Forum » Operacijski sistemi » Windows 2000; spreminjanja izgleda map
Windows 2000; spreminjanja izgleda map
Microsoft ::
Mene je tole ze kr neki cajta nerviral. Zdele sm mal pogooglal, pa sm najdu, kje mi prej ni stimalo, da stvar ni delala.
Kle bom napisu en mini postopek, kak to nardit.
Odpres recimo beleznco, pa notri skopiras naslednji text:
[.ShellClassInfo]
IconFile=%systemroot%\System32\CMD.EXE
IconIndex=0
Potem pa fajl shranis kot Desktop.ini. v mapo, kateri hocete spremenit izgled. Recimo, ce hocete spremenit izgled mape C:\Test, potem morete shraniti Desktop.ini v to mapo; torej C:\Test\Desktop.ini.
Potem odprete Command prompt, in se "pomaknete" do c:\> (cd.. in c: vam pridejo pri tem v pomoc). Potem pa napisete attrib +S Test. S tem ukazom boste spremenili datoteko v sistemsko datoteko. Istocasno pa bo datoteka spremenila izgled v ikono od Command prompt-a.
No, sedajle sem poskusil in lahko namestu attrib +S Test uporabite ukaz attrib +R Test. S tem boste psremenili Read-only file Attribute.
Ce vas zanima kaj vec, pa napisite ukaz attrib /?.
Zdej, spremenite lahko izgled na katero koli drugo ikono, ki se vam zazdi. Spremeniti je treba samo drugo vrstico, da bo le-ta "kazala" na zeljeno ikono.
Kake so pa posledice, zaradi spreminjanja mape v sistemsko (ali Read-Only file Attribute) mapo, pa nevem. Samo brez tega se ikonca noce spremeniti. Trenutno mi pa se vse dela, tako da zgleda, da ni kaj hujsega.
Nej se povem, da ce koga zanima, kako prikazati attribute posameznih map. Najpreg greste pod View (v Toolbaru!) in izberete Details. Potem pa v opravilni vrstici View -> Choose Columns in date klukco pred Attributes.
Upam, da vam je uspelo.
Vir: klik
Je pa se ena malenkost. Zanima me, ce kdo ve kak drug nacin (kot Command prompt), kako bi lahko spremenil datoteko v sistemsko (in obratno)? Jst zaenkrat nism nasel (pa tudi nisem kaj vlko iskal)....
by Miha
Kle bom napisu en mini postopek, kak to nardit.
Odpres recimo beleznco, pa notri skopiras naslednji text:
[.ShellClassInfo]
IconFile=%systemroot%\System32\CMD.EXE
IconIndex=0
Potem pa fajl shranis kot Desktop.ini. v mapo, kateri hocete spremenit izgled. Recimo, ce hocete spremenit izgled mape C:\Test, potem morete shraniti Desktop.ini v to mapo; torej C:\Test\Desktop.ini.
Potem odprete Command prompt, in se "pomaknete" do c:\> (cd.. in c: vam pridejo pri tem v pomoc). Potem pa napisete attrib +S Test. S tem ukazom boste spremenili datoteko v sistemsko datoteko. Istocasno pa bo datoteka spremenila izgled v ikono od Command prompt-a.
No, sedajle sem poskusil in lahko namestu attrib +S Test uporabite ukaz attrib +R Test. S tem boste psremenili Read-only file Attribute.
Ce vas zanima kaj vec, pa napisite ukaz attrib /?.
Zdej, spremenite lahko izgled na katero koli drugo ikono, ki se vam zazdi. Spremeniti je treba samo drugo vrstico, da bo le-ta "kazala" na zeljeno ikono.
Kake so pa posledice, zaradi spreminjanja mape v sistemsko (ali Read-Only file Attribute) mapo, pa nevem. Samo brez tega se ikonca noce spremeniti. Trenutno mi pa se vse dela, tako da zgleda, da ni kaj hujsega.
Nej se povem, da ce koga zanima, kako prikazati attribute posameznih map. Najpreg greste pod View (v Toolbaru!) in izberete Details. Potem pa v opravilni vrstici View -> Choose Columns in date klukco pred Attributes.
Upam, da vam je uspelo.
Vir: klik
Je pa se ena malenkost. Zanima me, ce kdo ve kak drug nacin (kot Command prompt), kako bi lahko spremenil datoteko v sistemsko (in obratno)? Jst zaenkrat nism nasel (pa tudi nisem kaj vlko iskal)....
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
- spremenil: Microsoft ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zaklenjeni piskoti v Win10Oddelek: Operacijski sistemi | 1289 (655) | nsa_ag3nt |
» | C-disk se mi sam polni ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 9846 (8941) | cookyx |
» | Ikona od diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1673 (1610) | Mr_Globus |
» | Trojan big problem:(Oddelek: Strojna oprema | 3766 (3559) | mini-moris |
» | Sprememba sličice ikone - več mapam na enkratOddelek: Pomoč in nasveti | 996 (939) | iMark |