» »

Epox, Abit, MSI, Asus ... Socket 478 za P4 ?

Epox, Abit, MSI, Asus ... Socket 478 za P4 ?

MViper ::

Evo, takole. Trenutno si lastim Asus P4P800 Deluxe plato, RadeOn 9800 PRO, P4 3.0, 2x 120 GB SATA Seagate [klasika, brez Raida], Terratec 6DMX zvocno, 2x 512 Twinmos RAM, 460W Enermax napajalo in pa ChiefTec ohisje. Tezave imam z unknown hard errorji. Velikokrat se mi zgodi, da mi zgineta diska. Prvi ponavadi secondary, potem pa boot .. recimo zadnjic sem zalaufal outlook express, pa se odpira 100 let.. nic od nic.. ok .. nekaj odpre, cakam okoli 5 minut, se pojavi windows hard error, zgineta D in F driva in se vse super upocasni. Rebootam, pa spet vse dela. Potem za nekatere igre potrebujem vedno compatibility mode, uporabljam W-XP + SP1. Boot disketa se sploh noce bootat, razen memtest. Z kolegom sva prakticno ze vse menjala pa se vedno enaki problemi.

To se mi zdaj dogaja, bom pa kar copy-paste iz ene drugega foruma kaj se mi je pa dogajalo, ko je bila masina nova:

Se pravi, kak mesec nazaj sem nabavil novo kisto. Samo kisto, nic drugega, ostalo imam. Problem je bil ze v tem, da se na novi kisti ni hotela zbootat nobena boot disketa kakor tista od DocMema. OK. Pac. Z kolegom sva zamenjala plato, graficno, rame, pa je bilo isto. OK nima veze, saj ni tako pomembna. Instaliram windowse. Vse lepo in prav, instaliram Norton SWorks 2004 .. bum.. error.. norton ni delal za boga milega ne. OK.. pustim nortona dam druge reci gor, ki so baje boljse. Prav. Poskusim nekaj iger. Nobena ni delala tako kot je treba, vedno je bilo treba priklopiti compatibility mode in potem so delal. Ajdi vazi, pac nova kista, malo zajebancije od zacetka, pa jo bomo ze ukrotili. Vendar problemov ni in ni konca. Kot zanimivost [saj verjetno ni nic] naj povem, da se je v uvodni sliki od BIOSa, ki ima "nalepko" INTEL INSIDE HT .. no, enkrat je bila tista slikca z HT [hyper threading] enkrat ne. Nima veze, kolega mi zamenja procesor, napajalnik, ki je sedaj enermaxov 460w .. kul. Zaenkrat vse dela, razen zgoraj omenjenih reci. Kul. No danes pa zjutraj hocem nekaj skopirati iz enega zip fajla na drug disk. Stvar se ustavi pri nekje 20%. Kopiral sem z Total Commanderjem. Hm..kaj bi bilo, pravi mali zmrz, nic se ni odzivalo. OK winsi pac, rebootam, poskusim se 1x..isto, s to razliko, da je sedaj zmrznilo na okoli 70% .. OK .. se mi nekak uspe izmotat, windowsi napisejo, da se ne da zapisat teh datotek in naenkrat izgineta 2 pogona. F in D .. [imam prvi disk - C-E, drugi disk D-F]. Fajn.. zopet restartam, zacne hoditi v windowse precej dolgo, tista crtica, ki siba [Win XP PRO + SP1] je potrebovala nekje 25 premikov, da sem prisel v windowse. Hudica.. Spustim scandisk, pregledam viruse, adaware, vse lepo cisto. Vendar poglej hudica, izginila sta se C in E .. boom.. konec, samo se slika v ozadju in sledi ponovni zagon. Hm.. zopet napaka.. ces, da ni nikjer boot enote.. ok, grem pogledat v bios.. diska pac vec ni .. ga ne zazna .. hm.. weird. OK ugasnem kisto, pustim nekaj casa. Kul, pridem v winse. Vendar vse loada 100 let. Tudi antiviri so potrebovali nekje pol ure vsak da je dal kaj od sebe. OK, defragmentiram C disk.. zopet isto. Nardim se 1x scandisk, najde en kup napak, vendar se vedno vse isto. Nalozim windowse gor, vendar preko repair funkcije. Sedaj je zopet vse isto.

Kaj hudica je to? Disk? Plata? Vse traja leta, da da kaj od sebe, ceprav igre lepo delajo. Ce pa recimo zalaufam ene 3 browserje, pa se kaksne mp3je pa se kaj, da delam vec stvari naenkrat pa vse skupaj traja 100 let.. Najbolj se pa bojim,
da bo pa jutri vse spet lepo u redu in majstru ne bom imel nic za pokazat... Verjetno si bo mislil, da si izmisljujem ali
pa kaj takega.. ne vem.. jajca... uuh..

Pa se sistem:

ChiefTec ohisje
Asus P4P800 Deluxe
P4 3.0 + serijski intel hladilnik
ATI RadeOn 9800 PRO
2x disk 120 GB Seagate SATA
Enermax 460W napajalnik
Terratec 6DMX 24/96
1024 MB DDR400 Twinmos
DvDRW Plextor 708A
DvD Teac 16/48
MSI Bluetooth
Connexant 56k modem [backup ]

Temperatura je trenutno nekje 39° trenutno, in plate in procesorja. Max je pa nekje 46° ..


No, sedaj sem se odlocil, da bova zamenjala se graficno [za enako sicer, samo druga firma], plato in pa RAM .. sedaj me zanima, katero plato bi mi priporocal, navijat je ne mislim, ker nisem pristas navijanja, rad bi samo cim bolj stabilno plato in pa da je zelo tolerantna do raznih napravic. No, menjano je bilo pa:

Plata P4P800 za P4P800 deluxe
Procesor
Zvocna 2x
Disk 1x [bojda bad sektorji, nic ziher]
Pecica [nikakor mi noce dobro zapeci RW-je, vedno je napaka v verificiranju, sedaj je nova pecka, pa se vedno ni tako kot bi moralo biti]
Napajalnik 360w za 460w


PS: lepo lepo bi prosil, ce bi se Vam dalo prebrat vso tole solato, da bi mi lahko kaj pomagali :)
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

rkb2 ::

1. Najprej z tistim kar imaš sestavi en čist sistem - se pravi 1 disk, CD-ROM, osnovna plošča, RAMi, procesor & grafična (še najbolje da dobiš kako za katero se ve da dela 100%). Vse drugo vrži ven.
2. Updejtaj BIOS (www.asus.com)
3. Zbriši CMOS (z jumperjem).
4. Testiraj spomin z Memtest86 (pusti čez noč, neglede če so RAMi novi).
5. Na novo inštaliraj Windowse. (inštaliraj samo driverje za grafično & čipset, nobenih
antivirusnih programov in podobnih jajc)
6. Testiraj sistem z Prime 95 (min 12h, štartaj dva procesa).

Če si prišel do sem je z spominom in procesorjem vse ok. Na plati pa so lahko še vedno kake napake z IDE kontrolerjem. Nato se lotiš normalnega dela, če stvar začne štopat zamenjaj CD-ROM, disk (probaj dobiti PATA verzijo). Če potem še vedno štopa je fuč plata. Če ne štopa potem počasi dodajaj komponente eno po eno in preverjaj če je z sistemom kaj narobe.

MViper ::

En manjsi problem je v tem, da sm na vozicku pa ravno ne morm sraufat kakor mi je zelja, drug problem je pa v tem, da mi diskete ne boota, tako da memtesta [razn od kolega] ne morem uporabljat.. Zanimivo, naredim boot disketo z memtesterjem pa mi ne dela, od kolega pa dela.. Krneki.

No bom sprobal to, kaj bi mi pa od plosc svetoval?

Je tole kaj uporabno:

http://www.pchand.si/roprema/komponente...


lp
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

MEDENA ::

Plata je dobra samo zakaj DFI ?

Pa 40000 sit dajat za plato....BOLIIIIIIIIIIII :D

MViper ::

Ja ne vem, kolega mi je svetoval DFI, da so super plate, zelo stabilne, niso pa za navijat, za kar jih tudi ne rabim. Trenutno imam P4P800 Deluxe, tako da kaksnega jurja gor ali dol ni panike.
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

plata in rami za intla 3.0, help

Oddelek: Kaj kupiti
11982 (856) DjTonic
»

Danes sestavljam novi computer...

Oddelek: Strojna oprema
281655 (969) antonija
»

Kupujem novo racunalo, pa bi potreboval nekaj informacij :)

Oddelek: Kaj kupiti
321287 (812) kuglvinkl
»

Katero matično kupit za p4 in vredu navit!!!!!!

Oddelek: Kaj kupiti
161106 (978) BoLhCa
»

Kakšna se vam zdi ta konfiguracija?

Oddelek: Kaj kupiti
411378 (970) Samuel

Več podobnih tem