Forum » Pomoč in nasveti » Tezave s trdim diskom in datotecno tabelo!!!
Tezave s trdim diskom in datotecno tabelo!!!
OverDoze ::
Imam IBM-ov 80gb disk. Do predkratkim ko sem imel prizgan racunalnik mi je se delal, ko pa sem racunalnik ponovno prizgal, ga XP-ji niso vec zaznali. Po ponovnem zagonu racunalnika sem opazil, da ga je BIOS zaznal, naj omenim se da imam poleg tega diska se enega IBM 80gb in enega IBM 40gb in oba delujeta brezhibno. Ko so se XP ji spet zagnal, sem zagnal Computer management in tam opazil, da je disk bil zaznan, ni pa bil initializiran. Zagnal se je Initialize Wizard kateremu sem sledil do konca, toda ni bilo sprememb.
Napise: Not initialized, Unallocated.
Okvarjeni disk ni primary disk, virusa naj nebi imel, tudi najnovejsega sasser nimam, uporabljam zone alarm in norton antivirus, tko da mislim da ni bil virus vzrok teh tezav.
Predvidevam da se je sesula alokacijska tabela...pa se...disk sem imel razdeljen na dve particiji...ena je bila formatirana v FAT32 sistemu, druga pa v NTFS sistemu.
Rad bi pa nekako prisel do pomembnih podatkov na disku, kar mi je sedaj glavni cilj.
Prosim za pomoc.
Hvala.
Napise: Not initialized, Unallocated.
Okvarjeni disk ni primary disk, virusa naj nebi imel, tudi najnovejsega sasser nimam, uporabljam zone alarm in norton antivirus, tko da mislim da ni bil virus vzrok teh tezav.
Predvidevam da se je sesula alokacijska tabela...pa se...disk sem imel razdeljen na dve particiji...ena je bila formatirana v FAT32 sistemu, druga pa v NTFS sistemu.
Rad bi pa nekako prisel do pomembnih podatkov na disku, kar mi je sedaj glavni cilj.
Prosim za pomoc.
Hvala.
- spremenil: OverDoze ()
zaejec ::
jaz imam podoben problem. uceraj sem kopiral en divx z diska na disk - medtem se je racunalnik izklopu. ko sem vklopu me je cakalo sporocilo: invalid system disk.. blablabla..
disk mi sicer bios zazna, vendar ga v windowsih ne pokaze..probam sem s programi
Norton Utilites 2002, R-Disk, Stellar Phoenix in nobene srece..prejle sem pc bootal z cdjem od winxp in napisa: fixmbr \Device\HardDisk0 ... ni blo srece: The old boot cannot be read.
... kaj se lahko probam?
disk mi sicer bios zazna, vendar ga v windowsih ne pokaze..probam sem s programi
Norton Utilites 2002, R-Disk, Stellar Phoenix in nobene srece..prejle sem pc bootal z cdjem od winxp in napisa: fixmbr \Device\HardDisk0 ... ni blo srece: The old boot cannot be read.
... kaj se lahko probam?
OverDoze ::
Je kako mogoce brati iz diska ki je unallocated???
oz ali se ga da nekako vzpostaviti na delujoce stanje ne da bi zbrisu vse podatke k se skrivajo gor???
oz ali se ga da nekako vzpostaviti na delujoce stanje ne da bi zbrisu vse podatke k se skrivajo gor???
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Supervisor BIOS in HDD password reset?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2255 (1980) | solatko |
» | [Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8110 (7194) | buneech |
» | Hdd WD 80G crknil a se da kaj podatkov rešit!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1551 (1144) | BlackHole |
» | IBM => a sploh še kakšen disk dela?Oddelek: Strojna oprema | 1315 (802) | Clemento |
» | POMAGAJTE-NE RAZUMEM VEČ NIČOddelek: Pomoč in nasveti | 1803 (1344) | Kriko |