Forum » Pomoč in nasveti » A železo res škodi računalniku?
A železo res škodi računalniku?
Netrunner ::
A železo res škodi računalniku?
Malo čudno vprašanje ne ma .... pač eno staro delavno mizo ki ima vse profile iz železa sem predelal v računalniško .... pač da sem naredil plac za monitor, škatlo, skener, tiskalnik, ups,.... no ... slišal sem da zaradi nekega magnetizma škodi to računalniku ...
je to res? mogoče kdo kaj ve o tem?
Malo čudno vprašanje ne ma .... pač eno staro delavno mizo ki ima vse profile iz železa sem predelal v računalniško .... pač da sem naredil plac za monitor, škatlo, skener, tiskalnik, ups,.... no ... slišal sem da zaradi nekega magnetizma škodi to računalniku ...
je to res? mogoče kdo kaj ve o tem?
Azrael ::
Najbolj se bo poznalo CRT monitorju. Zaradi magnetnih polj se lahko pojavijo deformacije slike in napačne barve. Nekoliko manj so občutljivi diski in diskete, samo če je računalnik v aluminijasti škatli ne bo hudega. Al je slab prevodnik magnetizma. Ostalim komponentam magneti ne škodujejo.
Uporabi kompas in preglej ali je kje ohišje namagneteno. Razmagnetenje je pa večji problem, za ta namen se uporabljajo posebne tuljave, samo je vse skupaj bolj podobno boju z mlini na veter, ker se železni ali jekleni profili namagnetijo zelo lahko (zvočniki, vpliv monitorja...).
Skratka, zmontiraj skupaj in boš dobesedno videl rezultate.
LP, Azrael
Uporabi kompas in preglej ali je kje ohišje namagneteno. Razmagnetenje je pa večji problem, za ta namen se uporabljajo posebne tuljave, samo je vse skupaj bolj podobno boju z mlini na veter, ker se železni ali jekleni profili namagnetijo zelo lahko (zvočniki, vpliv monitorja...).
Skratka, zmontiraj skupaj in boš dobesedno videl rezultate.
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Netrunner ::
aha .... ma glede na to da je samo ogrodje železno .. vse površine .. kjer bo računalnik, monitor, tiskalnik ... pa so lesene ...mislim da tudi monitorju ne bo škodilo .... aja pa sem slišal da je fajn da ozemljim mizo ... tako da ne bo minimalnih problemov ... upam
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj to ne deluje (perpetuum mobile again) (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13493 (5308) | cvalsr |
» | Računalniška miza do nekje 1000 eur (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28209 (25698) | root987 |
» | DemagnetizatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3310 (2738) | Brane2 |
» | Energija iz nič. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 18007 (12365) | jest10 |
» | Disk blizu napajlnikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3906 (3442) | Pyr0Beast |