvaril novo html datoteko.

Moj primer (da bo še bolj jasno):
Imam dokument "Katalog.doc", ki ima 100+ strani. Vsak izdelek je na svoji strani (slikca, kratek opis, ...). Ta dokument je ustvarjen s pomočjo tehnike spajanja dokumentov enkrat na teden iz zbirke podatkov in ga naša firma dobi po e-pošti.
Če ta dokument izvozim v html (iz Worda) dobim zeloooo dolg html dokument. Jaz pa bi rad imel 100+ html dokumentov, v vsakem dokumentu pa le en izdelek. Dokumenti so lahko poimenovani z zaporedno številko, še bolje pa bi bilo če bi bili s šifro izdelka, ki bi jo pretvornik dobil v posebni oznaki na posamezni strani Word dokumenta.

Na spletu sem že našel dva skoraj primerna programa:
Webworks Publisher in ClickToConvert. Pozna kdo še kaj bolj elegantnega (cenejšega, ...)?

Hvala znalcem.

webfreak ::

Kot si že sam ugotovil bo to potrebno početi ročno :\! No v Wordu lahko shraniš doc datoteko kot html datoteko toda kot si ugotovil to naredi obupno dolgo kodo, ki bo povzročila le daljše nalaganje dokumenta. Dreamweaver lahko zelo močno oklesti to nezaželjeno kodo in naredi nekaj "užitnega":\. Ta program je izdelek Macromedie. Poizkusno verzijo programa dobiš tudi na njihovi uradni strani. Upam da sem malo pomagal toda ne poznam nobenega programa, ki bi lahko pretvoril več datotek v html ob enkrat ali pa da bi ob tem naredil kolikor tolik prežvečljivo kodo!

Skrat ::

Hmm... kako bi to spravil v html sicer ne vem... bla bi pa ena varianta, da zadevo exportas v pdf in potem pdf fajl razrezes na strani (en tool, ki ti to naredi je recimo pdsplit).

Potem bi se lahko naprej igral z zadevo in jo skonvertal nazaj v html (pdf2html), samo to je hud work-around in kvaliteta bi bla bolj boga... morda pa se ti vseeno porodi kaksna ideja :8)
Free software is a matter of liberty, not price.

Matej_ ::

celkukec:
Rešitev tvojega problema je relativno preprosta. Glede na to da je struktura dokumenta ves čas ista, preprosto izbereš nekaj kar deli en odsek od drugega (napr.: page break, šifra izdelka, slika...) in za vsak odsek automatično kreiraš nov fajl (za ime fajla pa recimo izbereš šifro izdelka). Najhitreje bi ti to uspelo če bi napisal kratko skripto v vbscriptu ali javascriptu (če si začetnik imaš uro do dve dela max.)... Predhodno pa skonvertaj cel dokument v html (ne glede na dolžino), po možnosti z orodjem ki preveč ne zapaca kode.

_Beast ::

Prav tako acrobat 6.0 profesional ( cca 100Mb ) pretvarja iz doc v html

Jackass ::

Da bi tole ročno delu, te pa res ubije. Ker če maš npr. na vsaki strani eno slikco, je to 100 slikc, za katere je treba narest linke v html-ju pa še sliko oblikvt... To je ful preveč dela.

Tko, da probi kej od teh predlaganih progov (sam sicer ne poznam), sam bo velik laži!
jAcKaSS

celk ::

Sem preizkusil ClickToConvert in WebWorks Publissher 5.0 čez vikend in mislim, da bom uporabil slednjega. Zna zelo dobro razdeliti dokument na več html datotek (celo "tag" lahko vstaviš na Word-ovo stran v obliki sloga (kar je v mojem primeru pravzaprav že narejeno) in so torej html-ji "logično poimenovani (po šifri izdelka). Poleg tega pa naredi zelo čist html dokument. Zame popolnoma ustreza, za tiste, ki pa potrebujete kar najbolj verno ohranitev wordovega oblikovanja, pa priporočam ClickToConvert, ki zna tudi sam zelo lepo razdeliti doc v več html strani, a ponuja nekaj manj nastavitev kot WebWorks Publisher.

Hvala za predelagane rešitve a v mojem primeru mi ne ustrezajo, ker so ali preveč "okrog ovinka" ali pa zahtevajo kar nekaj programiranja, ki ga žal nisem tako vešč.

Hvala še enkrat.

CaqKa ::

kolikokrat na mesec pa bi to moral naredit?

celk ::

Praviloma 1x na teden, kašen teden ne dobimo novosti/popravkov, včasih pa tudi do 2x na teden. Povprečno torej 5x na mesec. Zakaj sprašuješ?

CaqKa ::

zaradi tega ker jo to bistveno pri tem vprašanju ker nekateri očitno niso razumeli da more ta pretvorba potekat avtomatizitano. :)

pa zaradi tega, ker četudi nisi vešč programiranja, bi se verjetno našla dobra duši, ki bi ti napisala (verjetno macro za word) skript, ki bi za vsako stran posebej generiral html?

kaj če pa tisti glomazni html z vsemi artikli opremiš z naslovi za vsak artikel in en index, in nato preko indexa dostopaš?
primer: hočeš artikel 352
greš na www.stran.com/artikli.html
na vrhu je seznam (wordovo kazalo), na katerem klikneš na povezavo artikel 352, ki odpre www.stran.com/artikli.html#352

to je seveda samo moja predlaga začasna rešitev :)

shark_nm ::

hmmm da obudim temo ;). En wordov dokument moram spremeniti v html. Če kar direktno z wordom je koda precej kičasta. Ali ima kdo rešitev kateri program bi kar se da najbolj čisto kodo napravil? Morda clicktoconvert? ali kar Acrobat?.

anyone?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shark_nm ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izvajanje php v .html

Oddelek: Izdelava spletišč
241945 (1294) Tody
»

Kako smiselno urediti zbirko datotek

Oddelek: Programska oprema
82097 (1939) c3p0
»

(php or html) za stran z malo novicami?

Oddelek: Izdelava spletišč
10914 (739) Hair
»

HTML v Pdf

Oddelek: Programska oprema
71823 (1718) Fukomuko
»

Kako izdelati spletno stran na osnovi tabele?

Oddelek: Izdelava spletišč
141981 (1719) Jackass

Več podobnih tem