Forum » Znanost in tehnologija » kaj še obstaja poleg batnih obročkov?
kaj še obstaja poleg batnih obročkov?
nodrim ::
mogoče ne spada ravno sem, a vseeno:
vsi najbrž vemo, da ima bat utore v katerih so batni obročki, ki tesnijo in odvajajo olje iz sten cilindra...
a je kdo že slišal za dodatne obročke, ki so širši in se imenujejo "rider bands" ... batni obročki pa so "piston rings"
ti "rider bands" naj bi bili kot neka zaščita za batne obročke in so lahko nameščeni na zunanji strani batnih obročkov U||U ali na notranji |UU|
naj bi varovali batne obročke pred razlikami v pritisku
nekak razumem zakaj se uporabljajo, ne vem pa kako se jim reče po slovensko.. in nikjer jih nisem našel na nobenih cenikih v sloveniji...
a mogoče kdo ve kako se jim reče?
vsi najbrž vemo, da ima bat utore v katerih so batni obročki, ki tesnijo in odvajajo olje iz sten cilindra...
a je kdo že slišal za dodatne obročke, ki so širši in se imenujejo "rider bands" ... batni obročki pa so "piston rings"
ti "rider bands" naj bi bili kot neka zaščita za batne obročke in so lahko nameščeni na zunanji strani batnih obročkov U||U ali na notranji |UU|
naj bi varovali batne obročke pred razlikami v pritisku
nekak razumem zakaj se uporabljajo, ne vem pa kako se jim reče po slovensko.. in nikjer jih nisem našel na nobenih cenikih v sloveniji...
a mogoče kdo ve kako se jim reče?
Brane2 ::
Na ba tu imas ponavasdi dve vrsti obrockov. ENi so kompresijski, drugi pa oljni.
AFAIK so kompresijski ponavadi zgoraj, oljni pa spodaj. Bat ima lahko enega ali vec obrockov.
IIRC ima moja Astra 3 obrocke na batu...
AFAIK so kompresijski ponavadi zgoraj, oljni pa spodaj. Bat ima lahko enega ali vec obrockov.
IIRC ima moja Astra 3 obrocke na batu...
nodrim ::
ma ja.. sej to vem, da so eni kompresijski eni pa oljni .. sej sm napisu, da eni tesnijo eni pa odvajajo olje iz cilindra...
fora je v tem, da so še eni t.i. "rider bands", ki so širši in so na batu poleg že znanih batnih obročkov in na nek način ščitijo batne obročke, da se manj obrabijo...
tuki je recimo link za to
http://www.bently.com/articles/3Q01orbi...
spodi sta dve sliki (skoraj čisto spodaj): na prvi je batni obroček in an drugi "rider band"
sej iz teksta se vidi zakaj sploh so "rider bands".. mene v bistvu zanima, če jih kdo sploh pozna in kako se jim reče v slovenščini..
anyone?
fora je v tem, da so še eni t.i. "rider bands", ki so širši in so na batu poleg že znanih batnih obročkov in na nek način ščitijo batne obročke, da se manj obrabijo...
tuki je recimo link za to
http://www.bently.com/articles/3Q01orbi...
spodi sta dve sliki (skoraj čisto spodaj): na prvi je batni obroček in an drugi "rider band"
sej iz teksta se vidi zakaj sploh so "rider bands".. mene v bistvu zanima, če jih kdo sploh pozna in kako se jim reče v slovenščini..
anyone?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | golf 6 1.2 tsiOddelek: Na cesti | 4959 (3897) | hojnikb |
» | Staro rabljeno vs novo oljeOddelek: Na cesti | 5752 (4811) | bluefish |
» | Največji motor na svetuOddelek: Znanost in tehnologija | 7985 (7194) | madmitch |
» | Nakup Avtomobila iz TujineOddelek: Na cesti | 2112 (1793) | krneki0001 |
» | DIY-Avtomehanika...Oddelek: Na cesti | 3012 (2814) | Brane2 |