Forum » Problemi človeštva » Nasilna vzgoja majhnih otrok...
Nasilna vzgoja majhnih otrok...
Temo vidijo: vsi
jype ::
Tako je. Neumnost, ki lahko otroka po nepotrebnem stane še precej več, kot zgolj zloraba s strani varuške.
Varuško se ovadi zaradi zlorabe otroka, ne pa pretepe.
Če se jo zaloti med pretepanjem, se ji otroka takoj odvzame in se jo odslovi, ne pa pretepa.
Če se jo zaloti med pretepanjem, se ji otroka takoj odvzame in se jo odslovi, ne pa pretepa.
_IKE_ ::
_IKE_> Tako je .....
Ne, ni.
O velika modrost sedaj pa že trolamo....
Da pa ne bo nejasnosti kaj tale "tako je" pomeni ti prilagam tole tvojo "modrost":
_IKE_> Sedaj že starš kateremu bi se ob ogledu takega posnetka strgal film in bi želel fizično obračunat z varuško, avtomatsko tudi pretepa lastnega otroka a ne ?
Tako je. Nobene razlike ni med fizičnim maščevanjem, obračunavanjem in telesnim kaznovanjem v katerikoli obliki.
Da ne bo pomote kaj tisti tvoj tako je pomeni.....
Tako je. Neumnost, ki lahko otroka po nepotrebnem stane še precej več, kot zgolj zloraba s strani varuške.
Obračun z varuško bi bil izraz nemoči, verjetno pa predvsem maščevanja.
Ja ne, prideš domov in na posnetku zagledaš kako varuška tvojega otroka v tem primeru celo dojenčka udarja po glavi ker njegov jok moti njeno gledanje tv-ja, in ob tem ostaneš popolnoma miren ?
Da na govorimo o tem da je celo dobiš pri tem ?
Izraz nemoči? Ona ima vsaj možnost obrambe pred napadom odraslega ( v tem primeru razjarjenega starša ), dojenček pa se lahko brani kako ?
Maščevanje ? Glej gornji stavek ....
Salonski teoretiki v polnem sijaju....
_IKE_> in ob tem ostaneš popolnoma miren ?
Čemu bi ostal miren? Seveda se vznemiriš, a to ne pomeni, da kar izgubiš razsodnost, še manj pa, da se fizično lotiš varuške.
_IKE_> Salonski teoretiki v polnem sijaju....
A to sebe opisuješ? Ker ti nisi salonski teoretik, temveč zgolj salonski. O teoriji ne veš ničesar, o praksi pa še manj.
_IKE_> Ona ima vsaj možnost obrambe pred napadom odraslega
Aha, potem je pa vse OK. Ker imaš ti možnost obrambe pred napadom odraslega ne bo nič narobe, če te nekdo ustreli. Bomo razumeli, da si mu ziher na živc stopil, ker kar tako brez razloga te že ne bi.
Primitivno plemensko razmišljanje ti na tem forumu ne bo pomagalo, žal mi je.
Čemu bi ostal miren? Seveda se vznemiriš, a to ne pomeni, da kar izgubiš razsodnost, še manj pa, da se fizično lotiš varuške.
_IKE_> Salonski teoretiki v polnem sijaju....
A to sebe opisuješ? Ker ti nisi salonski teoretik, temveč zgolj salonski. O teoriji ne veš ničesar, o praksi pa še manj.
_IKE_> Ona ima vsaj možnost obrambe pred napadom odraslega
Aha, potem je pa vse OK. Ker imaš ti možnost obrambe pred napadom odraslega ne bo nič narobe, če te nekdo ustreli. Bomo razumeli, da si mu ziher na živc stopil, ker kar tako brez razloga te že ne bi.
_IKE_> in ob tem ostaneš popolnoma miren ?
Aha ti bi o tem ko bi ti nekdo kateremu si zaupal v varstvo svojega otroka, le tega pretepel zaradi tega ker ne mogel gledat v miru tv , postal samo vznemirjen? Ti tole resno ? Kristalno jasno da si trol samo dejansko se mi vse bolj dozdeva da ti tudi dejansko tako misliš.....
_
_> Ona ima vsaj možnost obrambe pred napadom odraslega
heh, sedaj pa bomo posploševal in še orožje zraven privlekli .........
Govorim o dotičnem primeru : ona se pred udarci z roko po glavi z strani starša lahko ubrani ( oz ima vsaj možnost. je imel dojenček to možnost?
Če bi namesto polno rit teorij , imel ti v sebi vsaj malo tega primitivnega razmišljanja bi ti le to prihranilo marsikatero težavo v otroštvu...
p.s. ob vsej tvoji namišljeni inteligenci bi moral pogruntat kaj imam v mislih pod salonski teoretiki .....pa imaš še kar težave....
Aston_11 ::
Ne rešiš nič, če jo pretepeš. Le še en problem narediš. Še vedno je otrok zlorabljen in še vedno ga je ona zlorabljala. Pretep na kratko roko sicer pomeni neko fizično uravnoteženje (maščevanje), vendar pomeni tudi nadelnje nasilje. Ne bi rekel nič, če se moraš fizično spraviti na njo, da preneha maltretirati otroka, vendar ko je vsega konec, pa ne vidim opravičila. Od tu dalje ni več problem v varuški, temveč v tistem, ki jo tepe.
gruntfürmich ::
gruntfürmich> zakaj se potem huduješ nad ameriko ki jo dejansko skrbi za otroke vsega sveta; z lažjo da se ji gre samo za nafto...?
Otrok se ne vzgaja z brezpilotnimi letali s težko oborožitvijo. Niti varuška na zgornjem posnetku ni pobila 30 otrok, kot jih skoraj vsak napad na kakšno afganistansko vas.
ne dojameš napisanega ali samo trolaš v svojo smer?
cryptozaver je izjavil:
Zanimiva tema... sem zagovornik nenasilja ker mi povsem jasno, da se starš k nasilju zateče v trenutku ko ni sposoben več na drugačen način rešit neke situacije. To pa je pri pretepanju nič drugega kot znak umske šibkosti, nezrelosti, egoizma in še kaj. Otrok je natančno naša slika in težave z njim so v resnici težave s samim seboj. Situacija ko se nekdo fizično znese nad otrokom pa tudi ni problem danega trenutka ampak je precej globji. Pomeni, da je udarec udrihanje po svoji šibkosti poleg tega, da se bitje, ki se samo ne zna branit ob tem grdo in podlo zlorablja. Pa da ne idealiziram. Kakšna vzgojna seveda včasih ne škodi to se strinjam in takih otroci ne zamerijo in jim pomoje tudi ne škodijo. Ker starši tudi nismo brez napak, še manj pa vsega zmožni stroji, življenje pa nas dostikrat pripelje na sam rob naših zmogljivosti. Vseeno pa smo polnoletne odgovorne osebe in če od koga se lahko od otrok zelo zelo veliko naučimo. Imamo lepo priložnost da zrastemo kot človek, to pa otroci čutijo in znajo zelo lepo nagradit. To je moje mnenje in hkrati izkušnja.
jst pa mislim da je za otroka celo bolje da ga telesno kaznuješ kot da ne.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
gruntfürmich je izjavil:
gruntfürmich> zakaj se potem huduješ nad ameriko ki jo dejansko skrbi za otroke vsega sveta; z lažjo da se ji gre samo za nafto...?
Otrok se ne vzgaja z brezpilotnimi letali s težko oborožitvijo. Niti varuška na zgornjem posnetku ni pobila 30 otrok, kot jih skoraj vsak napad na kakšno afganistansko vas.
ne dojameš napisanega ali samo trolaš v svojo smer?
stalna praksa .....no je vsaj dosleden pri tem ...
cryptozaver ::
cryptozaver> Mislim da bi vsak normalen človek želel obračunat s tole varuško. V naravi človeka je, da zaščiti šibkejšega. To nima veze z obračunavanjem z otroci...
Otroka se ne zaščiti tako, da se fizično obračuna z varuško.
Želeti ali storiti ni eno in isto. Človek pomisli na marsikaj (vsak sam zase ve) in tega se ni treba sramovati. Sramovati se gre kvečjemu svojih dejanj. Tu se ločimo od živali, ki delujejo nagonsko, človek pa ima možnost izbire...
cryptozaver> človek pa ima možnost izbire...
Tako je.
Ampak nekateri med nami pravijo, da niso ljudje. No, jaz jim ne bom oporekal.
Tako je.
Ampak nekateri med nami pravijo, da niso ljudje. No, jaz jim ne bom oporekal.
gruntfürmich ::
sramovati se je edino treba ljudi, ki stavijo vse na list papirja in ne na medčloveške odnose...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
BigWhale ::
Aha ti bi o tem ko bi ti nekdo kateremu si zaupal v varstvo svojega otroka, le tega pretepel zaradi tega ker ne mogel gledat v miru tv , postal samo vznemirjen? Ti tole resno ? Kristalno jasno da si trol samo dejansko se mi vse bolj dozdeva da ti tudi dejansko tako misliš.....
Ne reagiramo vsi ljudje drugace. Ce bi videl zensko kako pretepa otroka, bi seveda skocil vmes. Ce je pa pri tem ne bi zalotil, je pa ne bi kar tako napadel.
Moja precej pogosto uporabljena fraza je: "mogoce ne zgleda, ampak trenutno sem kar precej jezen ..."
phuntaox ::
jaoo...pa daj no, kar z leve pa desne po glavi, kot da je v ringu. Tak bolano da me v prsih stisne.
mislim, da bi babi pri meni postalo hitro jasno, da sem zelo, zelo jezen. Verjetno bi jo blo strah kot že od malega ne (gotovo je bila v življenju sama deležna doze nasilja, takšnega ali drugačnega), ker bi se tresel in drl ko zmaj. Mogoče bi si še jebeno roko razbil na mizi, štokih, elementih, vsem....mora to vse ven - jebiga! (saj otrok bi bil v drugem delu bajte;)... Ne bom se delal, da sem (pre)visoko civiliziran vesoljec - še vedno sem opica. Ampak pripravil bi jo do joka brez dotikov...tak bi ji psiho zjebal, da bi mi jo blo popolnoma žal še udarit, ko bi jo v tisto skremženo faco pogledal.
Že zdaj sem jo davil v mislih madona...ampak samo z desno, leva je intervenirala
... ampak da bi na koncu koncev ××××× še mene tožila, ali pa huje, da še greš v zapor zaradi uboja hahaaha??
no way, hose. - pol si zelo škodil otroku, kar v bistvu kaže, da ti ni mar, da je tvojega OTROKA tepla, ampak je TVOJEGA otroka tepla.
Drugače pa že 10000× slišano, pa še vedno ne verjamemo: nasilje rodi nasilje.
...fight fire with water ane...
mislim, da bi babi pri meni postalo hitro jasno, da sem zelo, zelo jezen. Verjetno bi jo blo strah kot že od malega ne (gotovo je bila v življenju sama deležna doze nasilja, takšnega ali drugačnega), ker bi se tresel in drl ko zmaj. Mogoče bi si še jebeno roko razbil na mizi, štokih, elementih, vsem....mora to vse ven - jebiga! (saj otrok bi bil v drugem delu bajte;)... Ne bom se delal, da sem (pre)visoko civiliziran vesoljec - še vedno sem opica. Ampak pripravil bi jo do joka brez dotikov...tak bi ji psiho zjebal, da bi mi jo blo popolnoma žal še udarit, ko bi jo v tisto skremženo faco pogledal.
Že zdaj sem jo davil v mislih madona...ampak samo z desno, leva je intervenirala
... ampak da bi na koncu koncev ××××× še mene tožila, ali pa huje, da še greš v zapor zaradi uboja hahaaha??
no way, hose. - pol si zelo škodil otroku, kar v bistvu kaže, da ti ni mar, da je tvojega OTROKA tepla, ampak je TVOJEGA otroka tepla.
Drugače pa že 10000× slišano, pa še vedno ne verjamemo: nasilje rodi nasilje.
...fight fire with water ane...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Otroka na rit. Kje je meja? (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 113638 (98840) | mailer |
» | Šolanje doma (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 14741 (13724) | guest #44 |
» | Današnja mladina (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 7953 (6804) | b0B3k |