Forum » Navijanje » Voltaza RAM-a
Voltaza RAM-a
daks ::
Zivjo
Zanima me koliko naj bi bila voltaza rama in cpuja.
Meni BARTON 2600+(2.75V) ne gre cez 11.5 × 190 MHz, ram INFINEON PC3200(2.4V) pa mi ne gre cez 83% CPU-ja(158MHz).
Prosim pomagajte.
Hvala
Zanima me koliko naj bi bila voltaza rama in cpuja.
Meni BARTON 2600+(2.75V) ne gre cez 11.5 × 190 MHz, ram INFINEON PC3200(2.4V) pa mi ne gre cez 83% CPU-ja(158MHz).
Prosim pomagajte.
Hvala
Caligula ::
Odvisno je od posameznega RAMa. Eni majo radi vec elektike drugi spet ne tok. Pac probavaj. Nalozi si program 8rdavcore pa z winsev pocasi postopoma navijaj pa bo hitreje. Bos ze nasel svoje meje pa optimume.
Jackal ::
2.75V imaš na procesorju???
Upam da je tipkarska napaka, ker drugače se boš lahko kmalu poslovil od procesorja. Tale Barton namreč privzeto deluje pri 1.65V. 2.75V je pa veliko preveč zanj, tudi če ga hladiš s tekočim dušikom ali čem podobnim. Ne ga lomit s tako visoko napetostjo.
Po drugi strani pa imaš RAM na nekam sumljivo nizki napetosti. Legendarni BH-5 čipi proizvajalca Winbond namreč privzeto delujejo tam okoli 2.75V. Svoje zmogljivosti začnejo kazat pa šele pri višjih napetostih (2.9V - 3.2V)
Lahko napišeš kakšno oznako čipa na ramu, pa ti povem koliko napetosti rabi...
Ne se iz igrat takoj z visokimi napetostmi, ker imam občutek, da je tvoj ram narejen v novejši tehnologiji in rabi zaradi tega tudi nižjo napetost.
Upam da je tipkarska napaka, ker drugače se boš lahko kmalu poslovil od procesorja. Tale Barton namreč privzeto deluje pri 1.65V. 2.75V je pa veliko preveč zanj, tudi če ga hladiš s tekočim dušikom ali čem podobnim. Ne ga lomit s tako visoko napetostjo.
Po drugi strani pa imaš RAM na nekam sumljivo nizki napetosti. Legendarni BH-5 čipi proizvajalca Winbond namreč privzeto delujejo tam okoli 2.75V. Svoje zmogljivosti začnejo kazat pa šele pri višjih napetostih (2.9V - 3.2V)
Lahko napišeš kakšno oznako čipa na ramu, pa ti povem koliko napetosti rabi...
Ne se iz igrat takoj z visokimi napetostmi, ker imam občutek, da je tvoj ram narejen v novejši tehnologiji in rabi zaradi tega tudi nižjo napetost.
Walking the way is something completely different than imagining the way.
daks ::
Caligula 8rdavcore mi sploh ne dela oz. ne podpira moje plate, tako da ce poznas se kak podoben program mi prosim sporoci.
Hvala
Hvala
Caligula ::
Pa si probal? Instalirat pa to?
Zal ne poznam nobenega drugega takega programa.
Mogoce kje v googlu kaj najdes samo dvomim.
Probaj, ker tak program naredi comp se enkrat bolj user friendly.
Zal ne poznam nobenega drugega takega programa.
Mogoce kje v googlu kaj najdes samo dvomim.
Probaj, ker tak program naredi comp se enkrat bolj user friendly.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | BEST high-end ramOddelek: Kaj kupiti | 2086 (1699) | All |
» | Corsair CMX -prosim ???Oddelek: Kaj kupiti | 946 (831) | MEDENA |
» | Volt mod pomocOddelek: Navijanje | 1465 (1318) | bozicek |
» | Twinmos twister pc3700Oddelek: Navijanje | 1885 (1227) | PlayTheGame |
» | problemi, sami problemi...Oddelek: Strojna oprema | 1149 (1042) | |{wan |