Forum » Pomoč in nasveti » Pošiljanje računalnika (škatle) po pošti
Pošiljanje računalnika (škatle) po pošti
dux ::
Trenutno se nahajam na Norveškem in uspel sem si pridobiti dokaj soliden računalnik. Sedaj, ko zapuščam "deželo dežja", bi si rad račuanlnik ( samo škatlo brez monitorja ) rad poslal na dom.
Zanima, me, če je treba raćunanlik še kako dodatno zavarovati, da se komponente v njem ne poškodujejo, ali pa naj račuanlnik enostavno vržem v kartonsto škatlo in pošljem ?
Ima kdo s tem kakšne izkušnje ?
Hvala za pomoč
Zanima, me, če je treba raćunanlik še kako dodatno zavarovati, da se komponente v njem ne poškodujejo, ali pa naj račuanlnik enostavno vržem v kartonsto škatlo in pošljem ?
Ima kdo s tem kakšne izkušnje ?
Hvala za pomoč
Wad@ ::
Sicer izkušen nimam, ampak najbrž bi moral VSAJ dati kakšno nalepko za 'zelo lomljivo', etc.
||_^_|| ::
A da bi pa s sabo nesu pa ni varjante?
Ce bos posliljal daj vsekakor v veliko skatlo in ful oblozi s stiroporjem, itd, pa lomljivo dej gor. Mogoce raje razmisli o kaksni UPS dostavi al pa kej tazga ker cene kokr vem niti niso tako zelo visje od poste. Sploh ce zadeva ni nujna.
Ce bos posliljal daj vsekakor v veliko skatlo in ful oblozi s stiroporjem, itd, pa lomljivo dej gor. Mogoce raje razmisli o kaksni UPS dostavi al pa kej tazga ker cene kokr vem niti niso tako zelo visje od poste. Sploh ce zadeva ni nujna.
tratto ::
Dobro premisli ali je vredno. Kolikor jaz poznam DHL ipd. so bile škatle vedno potlačene. Verjemi, da jih 'zamorci' na zbirnih postajah premetavajo kot krompir. Po moje imajo še večji užitek, če gor piše lomljivo.
Šimpanz ::
Jaz bi zelo premislil ali bi poslal tako dragoceno stvar kot je računalnik po pošti. Ko smo bili v srednji šoli na ekskurziji na pošti smo gledali kako paketi šibajo po tekočih trakovih. Ravno ko smo šli mimo je en paket (po moje je imel približno eno kilo) padel na tla z enega metra. Poštar ga je pobral in vrgel (resnično vrgel) nazaj na tekoči trak. Če bi se to zgodilo z računalnikom bi se sigurno kaj zlomilo. Svetujem ti da ohišje zapakiraš v čim manjšo škatlo ki jo potem obložiš s kakšnim polnilom in daš v večjo škatlo. Obvezno snami hladilnik iz procesorja ker ti lahko polomi matično ploščo pri kakšnem padcu.
Gandalfar ::
vprasanj, ce se ti neb splacalo pustit ohisja pa napajalnika tam pa kar v ruzak zabasat graficno, disk, proc+plato :)
dux ::
Med branjem vaših komentarjev me je pošiljanje računalnika po pošti povsem minilo. Sedaj razmišljam, da bi računalnik (kar celo škatlo) zabasal v ogromen ruzak kot prtljago in ga lepo obložil z oblačili, ki jih tudi tovorim domov. A je to dobra ideja ?
Glede dejstva da Norveška ni v EU : ali bi v primeru, da bi imel račuanlnik v letalski prtljagi na meji lahko imel kakšne probleme s carino ?
Hvala
Glede dejstva da Norveška ni v EU : ali bi v primeru, da bi imel račuanlnik v letalski prtljagi na meji lahko imel kakšne probleme s carino ?
Hvala
kuglvinkl ::
Vsekakor mora biti kišta razstavljena, predvsem mislim na CPU HSF, še posebej, če je gor težak kos barka.
li bi v primeru, da bi imel račuanlnik v letalski prtljagi na meji lahko imel kakšne probleme s carino ?
Vpraši na CURS. Zato jih plačujemo.
li bi v primeru, da bi imel račuanlnik v letalski prtljagi na meji lahko imel kakšne probleme s carino ?
Vpraši na CURS. Zato jih plačujemo.
Your focus determines your reallity
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Letalski nasvetiOddelek: Loža | 4687 (4011) | St235 |
» | potovanje z adrio - prtljaga...vprasanje za veterane (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25292 (22225) | xsum1 |
» | Prtljaga na letalu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18482 (17009) | 2x'=2 |
» | Kako spakirati računalnik za pošiljanje po pošti? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6138 (5277) | stock |
» | Vzeti prenosnik na dopust v tujino?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2869 (2401) | poweroff |