» »

disk boot error, insert system disk and press enter

disk boot error, insert system disk and press enter

ql000 ::

ob zagonu računalnika, ne vedno, mi napiše: disk boot error, insert system disk and press enter. lučka na HDD konstantno sveti, po približno 30s se ugasne, in takrat vem, da moram mašino ugasnit in ponovno prižagat in šele potem se lahk bootam v win al pa linux. kaj bi blo lahk narobe???
z neta sm si potegnu programček za pregledat disk original od maxtorja, ta mi javi, da je z diskom vse OK (vsi testi). dozdej je vse delalo brez problema. osebno sumim napajalnik (malo nora ideja), sam argument za to:
disk lahk po enem cajtu slišiš ko zalaufa; primer: prižgem računalnik, lučka za HDD sveti konstantno, počakam, da se lučka ugasne, ugasnem mašino, prižgem mašino, disk slišiš, in potem vse v redu kakor, da ni blo nič!!!

a je mel kater že takšno izkušnjo? diska glih ne bi rad formatiral, vsaj zdej še ne dokler so izpiti!;(

boštjan ::

priključi ga na drug molex priključek

ql000 ::

hvala boštjan!
imel sem ga priklopljenega na zadnjem priključku, zdej ga mam na ta srednjem. sam še zmeraj mi ni jasno zakaj je prišlo do tega?
LP

boštjan ::

da te potolažim,imam isti problem,kot da PSU disku ne dovede štroma,sem že tudi sam parkrat molexe zamenjal

ql000 ::

ma ja sej, včeraj sm bil prehiter! dnes zjutraj je bla ista pesem, ma noče zalaufat diska!! priklopu sm enga starega gor 2G pa ga zalaufa. ta ki me zaj*** je maxtorjev 60G. kaj naj probam zdej z novim napajalnikom?

boštjan ::

meni se je zdaj normalno vključo.a maš kaj navito mašino?je disk SATA ali ATA?

JustVi ::

disk bo crknu

;(

maro ::

meni so se podobne stvari dogajale, ko sem kaj brskal po računalniku. največkrat mi ni zaznal diska, ali pa je crknil med delovanjem, včasih pa računalnik sploh ni zalaufal (razen ventilatorjev).
sem zamenjal napajalnik, pa je vse v redu.
kaj se pa zgodi, če priklopiš oba diska - pa daj vsakega enkrat na master.

ql000 ::

disk je ATA. pogruntal sm, da če iztaknem priključek od napajalnika na disku pa ga spet priklopim zadeva laufa. hecno a? ko da se mu morajo kondenzatorji spraznit, da pol lahk normalno dela! drgac sm testiral tud rame z mem86, vsi testi pozitivni, tak da RAM odpade. ma iz laba si bom prnesu voltmeter pa bom vidu, kaj je z napajalnikom, drgac pa nov disk (matr spet bo šlo 30K!!!!!!!!!!!!!)

boštjan ::

meni se je danes,hvala bogu, brez problema zalaufal.sumim pa tudi jaz napajalnik

ql000 ::

JustVi: kako veš, da bo riknu? mislim sej se strinjam, sam maš argumente al iskušnje z takimi problemi, dej povej kaj več!

Azrael ::

@ql000:

V tej temi preberi moj in Jackal-ov post.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

SodVina ::

jest sem mel podobne izkusnje z enim starejsim diskom (2GB). Na novejsem napajalniku se sploh ni zagnal racunalnik (vzgan je bil cca 2 sekundi, potem pa je ugasnil), na malo starejsem napajalniku pa je se normalno delal, potem pa sem ga se nekajkrat formatiral in potem je slo vse v piz.. zdej disk ne dela vec, sam se neki error-ji ven mecejo, ce hoces kaj delat z njim.

Ja tanov napajalnik je ze nekaj slutu, medtem ko tastar se pojma ni imel, ampak je tud za njim prslo...

torej mozno je, da ti bo disk crknu, tukaj bi prisla prav garancija...

iNN ::

Ja jest mam isti problem sam fora je zdej ta: u masini sm mu zvezana 2 napajaca ( en za plato drug za diske CR-ROME DVD ..) no in mi je un drug crknu in jes ga uzamem vn in na prvi napajalnik prkljucim disk na kermu sm mu OS in se en CD rom zaprem kisto in przgem komp in kaj se zgodi : disk zacne spuscat sumljive zvoke (nekakso brnenje po ritmu) in mi kuj ko komp ugotovi da nimam boot CDja (ker mam u BIOSU nastavlen da je frist boot device CD ROM) napise da je nasu na disku napako in da nej prtisnem Ctrl+Alt+Del za restart in to nardim in spet isto. Nakar grem sformatirat disk in zivljenje spet tece po starih tirnicah, ampak fora zdej je da mi HDD LED cist neprestano gori nc ne ugasne al pa ne utripa ampak cist skos gori. A kdo kej ve zakaj, obenem mam pa na sumu da mi bo disk zdaj zdaj crku, mam kr tak obcutek, zato k kar usako stvar odpira dlje casa, in bolj pocas se masina skupi zboota. ma kdo kaksen odgovor zakaj se mi to dogaja ?? pa ce so moji sumi upraviceni ? :\

ql000 ::

ja jst sm pogruntal že nekaj novega: v bios-u sm restiral na tovarniške nastavitve, in zdej mašina ob prvem boot - u ponovi tisto sranje Disk boot error, ..., ga resetiram in je vse v redu!!! ko bom mel caj bom naredu, kot je Azrael reku!

LP

Blinder ::

Mozno da javi tako napako če cedi recimo kaki ide kontroler? Al kaj drugega?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nova grafična - disk boot failure

Oddelek: Pomoč in nasveti
261933 (1370) pegaso
»

Kako uničt hdd? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
503208 (3206) Pepo
»

Kako dobiti podatke s SATA diska?

Oddelek: Strojna oprema
121322 (1085) Spajky
»

Včasih mi javi DISK BOOT FAILURE...

Oddelek: Strojna oprema
271534 (1177) drejcmb
»

Kontakt molexa se je dotaknil ohisja

Oddelek: Pomoč in nasveti
121897 (1597) SkIDiver

Več podobnih tem