Forum » Operacijski sistemi » linux priklop na internet
linux priklop na internet
Feniks ::
lp sem začetnik v slo-tech Linux-u in bi se najprej rad zahvalil Gandalfaru in skratu za pomoč pri nastavitvi slo-tech linux na disk .Zdej mi pa neki ni jasn ko sem bil na delavnici smo sam prklopli mrežni kabel in je internet deloval. Sedaj si pa doma nastavljam v KPPP vmesniku kar rabim ko pa se hočem priklopit mi pa napiše ( kppp ne more najti: /dev/modem ...Prosim preverite.če je vaša naprava za modem nastavljena pravilno in/ali nastavite lokacijo vaše modemske naprave na jezičku o modemu v nastavitvenem pogovornem oknu.)
za kakršnokoli pomoč se že naprej zahvaljujem.
lp Feniks
za kakršnokoli pomoč se že naprej zahvaljujem.
lp Feniks
CCfly ::
Ali imaš analogni modem ? ADSL ? Kabelsko ? Ker prej si bil priklopljen na Internet preko lokalnega omrežja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CCfly ()
Gandalfar ::
verjetno ima analogca..
zdaj je sam se vprasanje na kateri com port je prikljucen.. ce je na COM1 potem naredi symlink ..
ln -s /dev/ttyS0 /dev/modem
in potem se enkrat poizkusi..
zdaj je sam se vprasanje na kateri com port je prikljucen.. ce je na COM1 potem naredi symlink ..
ln -s /dev/ttyS0 /dev/modem
in potem se enkrat poizkusi..
hruske ::
odpri konzolo (npr. napises alt-f2 in vpises "konsole") in napisi "pppoeconf" in sledi navodilom.
Feniks ::
Nevem kok nej sprobam k v Celju nimamo nobene ap.
Kok bi pa gonilnike poiskal in jih instaliral
Kok bi pa gonilnike poiskal in jih instaliral
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Operacijski sistemi | 97268 (24925) | Skrat |
» | Prekinjanje dial-up povezave na linuxu... KPPPOddelek: Operacijski sistemi | 1162 (1023) | sverde21 |
» | Mandrake 9 ne spozna modemaOddelek: Programska oprema | 910 (789) | dr.J |
» | linux in motorola-modem driversOddelek: Operacijski sistemi | 1041 (904) | dr.J |
» | Modem v linux mandrakeOddelek: Pomoč in nasveti | 1091 (1026) | dr.J |